Oblasť Žiliny, Bytče a Kysuckého Nového Mesta

Pokial viem, myto platia len nakladne vozidla, takze o osobnych autach by si sa dozvedel prd.

Dalsie vec. Pokial pocet aut z trasy KE - BA jezdi popod Strecno minimum, akym sposobom ulahci doprave stavba R2, ked vraj aj tak tie auta co budu jazdit po R2 uz teraz pod Strecnom nejazdia, takze intenzity nemaju ako klesnut.

Nešlo mi o platenie mýta, ale že infraštruktúra už stojí, takže doplniť tam kameru na čítanie EČV, počítač, etc by bolo úplne najmenej. Technologicky žiadny problém, drahé by to tiež nebolo, akurát právne je to trochu náročnejšie… ba vlastne je možno aj lepšie, že štát tieto informácie nemá.

podla mna neulahci. strecno odlahcilo ked sa pred vyse 10 rokmi otvorila suvisla R1. napokon intenzita pod strecnom mierne klesla oproti 2015 a cez certovicu narastla…

Takze nieco k pacholandu :slight_smile:. Cuduj sa svete, kedze pod Strecnom zaviedli jeden striedavy pruh, tak doprava zkolabovala. V clanku spominaju minimalne hodinove zdrzanie, ja som zachytil aj informaciu aj o 3 hodinach.
Pre nakladnu dopravu je obchadzka cez Martin, Prievidzu a Fackovske sedlo. Co som zachytil, tak v pondelok trochu poprsalo a na fackovskom sedle sa skrizil kamion, takze ta obchadzkova trasa bola neprejazdna.

Takze to idu opravovat. V case od 17:00 - do 7:00 rano sa zase ide jazdit v obidvoch jazdnych pruhoch. Len ma zarazilo, to sa nerobi na 2 zmeny ? Cesta s vysokou zatazou, uprostred turistickej sezony a oni sa evidentne tam hrabkaju na jednu zmenu.

sp21.sk/a/22033/dopravne-obmedz … a-kolabuje

To majú píliť stromy po tme?

takze o 8 vecer je uz tu tma, dokonca tu v pacholande uz o 6 vecer je uprostred augusta taka tma, ze nevidia na pilenie stromov.

Kebyze kazdy blby strom maju samostane nasvietit, tak aj tak by to vyslo lacnejsie ako ked sa tam idu hrat 1.5 mesiaca.

a teraz by som dal zmerat intenzitu dopravy. cim mensi rozdiel medzi beznou intenzitou tym vacsi podiel aut co to nevie obist. cize tym vacsi podiel lokalky.

Lokálka nepotrebuje poriadnu cestu?

D26,5 ?