Uz bolo nacase, nedalo sa donekonecna len modernizovat stare vozne. Inac dost by ma potesilo, keby modernizovane vozne rozdelovali rovnomernejsie do vsetkych rychlikov.
Dufam, ze onedlho pridu na rad aj nove supravy pre regionalnu dopravu ![]()
Ja si skor myslim, ze je lepsie mat supravy v celku, t.j. bud je cely rychlik stary alebo novy.
Tiež si to myslím, aby sa dosiahla maximálna pohodlnosť, t.j. aj možná rýchlosť a začal by som od tých rýchlikov, ktoré majú dlhé trasy. ![]()
Lenze tu je problem, ze tie rychliky, co maju dlhe trasy (zvycajne BA-KE (C.n.Tisou)), su velmi roznorode, taky Liptov alebo Ruzin maju zväcsa stare kozenkove vozne kym Dargov alebo Spisan maju takmer kompletne modernizovane. Cena aj dlzka jazdy su pritom rovnake. Bol by som skor za to, aby kazdy rychlik na trase BA-KE mal aspon 2-3 modernizovane vozne 2. triedy s tym, ze to budu miestenkove vozne.
Ani to nie zly napad, naopak. A este infokampan, typu “zakupenim miestenky ziskavate komfort ako vo vlaku IC…”
Ked sme uz pri tej infokampani, mohli by nejak spropagovat novy grafikon od decembra 2007 na trati 120 hlavne medzi TT a BA, kedze vlaky budu chodit podstatne rychlejsie a zaroven castejsie. Ziskali by tym spät plno zakaznikov, ktori im odisli pocas rekonstrukcie koridoru v tomto useku (a ktori si stale myslia, ze to bude trvat este dalsich 10 rokov
)
Aky bol jazdny cas KE-BA icekom pred zacatim rekonstrukcnych prac, pocas a aky bude podla noveho GVD?
pocas rekonstrukcie, nebol ten cas nikdy dodrzany, tak sa 30 minutove meskanie na trase BA-TT s rychlikom ani nepovazovalo za meskanie.. bezne tam boli 30-90 minutove meskania …
Pamatas si, aka bola jazdna doba pred reko a aka ma byt teraz?
Nema zmysel ratat cas na celej trati BA-KE, ked zrekonstruovany je iba usek BA-Piestany (+Poprad
)
Rychlikom ktory stoji na tomto useku v 3 staniciach bude trvat cesta cca 55 minut.
Planovany GVD najdes tu vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1981
stare GVD by som si aj ja rad pozrel ![]()
stae GVD sa daju vyhrabat na www.vlaky.net ![]()
Mna zaujima prave jazdna doba KE-BA
.
andrej, sice sa pridalo par vlakov od/na PK, ale zase trochu nezmyselne…
rano pribudol 1 OS s prichodom na hlavnu stanicu 9:01 (fakt skvely cas)…hlavne by si ludia,ktori to robia, mohli uvedomit ze v BA sa pomaly presuva standardny zaciatok pracovnej doby z 8:00 (na tuto pracovnu dobu nie je problem docestovat aj teraz) na 8:30 (aj sem sa da krasne docestovat) resp. az 9:00 (EU pracovna doba a tu uz je spojenie daleko od idealneho)
problem vsak je ked sa vecer vracias domov - ak robis od 8:00 do 16:30, vlak 16:55 stihnes len s velkymi problemami a dalsi ide zase az 18:05…hlavne ze medzi 14 a 16 idu vlaky kazdych 20 minut ![]()
IC-cko 5 hodin, normalny rychlik 6 hodin ± nejake drobne minuty.
Toto boli stare doby.
Pohodak, novy stav bude podstatne lepsi ako terajsi. Rano bude celkom dobry interval vlakov a konecne pojde nieco aj okolo 10-tej. Poobede mas pravdu s tou medzerou o 17-tej, ale stale je to lepsie ako terajsia 1 hod.40min
. Nehovoriac o tom, ze bude jazdit dost zrychlenych vlakov, som este zvedavy, ake vozne na ne nasadia ![]()
stav sa samozrejme zlepsi, s tym suhlasim, ale stale je to robene ako za socika, ked sa ludia potrebovali dostat do fabriky na 6:30-7:00 a to iste sa tyka aj intervalov v MHD ![]()
Na dalsie zlepsenie si musime pockat na BID, ktora slubuje zjednotenie casov pre vlaky, busy a MHD od marca 2008, comu sice neverim, ale dufam, ze takto o rok to uz bude lepsie.
Na dalsie zlepsenie si musime pockat na BID, ktora slubuje zjednotenie casov pre vlaky, busy a MHD od marca 2008, comu sice neverim, ale dufam, ze takto o rok to uz bude lepsie.
Čo je BID ![]()
Bratislavska Integrovana Doprava a ak to bude v marci 2008 zjem dalsiu kefu, uz to slubuju 10 rokov minimalne ![]()