pohodak, neuplatnost som nemyslel na celu stranu (tam vieme svoje, minimalne v meste BA), ale konkretne na Figela. Tam mam info v podstate z prvej ruky a figel uz pri mnohych stretnutiach jasne povedal, nech na neho ziadne uplatky ani neskusaju . Ale aj v jeho pripade uvidime az casom, ci mu to vydrzi
Vlada sa asi ide rozpadnut, je vladna kriza.
A co to ma s pracou Figela?
Alebo to bola len dalsia snaha rypnut si?
pozn.: Presunute do spravnej temy
toto a vladna kriza? keby pri kazdom takomto probleme u nas nastalo taketo pozdvizeni tak ficova vlada sa rozpadava obtyzden
Fico mal v plane BA-KE 2010, takže na plány sa vykašlime, z toho sa neprevezieme.
No toto nema chybu. Chcel silou-mocou podpisat kontrakt predrazeny o minimalne 30 x (79 az 99) mil evri a bez hanby obvinuje niekoho vlastizrady. Cinsky boh srandy.
kokos 90 miliard hore dole .. mno pekne ..
Správne si to pochopil, “zaklínač hadov” ( myslím Figeľ pre jeho pohľad) potrebuje preliať peniaze.
Že na výkup pozemkov a dokumentáciu skoro som spadol od smiechu zo stoličky
Keďže sa ma to priamo dotýka tak za výkup peniaze ešte nemám asi nebudem mať pretože výstavbu zastavil bývam cca 500m od staveniska a vlastne jedinú unimobunku zobrali pred týždňom, podotýkam že za minulej vlády tam bola celý rok,robotníci makali aj v decembri nakoľko bývam len kúsok odtiaľ.
A čo sa týka dokumentácia tú vlastní stav. firma Váhostav a Doprastav takže budú musieť pekne nanovo všetko vypracovať viem to a oni nepredajú svoju dokumentáciu inej spoločnosti. Niekoľký tu trepú, že Fico to chcel za draho no prosím ukážte mi ponuky iných spoločností a čo v nich bolo zahrnuté a čo nie dodnes som taký dokument nikde nevidel. To ako keď Mikloš povedal, táto vláda by kúpila tv za 2000,-e keď ju môže kúpiť za 500,-e
Ja by som ich kúpil pretože keď neviem výrobnú cenu daného produktu tak cena je dobrá, ale keď viem že výrobná cena je 500,-e kúpim ho aj za cenu 700,-e pretože aj dodávateľ a predajca musia z niečoho žiť. Nakoľko som živnostník a pracujem vo fin. sektore tak mi rozum zastáva nad niektorými názormi, ale dobre beriem mame demokraciu. Že moje deti budú splácať 30r.
no nechápem ako niekto naletí na taký drist. Mňa sa nik nepýta keď potrebujem pôžičku že ju budem splácať aj 25r. za byt. A tu tiež niekto porovnáva, že počkám 2r. a budem to mať lacnejšie buď je naivní alebo nevie rátať alebo kombinácia obidvoch. Si myslí že keď má úrok fix. na 2r. tak ako bohovsky ušetrí? A čo ostatných 23r.? Úrok môže byť 2 násob. väčší a aj určite bude takže žiadne ušetrenie, že si postaví dom tak potom nech mu postaví firma nie on sám, veď je predsa jasne že ušetrí polovicu neviem prečo to niekto porovnáva s bytom ktorý musí postaviť firma keby sa dal vlastnoručne už by to nemal tak výhodne na porovnanie. No a k tej cene kde asi ušetria na dokumentácií nie pretože tá je spolu s pozemkami to najdrahšie, na materiáli, čo dajú o pol metra násypu a štrku menej alebo že by na asf.koberci ušetria? Asi nie zas ušetria na obyč. ľuďoch bude ich menej pracovať viac hodín pre nich najlepšie na živnosť veď nech si všetko platia sami a za menej peňazí tak jedine na tom ušetria a určite to tiež nebude nejaká závratná úspora pretože všetky ostatne stavebné parametre musia dodržať. No ešte niekto tu vraví ,že “zaklínač hadov” má pekné vystupovanie no som nemohol ak je toto pre niekoho dôležitejšie ako vzdelanie ktoré by mal mať na danej pozícií ako Vážni tak potom neviem. Stačí že si aj ja nahodím kvádro a keď príde klient tak ma oslovujú Pán riaditeľ alebo Ing.
a to sa mi stalo neraz.
ja sa budem asi vzdy divit ze napriek desiatkam vysetlujucich reakcii co sa tu popisali sa vzdy najde nejaky jedinec, ktory si nie je schopny precitat ani 10 prispevkov dozadu a pleskne sem svoj vysoko fundovany nazor odvodeny od toho, ze zpred domu mu zobrali pred tyzdnom unimobunku (a preto za to moze figel) tak isto sa divim sam sebe ze na tieto veci vobec reagujem
PS: ak ty pracujes vo financnej oblasti tak fakt lutujem tvojich klientov, nakolko tvoje vnimanie reality je znacne pokrivene
To je v pohode Partizán každý má nárok na svoj názor. Ja sem tiež už neprispevam, lebo tu kto ma iní názor ako uspavač hadov je boh a Vážny bol debil tak je blbec.
No tak taký tvoj argument u mňa neobstojí mňa sa to priamo dotýka ako majiteľa pozemkov tak viem viac ako ty, ktorý nie je v ničom zainteresovaní si asi nejednal zo zástupcami NDS ako ja tak nemôžeš vedieť nič viac len cituješ, čo niekto povedal, ale pritom si neoveruješ informácie, ó áno s médií sa toho veľa dozvieš.
P.S. A nezáviď druhým, ale to je typická vlastnosť Slováka hneď to otočí ako sa mu to hodí pretože bližšie nič o tom nevie, ale nebudem sa hádať chyba národa je že pasívne prijíma informácie s médií, ale ako som spomenul ukáž mi na papieri ponuky ostatných staviteľov. A mojich klientov neľutuj pretože nemáš šajn ako sa taká práca robí.
ako uz bolo pisane skorej, stavebne prace sa zastavili v polke maji t.j. este za minulej vlady, lebo konzorcium si bolo vodeme, ze nevie zohnat peniaze, co s tym ma figel ?
dalej si skus precitat, ze za tych 81 mio euro budu prebrane staveniska, kompletna dokumentacia s prislusenstvom, plus mali byt vykupene pozemky, resp ich cast, ktora nebola. cize skus citat a nebudes pisat take hluposti, ze to ide do vzduchu, ked samotny vazny vcera povedal, ze tie peniaze by sa museli zaplatit tak ci tak
co sa tyka pozemkov, ze ti doteraz nevadilo, ze fico schvalil zakony, ktory umoznoval stavanie na nevysporiadanych pozemkoch, ergo aj na tvojich ?
ad narazky .. vies, ked niekto dokaze zo statnej experitzy na 49,1 miliardy urobit stavebne naklady 72 miliard svihnutim prutiku a od toho sa odvyja aj fiancovanie a len poslednymi dodatkami sa o vyse miliardu zvysila cena.. a zda sa ti to “financnemu” poradcovi ok.. tak budiz ale normalne zmyslajucemu cloveku uz svieti, ze 1,5 roka nedokazali zohnat panieze, aj tak si zdrazili vystavu a ciste nahodou po zmene vlady boli ochotny ist dole s cenou o skoro 90 miliard .. vies co ej 90 miliard korun ?
ach jaj skusim ist na to po poradi:
takze podla teba nemas peniaze za pozemky preto, lebo figel “zastavil” vystavbu dialnice? skus mi prosim ta vysvetlit ako si k niecomu takemu prisiel a mozme diskutovat dalej…inak presne v tych 81mega, co teraz figel pyta od minfin, je 29,6 urcenych okrem ineho na “majetkovo-právne vysporiadanie”…prelozene do slovenciny prave teraz sa jedna o peniazoch za (aj tvoje) pozemky ale zase je zly figel
pripravne prace (odporucam rozlisovat pripravne prace a samotnu vystavbu) na usekoch 1. balika sa skoncili este v polovici maja (inak povedane mesiac pred volbami, 2 mesiace pred koncom posobenia vazneho na ministerstve), spravilo sa to co bolo zakontrahovane a od tej polovice maja sa tam nic nerobilo, lebo koncesionar nebol schopny zohnat peniaze na samotnu vystavbu…zato tiez moze samozrejme figel
zase tieto 100x sirene bludy - DPS/VHS vlastni len CAST dokumentacie (tzv. fineplanning) a tu praveze idu odovzdat NDSke, aj sem pojde cast tych 81mega o ktorych tu je rec skus trosku listovat na fore, daval som sem presne odkazy na dokumenty, useky 1.balika maju komplet papierovacky az po stavebne povolenie (zrejme az na turany-hubova, ale tam sa asi aj tak bude menit trasa)
o tomto sa mozme detailnejsie bavit ked prebehnu normalne tendre na dane useky…kazdopadne aj teraz je jasne ze samotna cena vystavby bola oproti statnej expertize “mierne” nadhodnotena, uz davno vieme ze sa najprv schvalili priplatky za zrychlenu vystavbu a potom sa terminy vratili do normalu, ale cena ostala zvysena, a tiez uz davno vieme ze urok cez 7% (nepamatam presne ) je kusok mimo misu
tu by stacilo poriadne citat a nemusel si sa blamovat rec bola o tom, ze stat si vobec nemusi brat uver na 30 rokov, ale za 4 roky zaplati na “splatkach” rocne 40% viac a ma po 4 rokoch “uver” splateny, takze tych tvojich ostatnych 23 rokov je uplne odveci
to naozaj myslis vazne ze pozemky su s dokumentaciou to najdrahsie na vystavbe dialnice? poprosim fakty, odkazy a mozme sa bavit dalej
prepac ale co ti mam ako zavidiet?
jj ja vobec neviem ako funguju upratovacky, kadernicky a sustruznici v OVB a partners group, hrajuci sa po 3 absolvovanych prednaskach na strasnych financnych odbornikov, ktori ale nevedia odpovedat na jedinu otazku ktora nebola v manualiku nehovoriac o “radeni” klientovi podla vysky provizie tej-ktorej financnej institucie
nepamatam si ze by ta tu niekto oznacil za blbca, ale pisal si sem vyslovene bludy o nepripravenosti usekov 1. balika na vystavbu a ked som ti ich vyvratil tak si nemal ani tolko chochmesu priznat si chybu, ale stale si vrtal do figela…hold aj takto to funguje na anonymnom fore
Partizán, peniaze za pozemky by si aj tak minimálne tri až štyri roky nevidel, kým by neprišla prvá splátka od štátu, takto ich možno budeš mať skôr. Ale hlavne, že si jednal so zástupcami NDS a vieš o tom viac…
Som zvedavý, či sem za rok napíšeš keď sa začne stavať a budú jasné aj odsúťažené ceny.
takze podla teba nemas peniaze za pozemky preto, lebo figel “zastavil” vystavbu dialnice? skus mi prosim ta vysvetlit ako si k niecomu takemu prisiel a mozme diskutovat dalej…inak presne v tych 81mega, co teraz figel pyta od minfin, je 29,6 urcenych okrem ineho na “majetkovo-právne vysporiadanie”…prelozene do slovenciny prave teraz sa jedna o peniazoch za (aj tvoje) pozemky ale zase je zly figel
pripravne prace (odporucam rozlisovat pripravne prace a samotnu vystavbu) na usekoch 1. balika sa skoncili este v polovici maja (inak povedane mesiac pred volbami, 2 mesiace pred koncom posobenia vazneho na ministerstve), spravilo sa to co bolo zakontrahovane a od tej polovice maja sa tam nic nerobilo, lebo koncesionar nebol schopny zohnat peniaze na samotnu vystavbu…zato tiez moze samozrejme figel
Ako som povedal zas si to otočil vo svoj prospech, lenže zdržali to ochranári a nie to čo tvrdíš. Dovtedy sa pracovalo, ale musel zas niekto do toho zavŕtať, tým pádom sa to muselo prešetrovať a peniaze samozrejme nepustili dokiaľ to neprešetrili.
o tomto sa mozme detailnejsie bavit ked prebehnu normalne tendre na dane useky…kazdopadne aj teraz je jasne ze samotna cena vystavby bola oproti statnej expertize “mierne” nadhodnotena, uz davno vieme ze sa najprv schvalili priplatky za zrychlenu vystavbu a potom sa terminy vratili do normalu, ale cena ostala zvysena, a tiez uz davno vieme ze urok cez 7% (nepamatam presne ) je kusok mimo misu
Predsa je každému jasné že cena sa nastaví vyššie aby bolo s čoho spustiť. Si myslíš že pôjde tak nízko s cenou aby bol stratový? To by potom nechcel nik stavať.
tu by stacilo poriadne citat a nemusel si sa blamovat rec bola o tom, ze stat si vobec nemusi brat uver na 30 rokov, ale za 4 roky zaplati na “splatkach” rocne 40% viac a ma po 4 rokoch “uver” splateny, takze tych tvojich ostatnych 23 rokov je uplne odveci
Hej, ale zabudol si na malý detail, že štát najprv na to musí mať aby to splatil za tie 4 roky.
to naozaj myslis vazne ze pozemky su s dokumentaciou to najdrahsie na vystavbe dialnice? poprosim fakty, odkazy a mozme sa bavit dalej
A prečo nie veď na robotníkoch sa dá ušetriť najviac. A vieš ako dlho to trvá a ako časovo náročné je vypracovať taký projekt? Asi nie.
prepac ale co ti mam ako zavidiet?
Noo, že by si to nevedel?
jj ja vobec neviem ako funguju upratovacky, kadernicky a sustruznici v OVB a partners group, hrajuci sa po 3 absolvovanych prednaskach na strasnych financnych odbornikov, ktori ale nevedia odpovedat na jedinu otazku ktora nebola v manualiku nehovoriac o “radeni” klientovi podla vysky provizie tej-ktorej financnej institucie
[/quote]
A kto tu spomínal upratovačky, kaderníčky a sústružníci v OVB a partners group? A ja sa na nič nehrám neviem s čoho si to vydedukoval, a čo sa týka provízií tak samozrejme každý chce zarobiť tak neviem,čo si chcel tím povedať. Ahá asi to koľko mám s jedného obchodu, ale tak to nefunguje a neboj nerobím to s radosti, ale preto že nieje robota. A vieš že ľudia tam pracujú na živnosť? A nik ti nič nedá zadarmo ani tel. notebook, alebo, že by dokonca auto. Ako som povedal nemáš o tom ani šajn.
Blbosť už v roku 2006 boli lowe vyplatene dotknutým majiteľom. Ale nie všetkým a všetky.
na toto je fakt zbytocne uz reagovat, mas tu asi 10 prispevkov o tom, ako a preco skoncili pripravne prace, bolo to aj v spravach este pred volbami, aj v mediach sa to riesilo a jednoducho tak to aj naozaj bolo…dalej tu mas vysvetlene ako a preco nezohnalo konzorcium peniaze ale ty si stale rozpravas o svojom, aj tak sa da
statna expertiza bola 50mld SKK (a ta mimochodom urcuje najvyssiu cenu za ktoru sa da dany usek postavit), ponuka konzorcia bola cez 70mld (a to naozaj neobhajis ani cez index SP) a stat to bez vahania prijal, bohvie preco…z toho tak nejak vyplyva ze cez klasicke obstaravanie mozme cakat nizsie ceny
ano ked bude stat davat rocne na dialnice 3.8mld SKK ako bolo dobrym zvykom za minulej vlady tak na vystavbu naozaj nebude
co sa tyka papierovaciek - toto je fakt argument na urovni, ze na robotnikoch usetris najviac casovo narocne to je, ale cela priprava netvori ani patinu celkovych nakladov na vystavbu dialnicneho useku, takze zase nemas pravdu
PS: ja som bol v tom ze financny poradca ma radit klientovi tak, aby vybral to co je najvyhodnejsie pre klienta…nie tak aby mal poradca co najvyssiu proviziu, ale ty si dalsi zivy priklad preco maju poradcovia u nas taku povest ako maju
o ktory usek sa tu vlastne presne jedna? a prosim ta, sam hovoris ze “nie vsetkym a vsetky”, takze to asi treba doplatit nie?
Zas obhajuješ médiá vieš mne tam pracuje rodina takže viem, čo sa vystrihne alebo nedajú väčší priestor ostatným.
Je smutné, že to čo vidíš v tej bedni (myslím tv)hneď tomu aj uveríš!