Hlavny argument novych polepov je nizsia cena o nejakych 500e za polep, aj ked pri takej polozke ako kupa noveho policajneho auta mi to pride zanedbatelne…
Pri policajnom aute by sa nemalo riesit paci/nepaci ale funkcnost a ucel.
Jeden ucel je, zeby bolo auto viditelne a lahko rozpoznatelne. Sanitku a hasicov vidis vzdy na prvy pohlad aj bez majakov. Velke auto kriklavej farby. Strieborna octavia bude stat na kazdom semafore 3x. Reflexnych prvkov je tam zalostne malo. Cierny akcent viditelnosti fakt nepridava.
Uz ten predchadzajuci dizajn mal podla mna malo reflexnych prvkov. Tento nema prakticky ziadne.
Druha vec je, ze sme v EU. Malo by byt nasou snahou sa priblizit EU standardu. Hlavne teda ak je lepsi ako to co mame doma. Posun od bielo-zelenej k striebornej bol spravny. Ale presun od modro-zltych rozoznavacich prvkov k modro-ciernym a v uplne inom vzore ako je bezny v EU je prinajmensom zvlastny.
Chapem kde je vzor a cim sme sa inspirovali a vobec sa s tym nestotoznujem
Podpisujem sa pod to čo napísal 110mat110 - moja prvá myšlienka bola že tu nemá byť diskusia o tom čo “sa páči” ale polep/dizajn má byť výsledkom odbornej (nie verejnej) diskusie tak, aby bol čo najviac vizuálne “funkčný”. A druhá vec je, že sa nemá samoúčelne meniť každých pár rokov.
nicim sme sa neinspirovali, len tie predchadzajuce polepy vyzerali prilis ako ukrainska vlajka a kedze fico sa chce zapacit dezolatom muselo to ist prec..
Podobne je to s novými EČV - od viacerých ľudí som počul, že vyzerajú ako ukrajinské. Podľa môjho názoru tu zohralo úlohu to, že prišli v čase vojny na Ukrajine a objavilo sa u nás viac ukrajinských áut a na nich sa bežne EČV začínajú písmenom A. Mozog je sviňa, on si to podvedome spojí.
Podla mna najvacsi problem s tymi novymi znackami je to, ze to ide podla serii a nie je tam nejaka nahodnost, ze by som dostal napr. XY-123AB, ale dostanem AB-485AA, tak ako vsetci. Potom je aj tazke rozoznat svoju ECV, ked som napr. v nakupnom centre a hlasia, ze si ma niekto preparkovat auto a hovoria AA, tak kazdy spozornie. Keby to bolo viac random, tak by ten problem nebol.
mne sa najviac pacili tie povodne biele, najlepsie ich bolo vidno na ceste
nemyslim si ze je potrebne sa nejak zladovat s EU
napis je kazdemu jasny, aj cudzincovi
preco by sme sa museli zbytocne opicit ?