Osobna doprava - ZSSK, RegioJet etc

JoHnZ, ako vždy perfektný popis. Ďakujem. :sunglasses:

I u moderních souprav (např. “ešusy”) se prý předpokládá životnost cca 60 let při celkových opravách spojených s modernizací vždy cca po 15 letech.

Majú pravdu cestujúci či vedenie? :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5829

… zaujímavý článok …

Poznate pravidla …
bod 1. Veduci ma vzdy pravdu
bod 2. Ak ju aj nema, plati bod 1.

A tak ak sa to nedostalo do hlaseniek (alebo na kvante stanic je vydaj lepenkovych listkov) alebo sa sprievodcom nechce vypisovat hlasenky, tak o tom vedenie nema ako vediet … a ak sa flakali aj scitaci z divizie, tak je ten vlak uradne prazdny a nic sa s nim robit nebude … ale ked uz je taketo podanie, mozno tam jednu skatulu prihodia …

Táto fotka ukazuje posledné rozsiahle investície na žel. stanici v Skalici:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=2042

Ale je to len od strany z koľají, z tej druhej má fasáda nedostatky a podobne aj strecha.

Rovnaké ceny v osobných vlakoch aj rýchlikoch začnú platiť na Slovensku od marca. Cestujúci do 26 rokov budú môcť cestovať po tratiach ŽSR na polovičné lístky. :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6091

Konečne sa stanú železnice normálnymi a rýchlikový príplatok sa zruší. :stuck_out_tongue:

Osobne ma tiež potešilo, že sa nerušia regionálne trate, ale ja by som ich presunul VÚC, aby si ich zladili s autobusmi. Alebo si ich nezladia a nedával by som dotácie na autobusy tam, kde jazdia vlaky. :bulb:

inak je to docela “bordel”, ze sa najprv zrusi, potom nezrusi. absolutny chaos, tolko typicky pre ficka … systemom dobry a zly politik. fico sa hraje na zachrancu :laughing:

inak malo sa to uz davno riesit ze vlaky mozu mat pod palcom regiony a aj na rychliky by mohli ist sukromne spolocnosti.

v cechach sa to osvedcilo a prinasa to vyrazneho zlepsenia pohodlia pre cestujucich a to robia CD & politici dost velke obstukcie sukromnikom ..

Ja som dokonca presvedčený o tom, že toto je vopred naplánované a celé už od začiatku. MDPT to vypustí: musí sa šetriť. Železnice to zopakujú. Určia sa spoje. Prejde to celými médiami, pretože doprava a akékoľvek škrtanie vždy hýbe národom. Potom prichádza náhla, rýchla zmena, tlačovka, kde tento krok neodsúhlasí sám premiér. Samozrejme, zase to prebehne všetkými médiami. No a dvakrát za sebou v priebehu pol roka, raz rýchliky, druhýkrát hlavne regionálne spoje a ešte mi tu nesedí jedna vec: Vážny je nominant Smeru. To znamená, že keby to chcel spraviť teda min. druhýkrát, musel by to mať prejednané s premiérom … keby to bol nominant SNS a príde Smer, že s tým nesúhlasí, pochopil by som, ale takto … a Fico si to môže dnes dovoliť, má z čoho a okrem iného: aj keď sa rušia rýchlikové príplatky a je širšia paleta zliav, tak celkovo idú tie hlavno-prepravovacie vlakové súpravy s cenami nahore.

Bordel robil jedine a jedine ÚRŽD, ktorý vymýšľal blbosti. Fica, Vážneho ani nikoho iného za tým nehľadajte. Jak počítam, tak počítam, nový cenník nepriniesol len zlacnenie ale aj zdraženie. Najmä na východnom slovensku sú relácie, kde sa Os. vlakom cestuje viac ako 40km (a rýchlik nejde). Tam dôjde k zdraženiu, niekde až na cenu súčasného rýchlika.

Inak v cenníku vznikne jedna zaujímavá “diera” (ona tam uť bola, ale teraz to bude okatejšie). Keď pán prídu v Žiline k pokladni a zahlásia “dajú mi lístok do Považskej Bystrice, z Považskej Bystrice do Trenčianskej Teplej, z Trenčianskej Teplej do Leopoldova, z Leopoldova do Cífera a z Cífera na hlavnú stanicu”, vyjdú ich cesta o 25,- menej ako keby si pýtali priamo ZA-BA …

Ale pre cestujúcu verejnosť to určite bude znamenať prínos. Najmä na trati Zvolen - Šurany, kde jazdí viac rýchlikov ako osobných vlakov …

Nový rušeň vyštartoval! :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6169

Doplnil som do MT aj článok z vlaky.net o tomto určite zaujímavom dvojdielnom motorovom vlaku. Je tam i obrázok a i zasvätená diskusia železničných nadšencov.

813 alias “Regina” (anketu na vlaky.net sice vyhralo “bageta”, ale zialbohu …) rozhodne nemozno povazovat za novy rusen. Vznikol sice prestavbou privesnych voznov a teda je mozne povazovat ho za “novy” prirastok, vznikol vsak na baze starej CS. koncepcie vozna pre lokalne trate s dobou jazdy do 20 minut, z ktoreho sa len vinou problemov soc. strojarstva s dieselovymi motormi do 500kW stalo to co vidime teraz.

Stroj si zachovava vsetky nevyhody platformy z ktorej vychdaza, t.j. dvojosovy pojazdt (pochopite az sa odveziete), nedostatocnu vetratelnos (klimaagregaty su len na stanovistiach rusnovodica), nastupne priestory (ceska regionova ma aspon nizkopodlaznu cast) a nedostatocnu narazovu tuhost ciel (skuste si s tym vpalit do TIRaku … povodne to malo vyrovnavat vykony 5047 do rakuska, ale OBB to nezobrali, pac to nevyhovuje snad ziadnym normam, mozno leda emisnym, motor MAN to isti) …

Oproti povodnym radam 810, 811 a 812 ponuka dalej mensiu kapacitu (jedna dvojica ma rovnaku kapacitu /resp. len mierne vacsiu/ ako solo vozen starsieho data), co vsak nemusi byt na skodu, kedze starsi interier pripominal viacmenej sardinkaren, kde bolo na tom kusku natlacene 3+2 (na priestore este mensom ako 2+2 na klasickych voznoch). Predsalen projekt pocital ze sa v tom bude cestovat do 20min, nie 2 hodiny ako sa to robi bezne teraz.

Ale hlavne,ze stare stvornapravove motorove vozne rok po generalke zrusili …

Mzdy v ZSSK Slovensko sa zvýšia minimálne o 5 % :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6252

Priemerná mesačná mzda v ZSSK Slovensko by mala dosiahnuť v tomto roku výšku 22 245 Sk. V období od začiatku roku 2006 do konca júna minulého roku vykázala ZSSK Slovensko stratu 263 mil. Sk. Evidenčný počet zamestnancov ZSSK Slovensko predstavoval k 30. júnu minulého roka 4 856 osôb.

aquila: Aká je konkurencia na ČD? Tých pár tratí na Severovýchode čiech a na Šumpersku (ale tam tie prenajaté 810 určite zvýšenie komfortu nepriniesli …) aké firmy konkurujú ČD? Railtrans s vyslužilými dederónskymi motorákmi horšími od 810? Viamont s tými 3 RegioSprintermi čo viac stoja než jazdia? 99% osobnej dopravy obstarávajú stále len a len ČD so svojím “vozovým parkom”, ktorého veľkú časť máme možnosť dôverne poznať aj u nás …

len sam vies, ze CD mala s CSSD kusok ine vztahy a kde sa dalo, tam hadzali sukromnikom polena pod nohy ..

Fico ustúpil, vlaky sa zrušia :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6290

Minister dopravy mu vysvetlil, že nejde o politiku, ale efektívnosť. Mínus vlaky, mínus strata. Študenti všade za polovicu. Konkrétne: Viac vlakov za prázdninami, Ktoré vlaky končia v nedeľu.

1.3.2007 13:01 :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6316

…a o pár hodín nato :arrow_right:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6314

Som zvedavý, kto nakoniec komu ustúpi..

aquila: Ale o konkurencii tu hovoris TY!!! Nezda sa ti, ze si nejak odporujes?

Milos: Cestovny poriadok je znamy v den ked ho vylepia na stanicu. Hodinu predtym nie je nikto schopny povedat ako to vlastne bude, a o kazdom tvrdeni “bude to takto” sa da pochybovat … tak to na nasich zelezniciach chodi.

Najhoršie je, ak na informačnej tabuli na stanici je napísaná jasne istá koľaj a je tam zobrazená 20 minút a potom 1 minútu pred práchodom vlaku sa to zmení na inú koľaj. To sa za prvé nedá niekedy ani prečíťať, lebo človek už ani nie je pri tej tabuli, keď sa to hlási, človek nemusí vždy všetko jasne a zreteľne počuť a žiaľ, keď si uvedomí situáciu, vlak zrovna odchádza a na väčšej stanici, kde je tých koľají viac ako 4, je aj problém to stihnúť prejsť, nehovoriac o tom, keď má človek batožinu a keď je ten človek starší. Potom sa ide posťažovať kompetentným, ktorí na neho len pozerajú, že dedko sa pomýlil, ale potom im dôjde, že asi naozaj nie, lebo sa tu stretne 20 cestujúcich.

Zažil som. Výsledok: vrátené cestovné, čakanie na ďalší vlak a ten zadarmo do požasovaného cieľa. :bulb: Ale to správanie sa, že keď je jeden-dvaja cestujúci, tak svätosvete sa všetci kompetentní správajú, že “to nie je možné”. :smiling_imp: