Nazdar vsetci.
Vidim, ze som rozputal prave peklo, coz nebolo celkom mojim umyslom. ja som napisal to, co citim a co si o veci myslim.
Flintstone: ja viem, ze tu Adoas nezije. nemienim utocit na Grecko ani na Adoasa. Iba som napisal jeden z moznych pohladov na celkovy vyvoj, na historiu. Hadam sa nad tym treba zamysliet, vari je zakazane spytovat sa? Preco sa vzdy nejaky iny nazor povazuje za utok?
Nechapem , ako suvisi moj prispevok s geologiou, ale budiz. Ked som skoncil, mam smolu.
Ano, mam problem so Slotom, lebo takych ludi naozaj neviem vystat. Je to moj problem, ale myslim, ze je to problem aj celej spolocnosti. Bohuzial, pokial su skupiny ludi, ktori ho podporuju a dodavaju pocit neohrozenosti, ja mozem naozaj iba pisat pisat a pisat a nic z toho.
K ponuke pre Adoasa: vies, je jedno citat zo sprav nieco a je ine stale tu zit. Ak chces nejaku krajinu naozaj spoznat, tak tam musis existovat. Neviem, kde Adoas sidli, ale v Ziline asi nie. A ja to zijem a som nespokojny - ale mozno ak zvolia Slotu po piaty krat, tak sa budem musiet vystahovat, ako to nim bolo prezentovane.
Neviem, ci mam nieco spolocne s Feroslavom, ale ked to tak vidis…
Adoas: Mrzi ma, ze sa urazas, ale asi som brnkol na citlivu strunu. Jedine, co som tym chcel povedat je, ze vsetko je relativne a vecou pohladu. Aj pohlad na historiu moze byt rozlicny. Ja ju neprijimam len tak, ako sa naseviruje v knizkach, mediach. Historia je zmesou pravd, poloprav aj vyslovenych fantazii. Grecko povazujem za kolisku modernej zapadnej civilizacie, ale dovol mi, aby som mal aj v jeho pripade moznost vidiet veci aj z inej stranky.
A to iste sa tyka Ziliny. Mas pravdu, ze jedni prijimaju vsetko bez reptania a schvaluju vsetko co sa im ponuka. Ja nie. Nekandidujem sice na post primatora ale do verejneho diana a diskusii sa zapajam. To si myslim je daleko dolezitejsie - rozpravat sa s ludmi. Jozefovi ani Dy neberiem ich nazor, ze vsetko je OK. Ale ja taky pozitivny nahlad na dianie tuna nemam a dovolil som si to vyjadrit. Myslim, ze je dolezite, aby sa ludia dozvedeli o tom, ako sa tu naraba s tou demokraciou a dodrziavanim zakona a slusnostou. A ak sa Ti moje prispevky kvoli tomu kritickemu postoju zdaju rasisticke, tak potom prepac. Nemam pocit, ze by som nejak hanobil rasu alebo narod alebo konkretne Teba.
Co sa tych soch tyka, pre mna osobne su priserne. Ale to bolo v Ziline aj za komunistov - najvacsia Leninova busta, najvacsi kosak a kladivo. Teraz mame najvacsiu bustu Stefanika a najvacsieho Hlinku, najvacsieho Stura…Proste mi to dost vadi, ked sa aj umenim ide prezentovat nejake velikastvo. Ked sa sochy realizuju na objednavku od jedneho a stale toho isteho autora uz niekolko desiatok rokov. Ked je to monotematicke - stale bronz a nadzivotna velkost. Pokial sa niekomu paci, prosim, ale myslim, ze aj o tom mala byt v meste diskusia.
Jozef: Nepatrim k ludom oklolo poslanca Nicika ani nijakej protislotovskej frakcie alebo co. Som len radovy obcan a nie som spokojny so stavom Ziliny, to je vsetko. Ze aj dalsi ludia to tak vidia, to este neznamena, ze sme utvorili nejaky komplot alebo co. Proste sa mi urcite veci tuna zdaju byt minimalne cudne, ak nie rovno protipravne. Ani nepatrim medzi specialnych fanusikov autora stareho uzemneho planu. Len si myslim, ze by sa mali urcite veci koordinovat a nepouzivat system HURA.
No a k tym krizovatkam, od ktorych sa tato diskusia rozvinula (zaujimavym smerom) - kruhove objazdy su normalnou zalezitostou vsade. Ale urcite nie na kapaitnych cestach. A pokial ano, tak musia mat ine rozmery. Vybudovanim systemu objazdov na ulici Vysokoskolakov sa myslim vytvoril dost velky dopravny stupel.Tie zapchy su tam dennodenne a to o niecom svedci.
Myslim, ze aj ja prestanem prispievat do diskusii na tejto stranke, lebo asi za kazdym mojim prispevkom sa hlada nieco ine, ako tam je. To ze nesuhlasim s niektorymi diskutujucimi v nazore na nejaku vec neznamena, ze som netolerantny a ze niekoho nenavidim. proste mam iba iny nazor. Ale mozno to dnes nie je v mode. Asi ako pre 89tym.