zalezi od vozidla…nikedy tempomaty fungovali tak, ze ked rychlost klesla pod urcitu hodnotu, tak sa tempomat sam vypol…
dnes sa tempomat nevypina ani stlacenim spojky…aj skodovky to tak maju, ze stlacis spojku, preradis, pustis spojku a tempomat ta supne do nastavenej rychlosti (pokial ide o stupanie, tak sa snazi)…vypina sa len manualne na packe/volante alebo brzdou…
Dakujem chlapci. Tu mi to nikto nevedel odpovedat. Asi je to tim, ze je tu malo slov-akou ![]()
Je niekde v zakone podrobnejsia definicia chodnika ako toto?
Ja sa chcem opytat, ci stale plati, ze sa da oficialne previezt na bicykli po useku, ktory sa ma otvarat? Neviem, ci to vobec este funguje alebo ma ist clovek na vlastnu past?
lebo sa mi zda, ze na nejakom useku to bola oficialna akcia, ze sa mozeme previezt.
Bolo to tusim na Dubna Skala - Turany ako promo akcia, neviem o tom, zeby to bolo inde oficialne dovolene.
Malo to byť aj v Detve len to otvarali koncom roka, tak sa to zrušilo.
Prosím Vás, v akom programe ide otvoriť toto? ![]()
“Stiahnite si záverečné správy revízie výdavkov v zdravotníctve, doprave a informatizácii - projekt Hodnota za peniaze:
rokovanie.sk/File.aspx/Index … kum-204269”
daj tam priponu pdf
Vďaka ![]()
Ide vám enviroportal.sk? Mne už zopár dní nie.
robia tam zjavne nieco na serveri, ale vcera mi este urcite isiel.
mimo ine sa pomenili aj linky
Mam na fore stary cas preco?
Lorenc: v Ovladaci panel pouzivatela → nastaveniah fora si nastav casove pasmo na UTC+1 Bratislava a pri Letnom case zaskrtni NIE, mal by si mat aktualny cas.
Vie mi niekto, kto sa vyzná vo VO vysvetliť, čo bude nasledovať?
uvo.gov.sk/vyhladavanie-zak … nty/408964
Bola Informácia o otváraní ponúk časť Ostatné, teraz 21.8. bolo otváranie časti Kritéria. Kedy bude vyhodnotenie ponúk o koľko dní? Kedy sa podávajú námietky? Keď nie sú námietky, kedy sa môže najskôr podpísať zmluva?
Prečo v niektorých zákazkach vôbec nie je napr Informácia o otváraní ponúk alebo iné časti, ktoré v iných VO sú zverejnené?
uvo.gov.sk/vyhladavanie-zak … nty/160826
Dik ![]()
Kde mám zistiť ktorý most majú členovia na mysli, napr. v prípade úseku Hubová-Ivachnová ,most 216", resp. kde sa tento most nachádza? Diky za odpoveď.
vie mi prosim niekto odomknut tento clanok a skopirovat text alebo hodit screenshot? ![]()
finweb.hnonline.sk/zahranicna-e … Gml881e9qk
dakujem
sklenikovy efekt je akoze nic ??
Mne sa skôr páči logika: Nebráňme CO2, to tu bolo pred ľuďmi. Možno by ešte pomohlo vyrúbať ozaj celé Slovensko a nezastavme sa ani pri Brazílskom pralese, alebo dajme rovno aj celú Sibír ![]()
Trápne stromy čo zabíjajú CO2 ![]()
Toto ma absolútne dojíma. Popierať globálne otepľovanie, ktoré je vedeckou obcou prijatý ako fakt (a koreluje s množstvom vypustených CO2), je imo nevzdelanosť a/alebo hrubé ignoranstvo. Ale nečudujem sa, žijeme v dobe postfaktuálnej (veľmi pekne to “zhŕňa” tento krátky film: youtu.be/Zh3Yz3PiXZw ).
Mimochodom, len tak pre predstavu:
V r. 2019 svet vypustil o 50% viac CO2 ako v r. 2000 a takmer 3 krát viac ako v r. 1970.
Najvtipnejšie mi potom prídu reči o “eko teroristickej EÚ”, pričom EÚ je tretím najväčším znečistovateľom vzduchu (nie až tak vzdialená od S. Ameriky, ktorá je na druhom mieste) a spolu so S. Amerikou a Čínou produkujú viac ako 50% znečistenia celosvetovo.
Pekný filmík, ale aj ona na konci zle povedala mala povedať 20_002_000. ![]()
Naopak, viem o dost faktoch ktore hovoria, ze terajsie oteplovanie nemusi suvisiet s mnozstvom CO2.
Kto tomu slepo veri a neoveri si fakty tak je na urovni ucenia sekty. Ale toto je naozaj na okraj.
Mimochodom moja mama toho roku v okrese Sabinov znova po asi 10-15 rokoch nedopestovala paradajky kvoli zime a dazdu. Dovolenkari 15. Jula utekali z Oravskej Priehrady z kempov, pretoze tam rano bol 1C a len tesne minul mraz. To je 3 tyzdne po letnom slnovrate, co je absolutne najteplejsie obdobie roka.
Tolko k bezprecedentnemu oteplovaniu.
ourworldindata.org/crop-yields
Urody obilnin stupaju uz 200 rokov, najviac za poslednych 50 rokov, celkovo asi 4-5 nasobne. Polovica zvysenia vynosov je zapricinena zvysenym obsahom CO2 vo vzduchu, takze v podstate len kvoli stupaniu CO2 ako ludstvo mame co jest. Co je na tom zle? Absolutne nic.
Naozaj ma nikto nikdy neprinuti lutovat co len gram CO2 ktory vyprodukujem. Nie to este za to platit peniazmi alebo casom.
Priemerne zdrzanie aut do Bratislavy a von z Bratislavy je okolo 40 minut denne. To pri pocte aut 100.000 je okolo 70.000l paliva denne spaleneho zbytocne. 52 ton paliva denne, 10000 ton rocne spaleneho zbytocne. Zapricinene “orezatkavami” v Bratislave ekologmi. To je zivotny cas ludi vypusteny do vzduchu. A nahradit to tym, ze tento cas sa zmarni cakanim vo vlakoch nie je riesenie.