Bude sa roširovať tak, aby z jednej strany do r. 2006 existoval ďalší pruh pre pomalé vozidlá. Tento projekt je v pláne už viac ako 10 rokov.
Ked to budu chciet aj z EU, tak to asi nebude pred 2007.
Obchvat okolo PK bude realizovať len samospráva a možno štátny rozpočet, pretože je tu prísľub BA VÚC.
Ak by sa však naplánovala len jedna jeho časť, tak druhá by sa mohla reálne stavať aj v r. 2007 z fondov EÚ, ale tento obchvat nestojí a nepadá na EÚ.
PK je dosť problematickým úsekom, kde už pomôže jedine obchvat, ktorý by sa mal začať stavať do r. 2007 a v r. 2010 by sa mal otvárať na polovičný profil.
V PK by sa malo do konca roka preinvestovať takmer 30 mil. SKK v rámci vnútornej dopravy - opravy cestných ťahov, “zmena tvaru” križovatiek, parkoviská, …
Počul som aj o takomto zámere, ale ja vidím ako reálnu situáciu, že sa preinvestuje do 10-15 mil. SKK a ostatné financie sa budú čerpať až potom v rámci obchvatu, keďže tieto peniaze budú použité na riešenie vnútornej dopravy v meste PK.
Caesar, Dy,
malo by sa v PK preinvestovať viac ako 10 mil. SK tento rok na viacerých jeho cestách v rámci mesta a ďalšie 4 mil. Sk vo Sv. Juri v rámci nejakých bytov ako zlepšenie infraštruktúry v ich okolí a ďalších 1,5 mil. Sk v Modre, len tam som nezistil, že do čoho sa to má investovať, ale ak som to správne pochopil podľa viacerých info, tak do úprav parkovísk.
Toľko moje zdroje. Viem aj o väčších sumách, ale podľa mňa tie sa budú realizovať až v rámci obchvatu.
Sv.Jur-PK-Modra majú to šťastie, že tam často jazdia BMW so značkou “P…” do rôznych zariadení, kde je víno+jedlo, … poznám z viacerých skúseností, takže je snahou riešiť tu dopravu ako v rámci BA.
Je to tak, ale ako sa to vezme … často pri tom “poháriku” prichádza k tomu, že sľuby sa sľubujú a …
P.S. Nikdy neverte opitému človeku, ktorý je vo vyššej funkcií, pretože vždy potom to, čo hovorí, to je len jeho sen, …
Je dosť pravdepodobné, že mestom PK sa začne stavať obchvat v r. 2007-08 na 1/2 profil za prispenia viacerých “strán”.
Dovtedy by sa mali plynule pripraviť pozemky.
Obchvat by sa mohol stavať aj o 1 rok skôr, ale nie sú pripravené pozemky a okrem toho sa má zámerne počkať až po r. 2007 kvôli EÚ, pričom práve oblasť PK už možno nebude spadať potom do riešenia EÚ.
Zatiaľ jediným garantom obchvatu je samospráva, ktorá dokáže zapojiť aj štát, no nie sú tu konkrétne finančné plány, sú tu len prísľuby.
Tak aj PK už “dochádza dych”. Obchvat naráža na problémy.
Aké problémy? Ak sú na vine predstavitelia mesta, daj vedieť, dalo by sa im niečo “dohovoriť”. Skôr však predpokladám, že ide o problém trasovania či pozemkov
Andrej,
môj odhad:
Tam, kde sú žiadosti miestnej samosprávy a podpora vyššej samosprávy a mierna neochota zo strany vlády, tak tam ja vidím jasné problémy.
Určite nie je problémom vedenie mesta, či vyššia samospráva. Problémom budú možno pozemky (ale to si chytré vedenie zabezpečiť dokáže) alebo problém bude s reálnym začiatkom výstavby obchvatu kvôli nedostatku peňazí na tento cestný obchvat.
Obchvat PK ako bol plánovaný sa posunie, pretože nie je dostatok finančných prostriedkov a zároveň sú problémy s pozemkami a trasou v dvoch bodoch.
Avšak PK a okolie (Modra, Sv. Jur) dostane za to v r. 2006 väčší balík peňazí na svoje cesty a dopravné problémy.
Na obchvat treba spoluprácu štátu, nie len samosprávy.
Mesto Pezinok bude mať obchvat do r. 2010. V r. 2006 sa dorovnajú všetky potrebné pozemky a existujú už aj reálne projekty pre EU ako aj štát sa vyjadril, že v prípade úspechu projektu pomôže obchvat postaviť.
Podobný postoj zaujala aj samospráva oblasti BA.
Kde to čerpáš? Máš pravdu. Ale to je len zámer, ale tak snáď to vyjde.
myslim, ze v PK to vyjde ako bolo tu uz spominane je to az prilis blizko BA a prilis vela vplyvnych ludi tam ma svoje sidlo
Tak malo by to vyjsť, toto mesto už 20-30 rokov chce stavať obchvat. A realita je taká, že dokiaľ štát+samospráva niečo nedajú tomuto mestu, tak to zostane tak ako to je aj ďalšie roky. Ale pravdou je, že už sa začínajú nejaké prípravy a ja by som to videl reálne, že obchvat tam do r. 2010-12 bude hotový.
Pred 20-30 rokmi chceli vytazenu cestu v PK riesit predlzenim stvorprudovky do PK ako prietah mesta. Obchvat mesta za komancov takmer nepripadal do uvahy
Myslim, ze o vsetkom rozhodne az buduca samosprava, ak by znova vyhral L.Roman, realizacia obchvatu by mohla byt realna

Pred 20-30 rokmi chceli vytazenu cestu v PK riesit predlzenim stvorprudovky do PK ako prietah mesta. Obchvat mesta za komancov takmer nepripadal do uvahy
Myslim, ze o vsetkom rozhodne az buduca samosprava, ak by znova vyhral L.Roman, realizacia obchvatu by mohla byt realna
Ano, nepresne som sa vyjadril. Máš pravdu.