V súčasnosti je tu veľmi koplikovaná úrovňová križovatka, kombinovaná so zeležničným priecestím. Počas dopravnej špičky to na tomto mieste býva veľmi zaujímavé. Za touto križovatkou bude privádzač pravdepodobne provizórne pripojený na Rajeckú cestu.
Rajecká cesta, je názov ulice, ktorá vedie od “Rondla” (lokálny názov pre veľkú mimoúrovňovú križovatku s kruhovým objazdom) smerom na Rajec.
Práve rozšírením tejto cesty na štyri pruhy sa vybuduje pripojenie privádzača Žilina - Juh na tretí mestský okruh. Približne na úrovni sidliska Solinky bude druhá mimoúrovňová križovatka, ktorá bude zabezpečovať všesmerové napojenie na privádzač a tiež dôjde k odpojenie privádzaža a Rajeckej cesty.
Povodne sa stavat nemalo, ale potom Janci (Slota) zaloboval u babky, aby sa postavil aspon usek, ktory prechdza mestom, pretoze tam je situacia dost zla.
este citat z diskusneho fora za.imhd.sk z 8.11.2005
TAK SA NÁM TO ZAČÍNA… aj takto by sa dala ohodnotiť doprava smerom na Kamennú dnes ráno…
okrem uzavretého žel. priecestia pod Váhostavom z dôvodu stavebných prác, ktoré sú súčasťou výstavby diaľničného privádzača bolo od včera večera uzavreté aj priecestie pri bývalom útvare CO. Celá doprava sa tak preniesla na priecestie v Bytčici, kde sa tvoria rozsiahle kolóny. Prejazdná doba medzi zastávkami BY- Na Stanicu a BY - Pažite je cca. 5-10 min. V križovatke sa tvoria kolóny zo všetkých smerov.
Niekoľko vodičov zchaosilo aj na križovatke na Bánovskej ceste, kde si na poslednú chvíľu všimli značenie uzávierky a tak zablokovali dopravu v križovatke.
Takze ak som to spravne pochopil, tak dialnicny privadzac bude postaveny skor ako dialnica?
A ak to tak bude, tak ja tvrdim, ze to je zbytocne - privadzac sa ma stavat zaroven s dobudovanim dialnice alebo az potom. Teraz sa ta suma 600 mil. SKK az 2 mld. SKK mohli radsej dat na dialnicu D3.
Budovanie privadzaca, teda jeho prvej casti, nie je vobec zbytocne pretoze bude sluzit ako vnutromestska stvorprudovka, ktora je aj vypadovkou na Prievidzu a riesi sa aj mimourovnove prepojenie s juznou priemyselnou zonou mesta, ktore uz davno kolabovalo. Druha cast, ktora by koncila v poli, by zatial zbytocna bola.
Ano bude skôr, a má to aj svoj význam nakoľko to bude aj obchvat a preložka štátnej cesty I/64 z Rajca do ZA .. obíde sa pád dedín zo 40 km/h. A na tej ceste je dosť silná intenzita
Tu nejde o to, co je vacsia priorita. Z pohladu SR a EU je vacsia priorita D3, ale z pohladu mesta je rekonstrukcia sucasnej cesty I/64 obrovska priorita.
Treba este raz pripomenut, ze sa stavie iba ta cast privadzaca, ktora komletne cela lezi v intravilane mesta a aby sme boli uplne presny, cast privadzaca uz bola postavena a dana do uzivania. Ide o odbocenie z Mostnej na Rajecku a tiez bola rekonstruovana Kammenna ulica, ktora momentalne po uzatvoreni zeleznicnych prejazdov nahradza prijazd do priemyselnej zony.
adoas: to mozno nie, ale kazdopadne to vyznam ma a vyrazne to zlepsi dopravu v meste. v tomto je lepsie ked sa stavaju aj taketo komunikacie, ako by sa nestavalo nic ..