Opravy RC v tomto roku

OK - jasne, v poriadku.

Ja to stale hovorim aj vasim predstavitelom, alebo inym vasim susednym statom, ze SR ma 2 zakladne problemy v oblasti dialnicnej vystavby, presnejsie v oblasti realnych dialnic:

1. SR nema spojenu svoju krajinu dialnicami. Ani sever-juh, co je BA-ZA, ani zapad-vychod, co je BA-KE.

2. SR nema dialnicne napojenie na europsku dialnicnu siet. S Madarskom realne spojenie existuje, ale zatial len na 1/2 profil. S CR existuje spojenie, ale z CR neda po dialnici dostat do ineho statu plynule na plny profil. CR ma vsak krajinu spojenu a rozostavanych najviac dialnic v histori.

Takze je to u vas zle - realna situacia. :unamused:

No ale konecne o 2 roky by malo byt dialnicne spojenie s Rakuskom, tak to bude trosku lepsie. Ano je to skoda ze s Polskom je to velmi slabe, tam vlada uplne zlyhala a este klame.

Preklep uprava by B;

MH,

ty mas prehlad, kedy sa bude ktory usek opravovat a mna by zaujimali 2 veci:

1. Realizovalo sa tento rok na D1 - pripajacie pruhy pri odpocivadle Dechtare/Hybe?

2. Bude sa niekedy opravovat nejaky usek na D1 PO-KE?

Dakujem za odpoved. Chcel som povodne cez ss, ale nakoniec snad to nie je tajne. :wink:

Adoas,

Samozrejme, že to nie je tajné:

1. Dechtáre a Hybe sa tento rok nerealizovali, ale MALI BY sa budúci rok a postupne všetky pripájacie pruhy, ktoré dnes nevyhovujú parametrom.

2. Ohľadom opravy vozovky na D1 PO - KE zistím a dám vedieť.

MH,

a este mam doplnujucu otazku:

V bode 1.: Preco - neboli peniaze alebo administrativny postup bol na vine a nakoniec tam ostala max. pov. rychlost 100 km/h? … Ja som tadial 2x isiel a 2x som dostal pokutu - prekrocenie rychlosti o 30 km/h, lebo je bezne jazdim 150 km/h ak sa da a nestihol som tam nejako brzdit, naviac som tam predbiehal. :laughing:

Kedisi na Dechtare bolo aj 80km/h ako max. povolena rychlost, tak si mal stastie ze uz tam bola 100vka.

A este mam jednu otazku v tejto teme:

Kto zabezpecuje opravy RK?

Je to priamo NDS v spolupraci so SSC, alebo to su sukromne firmy. Ja som pocul, ze SR ako stat ma stroje - freza, finiser, … na opravy, ale nevyuziva tieto kapacity. Je to tak? Ako to je?

A este doplnujuca otazka:

Udrzba. Zimna udrzba:

Chcem sa opytat, v akom “dojazd/miesto/rozlozenie” je stredisko udrzby - sypace, ci su vsetky strediska s dojazdom do 20 min. alebo je to viac v ramci svojej posobnosti? … to je asi tazka otazka a zle napisana, lebo neviem tie slova niektore. Len dialnice, nie cesty.

Letna udrzba:

Ako casto sa na Slovensku kosi trava? A zbiera sa odpad zaroven alebo nie? … lebo ja som raz isiel po D1 a bolo vela smeti - “stredny deliaci pas” - ale trava bola pokosena.

A na zaver: Ma SR stroj, ktory je schopny naraz aj kosit travu, aj cistit cestu, aj odhrnat sneh? To je new v r. 2004 - ale je to drahe auto. :wink:

Všetky veľkoplošné opravy na D a R sa zabezpečujú dodávateľsky. NDS a SSC určite nevlastní žiadny finišér. SSC nevlastní dokonca ani žiadne údržbové mechanizmy a celú údržbu ciest I. triedy si objednáva u NDS alebo u samosprávnych krajoch.

Rozloženie diaľničných stredísk (SSÚD):

stredisko - udržiavaný úsek

SSÚD Malacky
D2 hranica CZ - BA-Lamač

SSÚD Bratislava
D1 BA-Petržalka - Blatné
D2 BA-Mlynská dolina - hranica H
D4 hranica A - BA-Jarovce

SSÚD Trnava
D1 Blatné - Horná Streda

SSÚD Trenčín
D1 Horná Streda - Ilava
I/50 hranica CZ - Drietoma - D1 križovatka Chocholná
pre SSC: I/50 prieťah obce Drietoma
pre Trenčiansky kraj: vybrané cesty III. triedy v blízkosti úseku I/50 hranica CZ - Drietoma - D1 križovatka Chocholná

SSÚD Liptovský Mikuláš
D1 Ivachnová - Važec

SSÚD Beharovce
D1 Beharovce - tunel Branisko - Fričovce

SSÚD Prešov
D1 Prešov-juh - Budimír
pre Prešovský kraj: III/068xx privádzač Prešov-juh

Rozloženie rýchlostných stredísk (SSÚR):

SSÚR Galanta
R1 Trnava - D1 - Nitra

SSÚR Žarnovica
I/65 Olichov - Hronský Beňadik
R1 Hronský Beňadik - Rudno n/H
R1 Žarnovica obchvat
pre SSC: I/65 Rudno n/H - Žarnovica

SSÚR Zvolen
R1 Šášovské Podhradie - Budča - Banská Bystrica
R2 Budča - Zvolen
pre SSC: všetky cesty I. triedy v okrese Zvolen
pre Banskobystrický kraj: všetky cesty II. a III. triedy v okrese Zvolen

SSÚR Košice
I/68 Budimír - Košice-juh
I/50 Hrhov - Mokrance
I/50 KE-Šaca - KE-juh
pre SSC: všetky cesty I. triedy v okresoch Košice I, II, III, IV a Košice okolie
pre Košický kraj: všetky cesty III. triedy v okrese Košice okolie

SSÚR Púchov
D1 Ilava - Beluša - Sverepec
R6 Beluša - Púchov
pre SSC: I/49 hranica CZ - Púchov
pre Trenčiansky kraj: všetky cesty III. triedy v okrese Púchov

SSÚR Čadca
I/11 ZA-Budatín - ZA-Brodno
I/11 (D3) Kysucký Lieskovec - Oščadnica
D3 Oščadnica - tunel Horelica - Čadca
I/11 (R5) hranica CZ - Svrčinovec
D3 Skalité - hranica PL
pre SSC: všetky cesty I. triedy (I/11 a I/12) v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto

Letná údržba:
Kosenie sa vykonáva podľa potrieb ale väčšinou 3-krát za rok ako predpisuje štandard údržby. Samozrejme, že sa môže aj viac krát. Napríklad v oblastiach severného Slovenska niekedy stačí aj 2-krát. Ako je to s odpadkami neviem.

K tomu stroju: SR vlastní viac druhov takýchto, alebo podobných multifunkčných zariadení, ale s tým kosením a odhŕňaním snehu sa mi to nejak nezdá robiť letnú a zimnú údržbu naraz :smiley: a nakoniec radlica sa dá namontovať na hocaké vozidlo.

MH,

wow :stuck_out_tongue: - dakujem.

Stroj je new r. 2004, je to unikatny stroj, na ktory sa da nadstavit cokolvek, len si to treba kupit - az 16 moznych kombinaci vznikne. V Grecku su len 2 na celu krajinu. :wink:

Pripravuje sa plán ako definitívne vyriešiť problematické úseky na RC R1, mosty a jeden cestný úsek, v r. 2007 sa to uzavrie a v r. 2008 tu prebehnú rozsiahle opravy.

ako to vyzera ? kedy zacnu opravy na R1 ?

co tento rok ? bude peniazky na opravy ? napriklad na R1 ?

V r. 2007 sa inštalovala slnečná clona a clona proti svetlám vlaku, čo v pláne nebolo. Asi “osvietilo” nejakého politika. :smiley: Obnovili sa dilatačné prechody z mostov na teleso diaľnice, zábradlia mostov, prebehli náterové práce a rozsiahle čistenie kanalizácie.

Ak opravy tento rok, max. 1-2 km v každom smere.

Každý rok sa niečo nájde a tento nebude žiadnou výnimkou…