Plány diaľnic a RK do budúcnosti

ja mám dokonca informácie, že nová vláda presadzuje, aby Hyperloop nebol Medzi Ba a Viedňou, ale medzi BB a RK! Akože úplne vážne!

:laughing:

to je riadny prvy april, asi tak ako ze budu kvoty na SK hudbu do MP3 :smiley: :smiley:

Neviem kde sa mam spytat tak skusim tu… vedel by niekto povedat nejaky casovy harmonogram, kt. moze uplynut od Technickej studie, Proces EIA, Uzemne konanie, Stavebne konanie, Priprava sutaze.. aspon v radoch mesiacov

Zalezi od toho kde:

Vo vychodnej Azii (Japonsko, Cina) - 6-12 mesiacov
V Europe (Zapadnej) - cca 24 mesiacov
Na Slovensku - v priemere 120 mesiacov.

Skorej ako a čo a kde … pre ilustráciu nemecká A94 sa ťahá už 50 rokov :slight_smile:

A1 už od Hitlera :smiley:

dnes som v jednom clanku na aktualitach narazil na pekne prehladne PDF s vyznacenymi D a RC na SK (aktualizovane v decembri 2015, no nenasiel som to v tomto vlakne): ndsas.sk/ext_dok-mapa_siete/44547c
samotny clanok som pridal aj do monitoringu tlace. kedze dost suvisi s rozvojom infrastruktury (nielen cestnej), co sa hodi do thoto vlakna, tak tu je nan odkaz: Veľké plány či utópia? Vláda chce stavať a opravovať množstv

Tá mapa tam býva už pár rokov. Raz za čas ju aktualizujú. Ja si ju sťahujem a porovnávam. :stuck_out_tongue:

trochu som sa pohral s mapou nds: docdroid.net/p7auWtU/mapa-s … a.pdf.html takto by to malo byt po precislovani

Pekná práca Rio13.zm :slight_smile: ..v čom si to robil?

dakujem, infix pro

Už je to číslovanie schválené alebo je to len tvoj návrh?

tie cisla dialnic tu boli uvedene v decembri 2014, ja som ich iba doplnil do mapy

PO, západ-PO, juh Budimír-Bidovce CA, Bukov-Svrčinovec su vysutazene. Obchvat BA sa as tiez coskoro podpise, takze ake useky budu pravdepodobne nasledovat?
Predpokladam, ze tieto maju najvacsie sance, ale poradim si nie som vobec isty.

1.LL-ZA, privádzač
2. SNV, privádzač
3. ZA, Brodno-KNM
4. KNM-Oščadnica
5. Svinna-Ruskovce
6. RV-Jabloňov nad Turnou
7. Tvrdošín-Nižná
8. PO, severný obchvat
9. Košice, Šaca-Košické Oľšany
10. Turany-Hubová ( :smiley: )

Pochopitelne, ak sa najdu peniaze ,

Ani z tych “vysutazenych” este nie je vobec iste, co sa bude stavat.

PO, západ-PO, juh Budimír-Bidovce CA, Bukov-Svrčinovec … pokým nebudú zmluvy podpísané ťažko hovoriť…
Už by bolo načase LL-ZA, privádzač.
Predpokladám, že najskôr a to tak skoro asi nebude Košice, Šaca-Košické Oľšany.
Turany - Hubová ešte neskôr.
Na KNM-Oščadnica, ZA, Brodno-KNM a PO, severný obchvat ak nenájdu peniaze, tak ani s tým do 2020 by som nerátal. Aj keď Brodno-KNM by možno podľa mňa nebolo zlé rozdeliť na úsek Brodno - privádzač KNM, polprofil a ten zvyšok s tunelom Kysuca resp. jeho náhradu mostom potom o pár rokov.
V podstate to platí aj o Tvrdošín - Nižná. Vraj priorita, tak uvidíme.
Svinna-Ruskovce a RV-Jablonov nad Turňou je asi predčasné hovoriť.
Všetko to končí na financiách…

Už som to písal pri severnom obchvate PO - Ak by sme peniaze z mýta používali v prvom rade na rozvoj cestenej infraštruktúry, za tých pár rokov do 2020 by sme jeden, dva najpotrebnejšie úseky vedeli prefinancovať, prípadne tie peniaze použiť na PPP. To bola moja prvá myšlienka, no potom som si uvedomil, že tie peniaze by sme na 30 rokov zamurovali… Aj keď to by chcelo objektívnu analýzu, čo je na SVK ale utópia :smiley:

Existuje variant R-ky. Napr ako predĺženie R8 Nitra R1 Topoľčany- PD- Rajec- Žilina D1 Višňové, D3 KnM ?

nie, a ani by to nemalo zmysel, uz len samotna R8 je hlupost a malo by sa to poriesit I/64 prelozka ako cesta prvej hore