Vcera som prechadzal po asi 3 tyzdnoch cez Sverepec, a CS PHM Slovnaft je uz otvorena
Modernizácia druhého odpočívadla Červeník ![]()
Čerpacia stanica na odpočívadle Sverepec je už otvorená ![]()
no bol som tam dnes zastaveny. Poviem Vam, jedna asi z najkrajsich cerpaciek v SR. Fakt uz na urovni. Wifi zadarmo, vyber z niekolkych teplych jedal, ranajky, vsetko nove, ciste, pekne priestory na sedenie . Aj vonku rozne preliezky pre deti. Iny level ![]()
Mne sa odpočívadlo Sverepec páčilo (aj s príslušným diaľničným úsekom) už predtým. Teraz, keď je tam už aj čerpacia stanica, to vyzerá ešte lepšie, aj podľa fotiek zo slávnostného otvorenia, aj podľa tvojej “recenzie”, slafko1. Aj keď…odpočívadlo nie je zrovna moc veľké, takže postavením ČSPH sa troška znížil pocit súkromia a pokoja
. Samozrejme, na druhej strane, rozsah poskytovaných služieb šiel o dosť hore.
Inak, mohlo by tam byť napr. viac zelene, viac vyšších stromov (tuje, smreky), najmä od diaľničnej estakády, ako určitá protihluková bariéra
goo.gl/maps/y4M9o, vyzerá byť o niečo väčšie, dlhšie, pekné výhľady sú odtiaľ, a predsa len, v porovnaní so Sverepcom je o čosi novšie. A som zvedavý, ako bude odpočívadlo PB vyzerať za takých 5,10 rokov, ako tie vysadené stromčeky vyrastú, mala by byť postavená ČSPH, príp. ďalšie služby, vylepšenia
. Subjektívne, pre mňa to bude asi jedno z top odpočívadiel na našich D a RC (uvidíme, čo nám “ukáže” a ponúkne napr. také Turie, Levoča), veľmi sa mi páči aj naša klasika na severnej D1 - Dechtáre.
vies postnut link na fotogaleriu z otvorenia?
inak toto by malo byt rozhodne jednostranne odpocivadlo pristupne z oboch profilov dialnice, PB by potom nebolo nutne
Niekoľko fotiek z otvorenia ČSPH Slovnaft na D1 Sverepec nájdeš na webe NDS -
ndsas.sk/aktuality-cerpacia- … 372s45370c
Aj NDS dnes na youtube pridala video.
Ak by tam bolo parkovacích miest ako teraz a plus tie čo sú na odpočívadle PB. V tom prípade rozhodne radšej obe odpocivadlá. Niekedy mi to tu pripadá že sa tu niektorí predbiehate v šetrení bez elementárnej logiky a súvislostí
Jednostranne odpocivadlo s obojstrannym pristupom je vlastne taka mala MUK. Radsej by som tie jednoduche MUK videl namiesto kruhacov na cestach 1.triedy
Je to smutne ze s amusiem vytesovat ako sa otvara pompezne jedno odpocivaldo, zatial co vystavba novych usekov pokracuje pomali, hlavne tendrovanie.
Ak chceme zvysit kvalitu odpocivadiel ala HR, tak potencionalny investor potrebuje viac aut. Ano, zvacsa je to mala MUK, cize most navyse, tu je ale estakada, takze staci urobit zjazd po svahu.
Co elementarne mi unika? Ak by sa planovalo obojstranne odpocivadlo, logicky by bol aj vyssi pocet park. miest.
nepoznam dobre jednostranne odpocivadlo v HU,alebo HR
U nas je take napriklad slavne Dechtare, kde som zastal len raz, aby som zistil, ze zachod je stara buda s napisom “len pre zakaznikov”. Tak som sa teda otocil smerom na Liptovsku Maru a odvtedy zastavujem len na Hybe. Raz ma posadka donutila zastat na odpocivadle Vychodna a to je tiez slabota s komplikovanym a zdlhavym pristupom v smere od PP.
Dechtare su hrozne. Nikdy som sa tam nezastavoval, ale minule leto som, ze si dam ranajky… No katastrofa. Nikto tam nebol, obsluha nikde, z kuchyne samy rehot, mali na haku ze som tam. Neochotna casnicka ani pozdravit nevedela, ba tvarila sa ze “co tam zavadziam”, slovenska realita. Velmi zla neprijemna skusenost. Jedny parky s horcicou ma stali hadam 50 minut casu. Necakal som ziadny hotel Hilton, ale toto bolo fakt zle.
Tomas PO museli by sa postaviť aj z opačnej strany zjazdy z estakady čo by bolo násobne drahšie ako privadzacie pruhy na odpočívadle PB, to je snáď evidentné. A priestorové pomery sú tam stiesnene, takže odporúčam, ak si to nevieš predstaviť, sa na oboch odpočívadlach zastaviť. Ináč sú to len salónne kecy o šetrení bez poznania reality, hlavne že si ‘in’ lebo tu je na fóre móda ku každej stavbe pribehnut s kritikou ako by to mohlo byť lacnejšie ![]()
na Dechtare nechodim od kedy tam otcovi vyrabovali auto, bezpecnost nulova, zbytok tiez na nizkej urovni.. a nepoznam nikoho kto by sa tam rad zastavoval
Dechtáre (ľavá strana) sú umiestnené v peknej lokalite - veľa zelene, lesík, vyhliadková plošina s výhľadmi na vodnú nádrž Lipt.Maru a Tatry. No je zjavné, že aj toto odpočívadlo by nutne potrebovalo modernizáciu - nové lavičky, viac parkovacích miest, kamerový systém určite aj s dosahom kamier na druhú (pravú) stranu odpočívadla. Salaš vyzerá celkom fajn, jeho reštauračné služby som ale zatiaľ nevyžil, no tá obsluha a prístup k návštevníkovi aký popisujete, asi také “typické slovenské” (česť výnimkám) - asi by to chcelo kamery aj vo vnútri, dozorovať personál a ich správanie sa k hosťom
.
Dechtare su o nicom, po kauze o kradnuti aut sa pokusili z toho dostat, ale neuspesne.
Asi som sa dotkol Tvojej povazsko-bystrickosti, ze Ti ‘berem’ odpocivadlo, ktore by bolo dve minuty vzdialenejsie. Keby si menej nabudene cital moj prispevok, isto by si pochopil nespochybnitelny fakt, ze uroven kvality odpocivadiel na uroven npr. Marche v HR sa dostaneme len vtedy, ked sem Marche pride. A Marche pride len ked bude mat viac zakaznikov. A tych tam bude but v roku 9006, alebo ked sa budu stavat jednostrane odpocivadla.
uz maju kamerovy system, ale nepomohlo
podla mna je lepsie zacat mensimi, ale kvalitnymi obojstrannymi odpocivadlami a ked stupne premavka, zvacsit ich kapacitu a dobudovat dalsie sluzby