Ono to mzoe ist do vyroby snad aj hned, az na ten Tvoj vyfuk snad A o ropu by som nebal, uz daavno nemala byt a naopak, stale jej je dost
A aký to bude mať vplyv na výkon, tie autá na vodu?

A aký to bude mať vplyv na výkon, tie autá na vodu?
No v tom clanku pisu ze necitili rozdiel, pocitam ze nijaky zavazny
Svet bez ropy mozno niekedy existovat bude ale najblizsie desatrocia to nebude. A kto bude ropu ovladat ten bude panom tohoto sveta. Takze krajiny ako USA alebo Rusko budu na tom velmi dobre a k tomu aj krajiny kde je ropy dost. Ropa a vyrobky z nej su dneska stale viac ziadane. Co je horsie ze bez ropy by sme nemali plasty a lieky. Takze to nie je len o pohonnych latkach. .. taky hitler prehral strasne vela bitiek len preto ze jeho armade zlyhala logistika a dosla ropa. .. aj kazde vedenie vojny je obrovskym zrutom tejto latky .. taky tank minie 150l nafty na 100 km .. ak ma tank plnu zataz a maximalnu vyzbroj a je to vacsi a vykonny kus tak ta spotreba ide aj na 400l na 100 km. Letecky benzin je dalsou odrodou ktora ide na dracku ked je vojna. je snaha aby aspon cast armady isla na nieco ine ale je to zrovna armada ktora okrem lietadlovej lodi ma len pohon na ropu .. este aj v pusti sa musia zivit generatory aby bola elektrina aby bola klima .. ja to vidim na fuzny reaktor a len tento typ bude raz existovat a toto bude hlavny zdroj vyroby elektrickej energie kedy aj bude elektrikovana zeleznicna siet a elektromobily uplne bezne ale tento cas je este velmi daleko .. statne hmotne rezervy SR maju ropu na kratsi caz nez je ziadanych 90 dni od EU a aby sa to zmenilo tak by sme potrebovali este 5 miliard na to investovat .. take USA maju zasoby na 120 dni s totalnym chodom celej krajiny na zimne podmienky .. cina ma zasoby na 71 dni a buduje obrovske zasobniky a chce mat zasobu na 9 mesiacov akurat nemaju peniaze na naplnenie a cakaju na lepsie casy az bude stat ropa pod 90 USD na barel ..
nasiel som opimisticky clanok na pravda.sk
Máme neobmedzený zdroj ropy, tvrdia vedci
Výskumná spoločnosť Sapphire Energy z Kalifornie hlási prelomový objav, ktorý údajne vyrieši problémy s nedostatkom ropy. Recept na vyriešenie tejto otázky vyzerá až neskutočne jednoduchý: Slnečné svetlo + oxid uhličitý + morské riasy = neobmedzený zdroj „zelenej“ ropy.
Ceny ropy už majú znaky bubliny
Sapphire Energy má s objavom veľké plány. Predstavitelia spoločnosti nielenže veria, že pomôžu posilniť dodávky ropy na trh, ale dokonca, že klasickú čiernu surovinu dokážu úplne nahradiť. Ich zelená ropa totiž nepotrebuje nové investície do infraštruktúry, môže využiť už existujúce ropovody či čerpacie stanice.
Zjednodušene povedané, uhľovodíky obsiahnuté v benzíne zo zelenej ropy budú chemicky totožné so súčasným palivom, a tak táto ropa môže prúdiť z rafinérií priamo do nádrží automobilov.
Len jeden rok existujúca Sapphire Energy v tlačovej správe takisto oznámila, že získala neobmedzený zdroj financií na pokračovanie vývoja nového energetického zdroja.
"Keď sme videli výsledky výskumného tímu, uvedomili sme si, že môžeme zmeniť svet. A tak sme im povedali: Tu máte otvorený bankový účet. Stačí povedať, čo potrebujete,“ cituje tlačová správa slová Roberta Nelsena, riaditeľa investičnej skupiny ARCH Venture Partners. Táto skupina sa zameriava na podporu novátorských projektov a spravuje sedem fondov v celkovej hodnote 1,5 miliardy dolárov.
Ďalším investorom do novej technológie výroby ropy je spoločnosť Venrock, ktorá patrí pod investičné aktivity rodiny Rockefellerovcov. Trojicu investorov dopĺňa najväčšia britská nadácia Wellcome Trust. Zameriava sa na podporu najlepších vedeckých tímov, medicínsky výskum a pokrokové technológie.
"Naším cieľom je vyvinúť obnoviteľný zdroj paliva bez negatív, ktoré vyplývajú z výroby tradičných biopalív,“ uviedol riaditeľ a spoluzakladateľ Sapphire Energy Jason Pyle. Už menej sa mu však chce hovoriť o procese a nákladnosti výroby zelenej ropy. Britský denník Guardian uvádza, že cena jedného barelu (159 litrov) zelenej ropy bude podobná cene jedného barelu klasickej čiernej ropy.
Pre denník Los Angeles Times zase Pyle uviedol, že na čerpacie stanice by sa zelená ropa mohla dostať približne o päť rokov.
tvojepeniaze.pravda.sk/mame-neob … pakcie_p01
… a keby sa podarilo vyvinut palivo nielen “bez negativ … z vyroby biopaliv” ale hlavne bez negativ na zivotne prostedie…
v USA vyskumnici vraj vynasli novy proces na vyrobenie plyna, bohaty vodiku, z etanola. Jeto novy katalizator ktory nepotrebuje na tento proces drahe kovy, ako platinum alebo rhodium a teda materialy na jeho vyrobu by stali len 9 USD za kilo. Tento proces by povolil aby sa vodik robil priamo na cerpacich staniciach.
Uvidime co bude z tohoto vyskumu.