pendolino je docela problem … zvysisli sa na ziadost almstonu povodne normy 5nasobne a aj tak ich nedokaze splnit. zatial ani nie su poriadne schvalene, len bol predlzeny skusobny provoz .. snad sa nestane nejake nestastie ..
Omyl, aj v Taliansku boli problemy s jeho uvedenim do prevadzky. Aj Siemens ma(l) vazne technicke problemy, kazda firma ma stale problemy napr. s brzdiacim systemom a podobne aj Pendolino. Normy su prilis tvrde a rozvoj prilis rychly.
eucitizen: ja len ze taliani resp alstom to podcenil co sa tyka CR. lebo tam su velkym problemom. aj tento tyzden co chodil pendlina medzi breclavou a brnom, tak nemohol tadial ist ziadny elektricky vlak ale len dieslaky ! co je na hlavnom tahu docela haluz ..
navyse sa im jeden uz aj vykolajil, sice na testovacej drahe ale predsa ..
cize taliani si mysleli ze tam len daju ine prudy a hned im to pojde .. omyl ..
ani rakusani, ani nemci a ani nase zsr ich nechcu pustit na trate, lebo ani s kompenzatormi nefunguju dobre .. .
Pravda máte oba dva.
Minulý týden vykolejila v Praze nová souprava metra na testovací dráze.
A taky vykolejilo pendolino na zkušebním okruhu v cerhenicích, kde někdo nechal zarážku na kolejích.
Pendolina nebudou od 11.12 jezdit na Slovensko ani do Rakouska. Drážní úřady obou zemí ještě nepovolily provoz pendolin ve svých zemích. Pendolina budou nahrazeny klasickými soupravami.
ČR ná sedm souprav Pendolino, z toho jedna ještě není schválená pro provoz a ve druhé jsou měřící přístroje. Takže v provozu je 5 pendolin, což stačí jen na pokrytí Praha - Brno bez zálohy.
ale to nebude dříve než v roce 2007. Nové vagony kupují průběžně a nasazují je především na EC. Na rychlících jezdí většinou staré nemodernizované vagony
lenny, o vyvoji pendolina viem podielala sa na tom CKD a vagonga studenka, tie padli a potom sa to rychlo “latalo” s etr 470.. len kedze prerabka nakoniec bola drahsia ako sa pocitalo a za tu cenu uz v roku 2000 malo byt 10 ak sa nemylim
tie 380 vyzeraju gut osobne sa mi dokonca lubi viacej ten novy design ako ten porschacky
471 jsou pěkné a dobré soupravy. ČD jich mají 18 a další chtějí nakoupit. ČD mají podepsanou smolouvu s Vagonkou na 30 souprav, které mají dostat do roku 2007. V Praze jich bude potřeba ještě 50 a na ostravsku 15. Každá stojí 200 mil. Kč.
Postupně jimi nahrazují staré pantografy 451, které vyřazují nebo přesouvají na jiné tratě, např na Olomouc - Nezamyslice. 471 jezdí na trati Praha - Kolín a občas až do Parbubic a Praha - Beroun. V bubdoucnu mají být nasazeny i na tratě Praha - Nymburk, Praha - Benošov, Praha - Kralupy a na Ostravsku.
Vmax je 140 km, tak se stává, že 471 předjíždí i IC.
ono pendolino mohlo byt trumf v rukach CD, ale tradicne to pohnojili. co som si zistil, tak teraz pred vianocami, ked su vlaky obycajne natrepane do prasknutia, bolo tu obrovske masirovanie v mediach ohladne spustanie pendolin a pisalo sa o tom vsade, tak je vytazenost pendoli len 30-40%, co sa mi zda byt zalostne malo …
jasne, preto som to aj spominal, ze slovensko skratka financne nema na to financovat co i len 160kmh rychlost dalej ako po zilinu s aspon akou takou efektivnostou … navyse mas pravdu prve od ziliny dalej by to bolo nenormalne narocne.
aj ked v tomto nadskrtol velmi dobry napad christian, ze NDS a ZSR keby sa dohodli, tak NDS moze postavit dialnicu v koridore zeleznice a zeleznice by mohli cez narodne parky stavat novu trasu … (ale toto je na slovensku nemyslitelne)
Aquila:
ja mam ine informacie, ze pendolino jazdi vytazene na 80-90 percent, ale su to zdroje CD o54 (vonkajsie vztahy) a nemozem posudit ich pravdivost.
Adoas:
V pripade, ze to vidis takto (ze som sa pomylil, a rozdielne 2x odpovedal na 2 totozne otazky), tak si to tak ber, v mojich ociach su to 2 otazky s rozdielnou podstatou. Pendolino nebolo kupene predcasne, pretoze to je v sucasnej dobe jediny rozumny sposob, ktory s relativne malymi nakladmi umoznuje zvysit rychlost na zeleznici v osobnej doprave nad 160 km/h.
Avsak tak, ako ho cesi nasadili bolo nasadene predcasne (na politicky natlak), nakolko nebola ukoncena verifikacia trati, neboli uplne dokoncene testy EMC parametrov atd. Takyto bol je a bude moj nazor na pendolino. Ak ti z toho vyplyva ze som zmenil nazor tak prosim, ber si to tak, proti gustu ziaden disputat.