Otázky a odpovede

Prosím Vás, ako sa dá zistiť správca a majiteľ úseku cesty I. triedy?
Konkrétne ide o cestu I/2 pred Rusovcami v smere od BA.

Podľa katastra neexistuje C-čková parcela, teda pozemok je nevysporiadaný.

Koho kontaktovať?

Ďakujem za odpovede.

Majiteľom cesty I. triedy je výhradne štát a to buď SSC alebo v pár prípadoch aj NDS. :bulb:

Zdravím, nechcem zakladať novú tému, tak použijem túto. :slight_smile: Potrebujem vedieť, že či pri odhlásení vozidla do iného okresu musí mať vozidlo platnú STK a EK. Ide mi o to, či mi to budú pri odhlasovaní na polícii kontrolovať, alebo je to potrebné až pri prihlásení vozidla na nového majiteľa. poprosím fakty, nech mi tu napíše niekto kto tento úkon robil v poslednom čase, linky na internete som prešiel a nikde sa to nespomína.

ja som kupoval stavebne priblizovadlo rok dozadu a pri prepise typek na pz sr pytal aj doklady od STK aj EK (+ k tomu doklad o PZP), pri odhlasovani to ale nikto nechcel

nie, netreba, resp. nekontroluje sa to, lebo sa nerobi obhliadka, ani napytaju STK a emisnu.
v PO sa pri odhlasovani do ineho okresu ani necaka, ide sa prioritne k jednemu okienku, kde sa len odovzda technicak, PZP a ziadost

Chlapci potrebujem poradit. Ked si poziciam auto vo Viedni na letisku,( Hertz a pod. ) je mozne ho vratit v Kosiciach? Mate niekto skusenost z takehoto manevru?

asi by som im radsej napisal

Ano ide . Ja osobne som chodil na autoprepravniku a tieto auta sa potom vozil spat odkial sa pozicali .

Vdaka Arctic. Este si to pre istotu overim, mohlo sa casom nieco zmenit.
…nakoniec im aj usetrim tu robotu co si robil, ked sa budem vracat :slight_smile:

ale si za to priplatis !!!

Ze zaplatim za pozicanie je jasne. Za co priplatim?

zaplatis viac, ked chces vratit auto inde, ako si ho pozicias…osobne skusenosti mam len z anglicka a poziciavam si len cez Hertz a ked som si pozical napr. z Liverpoolu a vratil som v Londyne, tak to vyslo asi celkovo o 20-30% viac, ako keby som auto vratil s5 v L poole…
ale ved si skus zadat presne tvoj pripad napr. cez hertz.com a vykalkuluje ti to…zadaj si, ze si pozicias vo Wiedni a vratis v KE…a zistis, ze sa ti to neoplati lebo priplatok je asi 300-400%…ale keby si ho vracal povedzme v BA, tak priplatis asi 60%…

Preklepol som to. Tak to je brutal cena, presvedcila ma hned :slight_smile: Pristanem pekne v Kosiciach, nebude ziadny romanticky prejazd sloveskom :smiley:

to mas este ten najlepsi pripad, ked si mozes vyberat, ze kde pristanes :slight_smile:
to si radsej mozes pristat v KE, poziciat tam auto, prebehnut cele slovensko a s5 ho vratit v KE, ta to vyjde lacnejsie :slight_smile:

Tak uz aj ja viem preco nam hovorili ze to je perfektne platene(zaplati to zakaznik co si ho pozicia) a nemusela sa ani nakladat cela suprava :slight_smile:

V zakone je tusim, ze sa nesmie stat 5 metrov pred prechodom… Ale odkial je vtomto pripade tych 5 metrov? Od vodorovneho, alebo zvisleho dopravneho znacenia?

Zaujimalo by ma, ako je to z tempomatom u obycajnej prevodovky. Priklad: ked si nastavis na 90/h a prides na tiahle stupanie, motor uz neudrzi zvolenu rychlost, to aka je tam moznost, alebo co sa deje.

Rychlost jednoducho zacne klesat

Takze tempomat takto skonci svoju cinnost?

Tempomat zostava stale zapnuty, akurat motor uz nebude stihat, lebo mu klesaju otacky a zacne sa "dusit’. Bud tempomat vypnes manualne alebo stlacenim spojky a jednoducho si podradis na nizsi prevodovy stupen.Potom tempomat znovu mozes zapnut a nastavis si uz pozadovanu znizenu rychlost.