chodievam tade občas nepravidelne a ak nieje vysoká voda Moravy tak sa ide tade v pohode a čas čakani je naozaj minimalny sú ochotný previesť aj len jedno auto.
Nikdy sm tam nečakal viecej ako 5 min.
Tento most sa bude stavať ako som sa ďalej dozvedel, je to hlavne istá symbolika, spojiť regióny, vyspelý západ a chudobnejší východ, spojiť regióny, ktoré boli aj tak spojené či už pevným mostom alebo teraz kompou.
Aj tak sa ale kompa naozaj otočí denne v priemere 120x a to už je dosť veľa. Keby to bolo napríklad že každú hodinu raz, tak tu most potrebný nie je, ale toto je dosť veľa.
Ako napisal Bager3 su ochotni ist iba s jednym autom. Co tam chodime v lete dost casto na bicykli, chodia defacto nonstop. Obcas trochu pockaju ale pokial nevidia ziadne auto na hranicnom prechode na tej strane na ktorej sa nachadzaju, prevezu aj dvoch cyklistov.
Horsie to je v zime, ked je zamrznuta Morava, pripadne vysoka nechodia, to je vsak logicke.
Ale nebolo by zle keby ten most tam uz postavili, na to ze sa robilo minuly rok velke halo okolo toho, sa za ten posledny rok nic viacej neudialo.
Celková dĺžka cezhraničného mosta bude 415 metrov, nad riekou Moravou bude most dlhý 75 metrov. Šírka mosta bude 14 metrov. Jeho výstavba by mala stáť okolo 120 až 150 miliónov korún.
Ako aquila napísal, celková dĺžka mostu je vždy dlhšia, než je samotná vodná plocha. Most musí byť vyšší, nejako uchytený k pevnine a následne je dlhší ako celkovo objekt, aby o.i. odolal vyššej hladine rieke Morava, ktorá má vo zvyku sa “krásne rozlievať” do šírky. Most časovo skráti cestovanie, o dátume otvorenia by sme mohli rozprávať, ja som si myslel, že bude otvorený najneskôr v r. 2009-2010.
Mne to pripada len preto dlhe, ze zo slovenskej strany je hradza moravy len niekolko metrov od samotnej rieky. Takze zrejme bude premostena aj zaplavova oblast na rakuskej strane.
Inac doprava na sucasnej kompe v poslednych rokoch dost narasta…