Odpočívadlá

Tomas PO ničoho si sa nedotkol. V tomto konkrétnom prípade sa jedná o hlúpe a drahé riešenie ako som už písal vyššie. A keď bude naša D1 končiť pri Jadrane a v letnej sezóne budú po nej jazdiť milióny áut, tak Marche príde aj keby sme mali iba jednostranné odpočívadlá.

a kedze nasa D1 nikdy nebude koncit pri jadrane a nikdy po nej nebudu jazdit miliony aut, jediny sposob na zvysenie poctu zakaznikov je budovanie jednostrannych odpocivadiel z obojstrannym pristupom. ci mi nieco unika?
bohuzial, cestujem casto a z bagiet ci inych blbosti je mi uz zle. na D sa nie je kde dobre najest. hybe je tiez grc ktoreho sa po 5 rokoch prejes.

Niečo ti naozaj uniká. Pôvodne si tvrdil že Sverepec má byť obojstranné odpočívadlo a to PB sa nemalo stavať.
No a ja ti hovorím že hlásaš blbosti. Nie sú tam na to priestorové podmienky, bolo by to predražené vzhľadom na terén stavať tam ďalšie tobogany. Plus takto je viac parkovacích miest aj pre kamióny aj pre osobné autá, čo je tiež služba za diaľničné poplatky. Obojstranné odpočívadlo je možné stavať na úsekoch pri Žiline alebo Martine kde to priestorové podmienky dovoľujú tak aby to neboli vyhodené peniaze. Nič viac a nič menej.

Aha, ty smerujes k setreniu. Ja som skor hovoril o kvalite v zmysle, ze teraz su dve odpocivadla pri sebe a lepsie je mat jedno poriadne ako dve o nicom.
Ale aj co sa tyka setrenia, zjazdova a najazdova rampa predsa nemoze byt drahsia ako cele odpocivadlo, ktore stoji v PB.
Ak by sme spekulovali, tak zo smeru od PB by bolo potrebne iba postavit zjazdovu vetvu, aj to este na nasype a napojit sa na 1/61 (dalsia vyhoda, ze odpocivadlo by bolo pristupne aj z 1/61).
Najazd naspat na D smer BA vyzera komplikovanejsie, ale kludne by zjazdova vetva mohla byt obojsmerna, a pripajaci pruh smer BA by vznikol premalovanim odstavneho pruhu na zaciatku estakady.

Nesmerujem šetreniu, hovorím o nezmyselnosť tvojho návrhu. Strata parkovacích miest, nevhodné podmienky na obojstranné odpočívadlo v stiesnených pomeroch. Vidím že ti tvoje ego nedovolí priznať neznalosť pomerov, takže k ďalším hlúpostiam ktoré tu navrhuješ sa nemá zmysel vyjadrovať. Kto tadiaľ pôjde môže sa presvedčiť na vlastné oči, ty tliachaš ku všetkému bez hlbšej znalosti, takže nie je dôvod ti tu ďalej k tomu reagovať. Keď ťa bude niekto zo západného Slovenska poucovať ako sa má niečo stavať v Prešove a išiel len okolo, pokecaj s ním :slight_smile:

x krat som na tomto mieste bol, konali sa tam hudobne festivaly, ziadny extremne stiesneny priestor som nepostrehol, ale ok, nehadam sa, urcite nie som tak znaly pomerov ako ty, cize diki za objasnenie.
tym padom su ale obe odpocivadla su vyriesene zle.

Akým pádom sú obe odpočívadlá vyriešené zle? Lebo ty nesúhlasíš? :smiley:
Alebo projektant nevidí čo vidíš ty? Alebo že takto máme podstatne viac parkovacích miest? Alebo že od Prešova tam nie je priamo predražený zjazd keď ideš na svoj festival, ale od Bratislavy áno?
Ale aj účastník hudobného festivalu má svoj názor :slight_smile: btw je tam motokrosový areál a offroad show v lete.@

Ach to je debata s Tebou. Normalne unavna. Smerujuca k vete “tym padom su obe odpocivadla vyriesene dobre, lebo ty suhlasis?” Bleeeeee.
A preco dookola omileas tie parkovacie miesta? Ja som nikde nepovedal ze PB odpocivadlo sa ma zrusit a namiesto toho postavit zjazd od ZA k odpocivadlu bez nejakych uprav. Dokonca ani nehovorim o uprave existujuceho stavu. Len polemizujem, ze keby sa usek staval teraz, tak namiesto dvoch kvalitativne nepostacujucich odpocivadiel sa malo urobit jedno pre oba smery. Kludne x metrov vlavo ci vpravo, hore ci dole ak zohladnujeme argument, ze priesotovo nie je mozne parkovisko postavit tak, ze aby kapacitne stacilo pre oba smery.
A ano, to, ze projektant nevi to, co vidime tu na fore my, je jav casty. Bohuzial.

Ak si myslíš že ‘my na fóre’ je niečo čo má patent na pravdu tak dovi dopo. Toto je diskusia s rôznymi názormi toť vsjo.
Odpočívadlá sú podľa teba nedostatočné kvalitatívne. No ja t u čítam aj iné názory a je tam spokojnosť. A tvrdil si že mali stavať len jedno. Jediné čo chýba je dobudovanie PB. Zbytok je len tvoje mudrovanie o ničom.

Niekomu sa mozno Sverepec, ci PB pacia. Lebo idu tadial parkrat do roka. Ale ked ides tadial kazdy tyzden, tak Ti nemoznost kvalitneho stravovania na nasich D/R velmi chyba.

No ale tu nepomôže či sú jednostranné alebo obojstranné, problém je zdĺhavosť ich skompletizovania.

Praveze pomôže, ak by bolo jedno z nich s obojsmernym prístupom tak druhé by nebolo v dohladnej dobe treba a možno by už dávno fungovalo. Zdĺhavé je ich skompletizovanie aj preto, že nie je o ne záujem zo strany prevádzkovateľov. Kvôli nízkym intenzitam na našich diaľniciach sa im neoplatí investovať do lepších gastronomickych služieb.

dakujem expwy. len toto som chcel cely cas povedat

To je len teoretický predpoklad, pretože nevieme, že by práve do Sverepca kde toho miesta na parkovanie skutočne moc nie je, by sa hrnuli nejaký investor a prevádzkovateľ gastronomickej siete. Je to len vaše želanie. Obojstranné odpočívadlo treba stavať tam kde je na to miesto. Od NM po Belušu to mohli urobiť. Pri PB skôr samotnú PB ale Sverepec určite nie. To je len chimera stavať tam ďalšie tobogany, je to vlastne len kôli motokrosovemu areálu. Odpočívadlo je malé a zväčšiť sa nedá, sú tam kopce.

Nikto okrem teba nehovori o tom, ze odpocivadlo Sverepec by sa malo rozsirit, ci zobostrannit. To si si len ty vyfabuloval a mas potrebu si teraz tuto fabulaciu potvrdzovat a do nekonecna protirecit.
Ja hovorim, ze odpocivadla su naprojektovane zle, t.j. su na zlom mieste, ktore priestorovo pre obojstranne odpocivadlo nevyhovuju.
Pre mna je jedno, ci je odpcivadlo na Sverepci, alebo 5km +/- dalej, ja hladam kvalitu.

Ale nehovor, ty fakt neznaš či ňe hej :unamused: fabulátor…alebo si to napísal ináč ako si myslel ? Pretože prístupné z oboch profilov má len jeden význam, postaviť ďalšie tobogany pre malé odpočívadlo vo Sverepci

sak uz asi desiaty prispevok upresnujem tento prispevok ty vyryvac. hovorim ze cele to malo byt naprojektovane inac. comu tym pomozes ze dookola budes vyryvat? stale ti unika pointa alebo o com to je?
jednoznacne jedno poriadne obojstranne odpocivadlo ako tento paskvil hnusnych bagiet.

Obojstranne odpočívadlo sa tam nikdy neplanovalo. Ale prečo si vtedy neprotestoval? Teraz je každý blbec generál po vojne :smiley:
A pár kilometrov sú odpočívadlá aj s reštauráciou. Marché tam nebude aj ked sa na hlavu postavíš. :laughing:

fh myslim ze reagujes prilis citlivo. Staci, ze okolo PB preleti len naznak kritiky a hned sa ides hadat

Z PB to nemá moc spoločné, len bližšie poznanie miesta. Mne tiež vadí slabá úroveň odpočívadiel na našich diaľniciach.
Problém je že už dávno mohli stáť inde kde je ma to viac miesta. Zároveň kamióny ktoré platia mýto potrebujú miesta na parkovanie aj preto sú nutné aj také odpočívadla ako PB a Sverepec. Bodaj by tam boli aj čímskôr reštaurácie. Časom zrejme aj budú, ale pokiaľ viem na odpočívadle v PB neboli vysporiadané ani pozemky, takže pumpa a reštaurácia bol aj preto problém. Ktovie či alebo kedy to NDS-ka dorieši. Potom sa hádam lady pohnú.