Pendolino

Pendolino nemôže ísť za hranice ČR, lebo nespĺňa rôzne normy a aj tie čo spĺňa v ČR boli zrejme zámerne upravené. :arrow_right:

Viac:

Pendolino zatiaľ z ČR do zahraničia nemôže - dialnice.info/viewtopic.php?t=2107

Rýchlovlak Pendolino - zámerne zmenené normy? - video - dialnice.info/viewtopic.php?t=2115

pendolino je docela problem … zvysisli sa na ziadost almstonu povodne normy 5nasobne a aj tak ich nedokaze splnit. zatial ani nie su poriadne schvalene, len bol predlzeny skusobny provoz .. snad sa nestane nejake nestastie ..

V Taliansku Pendolino funguje vyborne, nema ziadne problemy. A ide rychlejsie nez 160 km/h:) Inac Pendolino neni najrychlejsi taliansky vlak.

Omyl, aj v Taliansku boli problemy s jeho uvedenim do prevadzky. Aj Siemens ma(l) vazne technicke problemy, kazda firma ma stale problemy napr. s brzdiacim systemom a podobne aj Pendolino. Normy su prilis tvrde a rozvoj prilis rychly. :wink:

No ale idu bez problemov, zatial sa nic nestalo, okrem raz, ale tam bol na vine strojveduci, isiel prilis rychlo:)

eucitizen: ja len ze taliani resp alstom to podcenil co sa tyka CR. lebo tam su velkym problemom. aj tento tyzden co chodil pendlina medzi breclavou a brnom, tak nemohol tadial ist ziadny elektricky vlak ale len dieslaky ! co je na hlavnom tahu docela haluz ..

navyse sa im jeden uz aj vykolajil, sice na testovacej drahe ale predsa ..

cize taliani si mysleli ze tam len daju ine prudy a hned im to pojde .. omyl ..

ani rakusani, ani nemci a ani nase zsr ich nechcu pustit na trate, lebo ani s kompenzatormi nefunguju dobre .. .

Nie, Aquila ma pravdu Pendolino sa vykoľajilo na testovacej dráhe

Mne sa zda aj aj.

Tak to je mozne, ale na 100% sa vykolajila testovacia metrova suprava, lebo prerazila zabranu. Chyba cloveka - bolo to v spravach po celom svete. :laughing:

Pravda máte oba dva.
Minulý týden vykolejila v Praze nová souprava metra na testovací dráze.
A taky vykolejilo pendolino na zkušebním okruhu v cerhenicích, kde někdo nechal zarážku na kolejích. :sunglasses:

Pendolina nebudou od 11.12 jezdit na Slovensko ani do Rakouska. Drážní úřady obou zemí ještě nepovolily provoz pendolin ve svých zemích. Pendolina budou nahrazeny klasickými soupravami. :sunglasses:

ČR ná sedm souprav Pendolino, z toho jedna ještě není schválená pro provoz a ve druhé jsou měřící přístroje. Takže v provozu je 5 pendolin, což stačí jen na pokrytí Praha - Brno bez zálohy. :wink:

myslim, ze tunak CD fakt slapli kusok vedla, mohli radsej nakupit univerzalne lokomotivy a nove vozne ..

navyse co som cital, tak ze v pendoline je mensi komfort ako v povodnych EC voznoch (hlavne miesto)

Pendolino mělo být už od roku 2000 v provozu. Docela drahá hračka na naše tratě pro rychlost jen 160 km/h.

ČD plánují nakoupit 3-systémové lokomotivy od ŠKODY Plzeň

objektivem.net/109/

ale to nebude dříve než v roce 2007. Nové vagony kupují průběžně a nasazují je především na EC. Na rychlících jezdí většinou staré nemodernizované vagony :sunglasses:

lenny, o vyvoji pendolina viem :wink: podielala sa na tom CKD a vagonga studenka, tie padli a potom sa to rychlo “latalo” s etr 470.. len kedze prerabka nakoniec bola drahsia ako sa pocitalo a za tu cenu uz v roku 2000 malo byt 10 ak sa nemylim :wink:

tie 380 vyzeraju gut :slight_smile: osobne sa mi dokonca lubi viacej ten novy design ako ten porschacky :slight_smile:

S Pendolinom pre CR boli problemy uz na zaciatku. Problemy od ceny cez normy cez pomalu rekonstrukciu zeleznicnych trati atd.

Problemy od poctu kusov az po realitu a dnes problemy pokracuju az tak, ze Pendolino ma zakazany vstup na SR a Rakusko. Zatial. Uvidime co dalej.

CR mohla radsej este pockat s touto kupou - mohla radsej modernizovat za tu sumu sucasne vagony a rychliky v osobnej doprave. :wink:

Aquila myslíš 471, 470 jsou jiné soupravy.

471 jsou pěkné a dobré soupravy. ČD jich mají 18 a další chtějí nakoupit. ČD mají podepsanou smolouvu s Vagonkou na 30 souprav, které mají dostat do roku 2007. V Praze jich bude potřeba ještě 50 a na ostravsku 15. Každá stojí 200 mil. Kč.
Postupně jimi nahrazují staré pantografy 451, které vyřazují nebo přesouvají na jiné tratě, např na Olomouc - Nezamyslice. 471 jezdí na trati Praha - Kolín a občas až do Parbubic a Praha - Beroun. V bubdoucnu mají být nasazeny i na tratě Praha - Nymburk, Praha - Benošov, Praha - Kralupy a na Ostravsku.

Vmax je 140 km, tak se stává, že 471 předjíždí i IC. :sunglasses:

lenny, ja myslim ETR 470 a ETR 460 a nie radu 470 podla oznacenia CD :wink:

rail.sk/etr/etr460.htm

471 su pekne primestke jednotky :wink: to bol velmi dobry krok od CD

Tak to jsem se spletl :blush:

ono pendolino mohlo byt trumf v rukach CD, ale tradicne to pohnojili. co som si zistil, tak teraz pred vianocami, ked su vlaky obycajne natrepane do prasknutia, bolo tu obrovske masirovanie v mediach ohladne spustanie pendolin a pisalo sa o tom vsade, tak je vytazenost pendoli len 30-40%, co sa mi zda byt zalostne malo …

jasne, preto som to aj spominal, ze slovensko skratka financne nema na to financovat co i len 160kmh rychlost dalej ako po zilinu s aspon akou takou efektivnostou … navyse mas pravdu prve od ziliny dalej by to bolo nenormalne narocne.

aj ked v tomto nadskrtol velmi dobry napad christian, ze NDS a ZSR keby sa dohodli, tak NDS moze postavit dialnicu v koridore zeleznice a zeleznice by mohli cez narodne parky stavat novu trasu … (ale toto je na slovensku nemyslitelne)

Aquila:
ja mam ine informacie, ze pendolino jazdi vytazene na 80-90 percent, ale su to zdroje CD o54 (vonkajsie vztahy) a nemozem posudit ich pravdivost.

Adoas:
V pripade, ze to vidis takto (ze som sa pomylil, a rozdielne 2x odpovedal na 2 totozne otazky), tak si to tak ber, v mojich ociach su to 2 otazky s rozdielnou podstatou. Pendolino nebolo kupene predcasne, pretoze to je v sucasnej dobe jediny rozumny sposob, ktory s relativne malymi nakladmi umoznuje zvysit rychlost na zeleznici v osobnej doprave nad 160 km/h.

Avsak tak, ako ho cesi nasadili bolo nasadene predcasne (na politicky natlak), nakolko nebola ukoncena verifikacia trati, neboli uplne dokoncene testy EMC parametrov atd. Takyto bol je a bude moj nazor na pendolino. Ak ti z toho vyplyva ze som zmenil nazor tak prosim, ber si to tak, proti gustu ziaden disputat.