Vymena koberca je urcite lacnejsia ako vystavba dialnicneho tuneloveho variantu… Inak ten treti “kamionovy pas” mal povodne sluzit ako trolejbusovy pas. V 70-tych rokoch, v case prudkej vystavby trolejbusovych trati sa zatrolejovala ulica Kosicka (od zel. stanice smerom na KE) az po ZVL (krizovatka pred ulicou Petrovanskou - zaciatok 3-pruhovej vypadovky) a planovalo sa aj so zatrolejovanim ul. Petrovanskej. Bohuzial tento projekt sa zrealizovat nepodarilo a trolejbusy jazdili len po ul. Kosickej az do prelomu rezimu, kedy ZVL stratilo na vyzname a trat (ako doteraz jedina v PO) bola zrusena. Pozostatkom, su stply verejneho osvetlenia vo velmi hustom slede, trolejbusovy cestny pas a mimourovnove odbocenie fungujuce aj ako otocka pre trolejbus.
V blizkej buducnosti sa ale planuje s trolejizaciou Sidliska Svaby s moznym trasovanim linkoveho vedenia po trase dnesnej 39-ky cez ulicu Kosicku.
Nerobí sa niekde také, že dajú len jedna benzínka pre obidva smery na diaľnici? Že by sa urobila MÚK a benzínka by bola nad/pod diaľnicou alebo medzi pruhmi (ale to by tam muselo byť veľa miesta
). Tuším v Rakúsku som sa stretol s tým, že bol urobený kruhový objazd pri výjazde z benzínky a odbočky boli na jeden alebo druhý smer (neviem naisto, bolo to už dávnejšie a možno to bola odbočka na starú cestu, nie na diaľnicu).
V ČR vím o 3 místech (možná o 4). Na D1 by to měla být odpočívka Hvězdonice, pak odpočívka před Brnem směrem od Prahy (bylo/je tam OMV). Pak Rohlenka. Na na D5 u Rozvadova (jak je mcdonald). Na Slovensku mě napadají Dechráre, i když tam se dá dostat k salaši jenom podchodem.
No tak včera som išel z KE do PO a bol som milo prekvapený stavom odpočívadiel …
Smerom z KE do PO dávali asvalt a všetky budovy(toalety) už vyzerali dorobené a ešte som si všimol nejakú prácu pod mostom hneď za odpočívadlom…čo ho spevňujú?
Smerom z PO do KE už bol aj asvalt tak vyzerá že už skončili…ale ešte sa tam nedalo odstaviť auto…
No ale tam by sa zišla na KE-PO ešte jedna pumpa v každom smere. Tie Agipy nestoja za nič.
A to uz preco?
Čo prečo?
Podla mna tam netreba ani pumpu a Agipky nie su najhorsie.
Mozno ked bude suvisla dialnica, tak ano, ale na tomto useku rozhodne momentalne nie.
Ja som to nemyslel hneď, ale tak ako píšeš, keď bude súvislá diaľnica (2012-2013).
no ani tie odpočívadlá tam niesú teraz potrebné, ale je pravda, že na pumpy sa nedá spoľahnúť. Vidím to v Ke - nejak ich už je tam poriedšie… dnes tam Agipy sú len či aj zajtra ![]()
Agip kupil cele Esso na SVK, cize za chvilu bude rebranding pravdepodobne … s Agipom sa lucit teda netreba.
OT: agip uz tusim ale raz odisiel nie ?
Nie agip, ale avanti odislo … sa to pletie aj mne
a jo mas pravdu
taliani ako taliani ![]()
Avanti nie su taliani, skor si myslim ze su nemci
hm a vsak mali takeho kona ako ferrari v znaku.. aj ked mozno marketing. neviem no ![]()
tak nakoniec nie s ani nemci, ale rakusania je to podznacka OMV:
Avanti je povodne rakuska rodinna firma, ktorej stary majitel bol velmi dobry priatel stareho pana Ferrariho. Preto maju “dozivotne” pravo pouzivat ferrari kona vo svojom znaku. V roku 2003 ich kupilo OMV, ktore vyznamne pouziva tuto znacku a prechadzaju na nu aj niektore povodne OMV pumpy.
Natrafil som na projektovu studiu motorestu na odpocivadle D1 v Zamarovciach. Podoba sa motorestom, ktore ma Autogrill v Taliansku - ponad dialnicu. Mozno sa raz takehoto typu odpocivadla dockame aj na Slovensku. ![]()
Odpočívadlá majú ponúknuť lepšie jedlo, kávu ![]()
dialnice.info/viewtopic.php?t=9273
Diaľničná spoločnosť si od súťaží sľubuje lepšie služby pre motoristov, ale aj viac peňazí z prenájmov odpočívadiel. Tento rok jej prenájom majetku a služby pre iné organizácie či firmy vyniesli vyše miliardy korún.