Odpočívadlá

U nás je to spíš tak, že pumpy jsou nebezpečně nakupeny u velkých měst. Když se třeba vrascím do Brna od východu, tak je pumpa u Vyškova, (asi 227 km) a další je až Rohlenka (207km), což jsem jednou málem nedojel :slight_smile:
[/quote]

fuuha, ja mam signalizaciu cca na poslednych 7 litrov v nadrzi, co mi vydrzi tak na 100 km. 20 ??? :question:

Kontrolka už nějakou dobu svítila.

Na odpocivadle Hradok pred Novym Mestom n. Vahom na D1 v smere do Trencina je nove stavebne oplotenie. Vyzera to na vystavbu novej CSPH. :wink:

Aj ja som si to už všimol, bude tam Čerpacia stanica? Alebo aj niečo viac?? Mohlo by tam byť v budúcnosti také kompexnejšie odpočívadlo, aj keď…ako Červeník, tak Zamarovce nie sú zas až tak ďaleko.
Neviem, ako často, zhruba po koľkých km sú takéto väčšie odpočívadlá v susedných krajinách - CZ, AUT, HU?

Od výstvaby je na naší D1 velké odpočívadlo co cca 50 km, ale časem vyrostlo samozřejmě hodně dalších. Na stejném principu se stavěla i D2 a D5.

Myslím, že tých 50 km je akurát, ako pre doplnenie paliva, tak aj čo sa týka reštauračných služieb ap.
Sú v CZ aj motely popri diaľniciach? Lebo u nás v SR ich asi veľa nie je, resp. žiadne, aspoň ja osobne o žiadnom ubytovacom zariadení na odpočívadle pri D alebo R neviem. Opravte ma, ak sa mýlim.

Tak vystavba uz finisuje a je uz jasne, ze to bude LUKOIL, aj ked som sa domieval, ze to bude JET-ka, lebo tvar budovy sa velmi na nu podoba. :wink:

Tak Lukoil kupil celu siet JET v strednej Europe. A na sruhej strane, smer BA, sa bude stavat tiez benzinka?

Ci 20, alebo 50 je este relativne fuk, ale v Madarsku je prva benzinka pri ceste z HR az po cca 100 km, co je teda abnormalne vela, s tym clovek bezne nerata. Ked som prekrocil hranicu HR-HU, tak som musel zbehnut z dialnice a pobehat blizke okolie a dedinky, aby som vobec natankoval (kedz Forinty mi velmi v HR nepomozu). S cim vzdy suvisi riziko, ze Exit z dialnice tam bude ale spatne napojenie uz nie. Chvalabohu, bolo, nemusel som ist dalsich 40km po najblizsi vjazd.

Mate niekto podobne extremne skusenosti v ramci civilizovanej Europy kde su vzdialenosti medzi 2 benzinkami na hlavnom tahu taku vysoke, resp. vyssie ? Mozno aj 200 km ? Ked je uz moznych 100, tak preco nie aj 200 :slight_smile: ?

Priestor tam je vyhradeny. Urcite tam nebude OMV ani SHELL, ale kludne by to tam mohol tiez postavit LUKOIL. Otazkou je, kedy sa zacne. :bulb:

inak cerpacka je konecne aj na D2 pri jarovciach smerom madarsko ..

Německo.

Kde tam?

Napr. na A92 z Mníchova do Deggendorfu nie je ani jedna ČSPH na 135 km. Alebo na A93 od Hofu do Regensburgu nie je tiež ani jedna ČSPH na cca 200 km!!!

Ale na A92 se naštěstí něco plánuje. Vizte http://motorways-exitlists.com/europe/d/a92.htm.

Dnes som bol fotiť DZ na odpočívadle pri BA. Urobil som zopár fotiek. Vyyberám aspoň nejaké zaujimavé. Pravdaže ostatné najdete v mojom albume na googli :slight_smile:

Najhoršie odpočívadlá. Poslední sme skončili s Čechmi a Španielmi.

dialnice.info/viewtopic.php?p=93721#93721

Naopak Chorváti dostali pochvalu :arrow_right: hac.hr/index.php?task=med&st … 2310&page=

Hodnotilo sa nielen to, čo je napísané v našom článku:

*stavebná starostlivosť starších objektov
*čistota starých aj nových objektov
*parkovanie: pre osobné autá, autobusy, nákladné autá
*parkovanie: či je aj pre invalidov a kde sa tie miesta nachádzajú
*miesto pre posedenie na väčších odpočívadlách
*ponúkané služby v objektoch
*WC: typ, čistota, dostupnosť
*odpadky: či sú smetné nádoby, ich počet a stav plnosti
*osvetlenie odpočívadla
*bezpečnosť: kamerový systém, policajné hliadky

Testovaných bolo 16 štátov:

Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Rakúsko, Španielsko, Holandsko, Švajčiarsko, Belgicko, Dánsko, Chorvátsko, Nórsko, Švédsko, Maďarsko, Slovinsko, Česká republika a Slovensko

Osobne poviem, že z tohto výberu ani nemohlo Slovensko moc dobre dopadnúť. :bulb:

Nie je dolezite vyhrat, ale zucastnit sa :wink:

Nechcem vyvolavat flame, ale budme radi, ze tuto bananovu republiku vobec zahrnuli do testu. Podla mna si zasluzia pochvalu za tu odvahu sa sem vracat este aj druhykrat :slight_smile:

Na druhej strane, nemozme ocakavat financovanie doplnkovych sluzieb, ked nie su vyriesene ani najzakladnejsie dopravne problemy krajiny.

Podla mna o 10 rokov ten test dopadne rovnako (ledva budeme mat zriesenu zakladnu D siet) a o 20 rokov mame slusnu sancu skoncit 3-5 miest od konca.

Ad policajne hliadky - kde mozno najst odpocivadla s nonstop policajnou hliadkou ?

Nove odpocivadla ale uz vyzeraju pekne (PO, PP). Preliezky, velkost, planovana vybavenost. Dokonca aj lokalita a vyhlad zohrava rolu.