Nové evidenčné čísla vozidiel (EČV / ŠPZ) na Slovensku – diskusia, poradie, značky na prianie

Plánujem kúpu vozidla, ale chcel by som EČV “KE” to už je iba Custom, alebo je možné namiesto “AA” mať aj okres “KE”?

Asi sme trochu off topic :slight_smile: ale sú asi len dve iné možnosti než “custom”

• kúpa ojazdeného so značkou KE
  • tiež sa mi zdá že mala byť možnosť “ponechať” si značku z jedného auta a preniesť ju na iné vozidlo? Napr. predáš staré auto (bez značky) a prenesieš ju na nové - bolo aj nejaké častové obmedzenie, ako dlho môže značka zostať “bez vozidla” - maximálne rok alebo tak. Ako to v praxi funguje netuším.
2 lajkov

Mňa by zaujímalo, či zákaz hanlivého výrazu na EČV platí len pre výrazy v slovenskom jazyku? Mohol by som si dať FU CKYOU?

Je to doslova na uradnikovi. Nie je pevny zoznam slov alebo slovnych spojeni. Ak teta za stolom nevie anglicky, prejde ti aj fuckyou

1 lajk

ak mam “pekne” ecv, na ktore som si zvykol a viem si ho teda preniest na nove auto, vedia mi ju vyrobit aj v novom formate? ak ano, za aky poplatok?

Ak neexistuje zoznam hanlivých slov/výrazov potom na základe čoho rozhodne úradník?