politicka situacia na slovensku / part deux

aj ja som cital ze viacery poslanci sdku a smk nesuhlasia s blokadou. oni asi este nepochopili ze inac to nejde. ale nemyslim si ze pojdu proti vedeniu stran. riskovali by ze sa nabuduce nedostanu na kandidatky. alebo inac : ak by zahlasovali za LZ je pravdepodobne ze ich smer ku…ehm dostali by vsimne :wink:

najma to vyzera, ze SMER sa moze na chvilku rozlucit s PES a to by bolo ako som spominal uz na zaciatku totalna vyhra opozicie v tejto bitke, aj ked prosty lud by to netusil, ale fico bude zurit :wink:

3 x ho vykupli s prihlaskou do PES, potom kupil volfovu SDSS za flek Volfa v dozornej rade telekomu a teraz takto ? :slight_smile:

uniklo mi nieco :question:

bod o znovuobnoveni clenstva SMER v PES nie je v konecnej verzii programu.. ergo nebudu rozhodovat ci ich vobec prijmu a zostane status ako je dneska …

ale da sa to este vo stvrtok rano pridat dodatocne do programu .. :wink: cize nadaj SMER este ma :slight_smile:

Na R1 prístup polície: dialnice.info/viewtopic.php?p=64144#64144

V tomto prípade zo začiatku nerobili nič.
Lepšie je niekde vyberať pokuty, alebo sedieť v teple, ako sa trápiť s nejakou nehodou :unamused:

[size=75]Link update by B;[/size]

Skalica a Komárno patria k špičke čo sa týka čerpania eurofondov, pomaly na všetko. :bulb:

Ale na to treba fakt schopných politikov, pretože (neviem teda ako v Komárne) za tým stálo veľa práce a aj financií: nové oddelenie na MsÚ, skutočne kvalifikovaní a veľmi dobre platení ľudia, ktorí projekty pre mesto vypracúvajú.

Skalica toho fakt dosiahla a dosahuje priveľa. Komplet centrum obnovené, veľmi veľa iných projektov, obnova historických pamiatok a kde sa stavajú aj hotely z eurofondov ? (4* hotel kongresového typu Patriot). :bulb:

Hovorí človek, čo je proti D1 3+3 BA-TT, proti metru v Bratislave, … ktorý tvrdí, že najmodernejší vozový park MHD je v Prešove atď. :smiling_imp:

Ja jednoducho na základe toho, že pár ľudí dáva polícii mizernú dôveru a na SVK dosahuje do 40% (priemer EÚ 65%), tak ja sám predsa môžem mať iný názor, … čo je na tom ? Akože nemám času rozpisovať tu všetky myšlienky, ale na tie tvoje si začnem dávať pozor. :bulb:

Nech sa páči:

A až keď išlo do tuhého, pridalo sa pár iných podkladov, podľa ktorých si vyšiel pri tvojom tvrdení.

Takže odteraz budeme sledovať asi každého všetky vetičky, aby sme udržali úroveň fóra. :smiling_imp:

Inak to nejde ?

Nie, ide o zodpovednosť krajiny. To je správny postoj. :wink:

sorry, ale “ide o zodpovednost krajiny” je taky isty blabol ako “ide o zachovanie demokracie” :wink:

To nie je blábol, a ty to moc dobre vieš. :wink:

je :wink:

Nie je to par ludi, co dava policii mizernu doveru. Mas skreslene predstavy o slovenskej policii a o slovenskej verejnej mienke na policajnu zlozku. Na Slovensku funguje policia ako represivny nastroj. Nie ako napomocna zlozka sluziaca obyvatelstvu. Ak sa toto zmeni, bude dobre. Ale to sa musi zmenit v prvom rade v hlavach policajtov a tu je ten kamen urazu. Novi policajti sa rychlo naucia spravaniu od starsich a nie naopak.

Ako mozes tvrdit, ze moje tvrdenie o najmodernejsom vozovom parku je mylne? Nakolko poznas presovsku MHD? Alebo aspon kedy si sa na posledy v nejakom z vozov DPMP viezol?

Nie, nie som proti, D1 na 3+3. Som za, dokonca hned na 4+4, lebo Blava to potrebuje. Ale prioritnejsie je podla mna dostavat useky, kde este D1 chyba. To su tie najsmrtelnejsie a najnebezpecnejsie useky.

Takisto nie som proti metru v BA. Bola by to parada a asi najkrajsie riesenie pre celu Bratislavu a okolie (vybudovat zachytne parkoviska na okrajoch BA, tam postavit koncove stanice metra, ktore by zbierali “cezpolnych” a metrom prichadzali priamo do centra a nezahustovali tak dopravu. Avsak vzhladom na realne financne moznosti je to v sucasnosti utopia a preto som za vybudovanie inteligentnej hromadnej dopravy, skvalitnenia vozoveho parku, zlepsenie trasovania liniek, intervalov a vybudovanie nosneho dopravneho systemu.

Slovickarenie nie je moja parketa. Hovorim o podstate a tou je, ze PO ma najmodernejsi park. Nepocitam mestecka typu Ziar nad Hronom ci Levoca, ktore prevadzkuju minimum liniek.

No tak kým komplet vozový park (v hodnote 175 mil. SKK) má menej ako 2 roky, tak viem na 100%, že priemerný stav vozového parku v MHD v Prešove je starší a teda nie je najmodernejší. Takže to tvrdiť môžem, predstav si. :wink:

Tých 175 mil. SKK sa týka 21 nových kusov pre PB. Je to dokonca vyššia suma ako spomenutá najnovšia suma pre nákup vozov pre PO MHD. :wink:

Považská Bystrica má zložité linkovanie, do kopcovitého terénu a počet obyvateľov je 40 tis. :bulb: A ako hovorím: zas ide o vyťahovanie sa Prešova ponad všetky mestá a keď nie ponad všetky, tak aspoň ponad všetky krajské.

Prešov má mezi městy nad 70 tis obyv. (počítám i Trnavu s 68) nejzdravější vozový park.

Mimochodem je to hodně OT.

Ale kupit 21 busov nie je problem. Kupit 100, uz ano. Navyse ked zlavneny 10 korunovy listok stoji v PO 5 (!!!) Sk.