Odpočívadlá

Nie sú dostupné nejaké vizualizácie týchto oboch rekonštruovaných odpočívadiel pri Červeníku, ako by to tam malo vyzerať po ich rekonštrukcii, modernizácii. Zaujímalo by ma, čo si pod tou modernizáciou mám predstaviť, obidve odpočívadlá sú už teraz celkom slušne vybavené (motoresty, ČSPH), okrem asi WC, tak som zvedavý, čo sa tam okrem parkovania ešte zlepší.

O čosi podrobnejšie info som našiel tu hlavnespravy.sk/nds-odpociva … acie/2218/ - takže kamery, “fit zóna”, nové osvetlenie, znie to celkom zaujímavo, som zvedavý ako to nakoniec bude vyzerať.
A jediný obrázok, vizualizáciu tu natankuj.sme.sk/c/6409897/osarpa … adzat.html , škoda, mohlo byť viac tých obrázkov.

Ináč odpočívadlo Východná je v akom stave? Je tam jedno odpočívadlo pre obidve strany?

gallery/image_page.php?album_id=78&image_id=6204 Je to jednostranné odpočívadlo (smer PP) s možnosťou príchodu z oboch strán. Musím konštatovať motorest s mizernými službami, zatváraju o 20-tej, ale škoda tam isť po 19-tej, nedajú Vám ani kofolu.

Je na zlom mieste, takmer kazdy zastavuje na Hybe. Je to celkom paradox, lebo Vychodna sa tvari ako velke odpocivadlo (mam pocit ze je o dost vacsie ako Hybe), ale chyba tu CSPH. A kedze Hybe ma v benzinke aj restiku/obcerstvenie, ludia vyuzivaju Hybe. Mozno by to chcelo zrusit Hybe (odstranili by sa 80ky) a na Vychodnej dobudovat CSPH.

Ľavostranné odpočívadlo Dubnica

Národná diaľničná spoločnosť vyhlasuje v súlade s § 281 a nasl. Obchodného zákonníka Obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy o nájme nebytových priestorov na diaľničnom odpočívadle Dubnica vľavo na úseku diaľnice D1 Nemšová – Ladce. Súťaž prebieha v termíne do 04.10.2012 - 09:00 hod.

ndsas.sk/lavostranne-odpociv … ica/44909s

Ako dopadla tato verejna sutaz? Link na tuto sutaz uplne zmizol zo stranky NDS a ani vysledok tam nie je.

video o modernizácii odpočívadla červenik youtube.com/watch?v=-hDuUCox … fV0smc4rlQ

Tento tender bol nakoniec zruseny, viac tu:

ndsas.sk/zrusenie-obchodnej- … aze/45052s

Tender znovu vypisany:

ndsas.sk/lavostranne-odpociv … ica/44909s

Na odpocivadle Strba dnes udrzba NDS nieco robila, v smere BA svietili svetla a zdalo sa mi, ze zapisuju ktore nesvietia.

CSPH Slovnaft na odpocivadle Sverepec je prakticky hotov uz ju len treba otvorit.
Na odpocivadle Hradok smer BA zatial sa nic nehybe aj ked tender prebiehol pred niekolkymi mesiacmi.

viewtopic.php?f=35&t=17715

myslim, ze toto by sa mohlo diat na viacerych prechodoch .. skoda toho prechodu v rajke a jarovciach.. stavby kazda hodne cez 1 miliardu starych korun a absolutne nevyuzite..

len to chatraveje a na rajke ta zelena konstrukcia vyzera ako strasiak
maps.google.sk/maps?hl=en&ll=48. … o-24889817

Kde presne sa postavila tá ČSPH na odpočívadle Sverepec? Je to niekde v mieste tej zelenej trávnatej plochy, medzi parkovacími miestami a príjazdovou cestou?
maps.google.sk/maps?q=Visolaje&h … 45,0,9.75

Napadla ma taká “futuristická” myšlienka, či by NDS v budúcnosti nechcela takéto, už existujúce veľké jednostranné odpočívadlá ako napr. Sverepec, Ivachnová (iné ma nenapadajú, veľa ich asi nie je na našich D a RC) spraviť dostupnými aj pre opačný smer, tak ako je teraz vcelku rozumný trend stavať jednostranné veľké odpočívadlá avšak dostupné pre obidva smery. Vo viacerých prípadoch by to muselo byť premostením diaľnice, v prípade odpočívadla Sverepec by to museli byť zjazdová a nájazdová rampa k D1 čo by bolo asi dosť nákladné aj vzhľadom na cestu I/61 a rad pilierov estakády, ktoré sú tam, takže asi nemožné.

Ano je prestne tam ako je to parkovisko http://maps.google.sk/maps?q=Visolaje&hl=sk&ll=49.06986,18.401628&spn=0.000028,0.019205&sll=48.672482,19.696232&sspn=2.622622,4.916382&hnear=Visolaje&t=m&z=16&layer=c&cbll=49.069811,18.396621&panoid=pLpdzHegFfyNj6whBKnj-A&cbp=12,97.45,0,9.75
a je pristupna len zo smeru na Zilinu

Vďaka Arctic, je to asi jediné miesto, kde sa to dalo postaviť. Viem, že je to prístupné len v smere na ZA, pekné odpočívadlo rovnako tak ako celý úsek Ladce - Sverepec, ktorý považujem za jeden z najkrajších na D1 - pekné mosty, zárezy obložené kameňom spolu s tou zeleňou (na vrchole stúpania pred MÚK PB-juh), veľmi rád tadiaľ cestujem.

V opacnom smere mas odpocivadlo pri Povazskej Bystrice, zatial tam nie je CSPH a este nebol ani vypisany tender na nu.

Áno, neskôr ma to napadlo, že je tam aj nové odpočívadlo PB na opačnej strane a obidve sú relatívne blízko seba, takže bola by to hlúposť a zbytočnosť urobiť z odpočívadla Sverepec obojstranné (a najmä za tie peniaze).

Na tomto odpocivadle som raz musel zastat toaleti su tam hrozne plastove budky v ktorych strasny smrad :angry: a v tomto rocnom obdobi zima :cry: neviem ako casto a ci vobec to aj cistia :exclamation: ale to je asi problem vacsiny odpocivadiel kde nieje CS aspon u nas