O prenosnych WC mate bohuzial pravdu, ale do tej doby ako sa predmetne odpocivadla bud zrekonstruuju alebo zburaju je povinnost tam mat aspon nejaku formu socialnych zariadeni. Je to len docasny stav, ale ako iste chapete je to nevyhnutnost.
Preco su prenosne hajzliky v takom stave ako su (Hradok), pokusim sa zistit buduci tyzden a aj presnejsie info o najomnych zmluvach.
Tak o tomto neviem. Ja mam taku skusenost, ze v A kazdy hajzlik na A alebo S funguje na dobrovolnom prispevku. Nesedi tam ziadna hajzlbaba, ale su tam misticky, do ktorych kazdy normalny clovek priespeje aspon par centov
Ano to je dobrovolný príspevok … ale ako prevádzkovateľ to máš z úľavou ak poskytuješ " verejnú službu " .. začalo sa to uplatňovať v 70 rokoch a približne za 5 rokov dokázali prebudovať celé rakúsko na slušný hygienický štandard.
AV: bohuzial, je to sice smutne ale bol som raz takeho niecoho svedkom. resp blbe resp asi aj dobre pre toho slovaka bola ze tam bol aj policajt a vies si asi predstavit co z toho bolo => persona non grata. ale tak mu treba
Je to tak, ja som bol svedkom už viacerých krádeží, ktorých sa dopustili Slováci a boli pristihnutý, … krádeže na parkoviskách, ale aj v obchodoch, samozrejme, že ich nikto nenáhaňal ani nepodzrieval dopredu, ale na “západe” sú všade kamery a polícia a teda aj poriadok, … ale hold Slovák je nepoučiteľný tvor a všade sa správa ako aj doma, na Slovensku a najväčšiu chybu potom robia tí, ktorí sa ešte snažia daného policajta uplatiť, … zase sa správajú ako doma, lenže vo “svete” to funguje inak a ešte si priťažia.
Ale zase aby som “nekydal” len na Slovákov, tak kradnú aj Česi, Poliaci, aj domáci.
A s tým uplácaním, často aj domáci, ak je to buď veľmi malý priestupok a občan sa s policajtom pozná (dedinky) alebo je to vážny priestupok a ide o občan/vplyvný človek a policajt často potom aj ustúpi, ak ide o rýchlosť na diaľnici, nie za jazdu v meste. Ale zase v A, D, F, NL, sa vie jazdiť v rámci slušnosti.
vsak hej, nie je to take hrozne ako to bolo kedysi. teraz si uz aj nasi davaju viac bacha.
inak rakuskeho policajta skorej clovek ukeca, ale bez uplatku. to ich skor nastve. samozrejme ak sa jedna o male drobnosti.
a o slusnosti v inych dimenziach mas pravdu. tunak ti da kazdy napriklad prednost na prechode ako chodcovi, co u nas je temer nemyslitelne aj ked mame na to zakon …
V rámci odpočívadiel by sa mali začať budovať celé komplexy, teda ČSPH, väčšie parkovisko pre kamióny a ostatné autá, busy, … posedenie, menšie ihrisko pre deti, motel, menší obchod/reštaurácia, bufet, …
Toto je štandardné odpočívadlo všade vo svete popri hlavných diaľničných ťahoch.
Dokonca je to bežné aj na trase D1 v ČR Praha-Brno.
Vcera som isiel na severnej D1 a spri odpocivadle Podturen (dufam ze sa tak vola,nevsimol som si meno) je tam znacenie ze nieco sa opravuje. Teraz neviem ci idu opravovat asfalt alebo ci idu zmodernizovat pristup k odpocivadle, dufam ze niekto o tom nieco vie!
Na diaľnici D1 sa budú opravovať pripájacie pruhy, pretože mnohé nespĺňajú už dnešné parametre šírky a dĺžky, takže okrem iného sa budú opravovať aj pripájacie pruhy pri odpočívadle Dechtáre, kde by sa mala následne aj upraviť, zvýšiť, max. povolená rýchlosť na 130 km/h.
Hm, to bola aj pricina tej nedavnej velkej havarie slovenskeho autobusu pri Brne, uz tam nesplnali parametre, tusim bol iba 2 metre siroky pripajaci pruh.
Rekonštrukcia pripájacích pruhov odpočívadla Dechtáre na diaľnici D1 sa bude vykonávať na jar 2006. Tieto stavebné úpravy nebolo možné vykonať ešte v tomto roku, z dôvodu nepriaznivého počasia na pokládku asfaltových vrstiev vozovky. Proces verejného obstarávania bol dokončený len nedávno.
To snad za cele leto nebolo vhodne pocasie - ani na jar/jesen?
Proces VO - to uz je ine, takze skor to bolo kvoli casovemu sklzu uradnych postupov. Nevadi - policia ma “zlatu tehlicku” na tomto mieste aj nadalej - ja si ten usek pamatam prave kvoli tomuto. Aj ked raz som tam jedol.