A myslis ze ke-ba idu cez strecno?
nie nemyslím, ale idu juhom, alebo cez budapest. severom, idú všetci, čo sú 5km severne od košíc.
Len nechapen, ze preco by na severovychod/juhovychod isiel niekto cez strecno. Najviac km, najviac casu a to aj ked je strecno prejazdne.
poanebože, veď to je úplne jednoduché, BA -východ sever verzus juh, sa láme, kdesi v Drienovci, kde to vychádza na km asi zajedno. Jednoducho povedané, keď idem z BA do KE,…a dalej na juhovýchd mám to bližšie juhom. Keď iďem BA -PO, alebo ďalej na severovýchod alebo východ, tak to mám bližšie severom. Z toho, je jasné, koľko aut chodí BA-KE, čiže aj téma BA-ke Je obyčajné trolovanie. K severu, sa musí ešte započítať doprava zo severu, čiže konkrétne ČR, PL , kysuce, k tomu tá tvojá tisickrát opakovaná lokálka. A propó ešte mi nedá k tej lokálke, napíš mi, kde na juhu sú tak blizko seba dve významne priemyselné aglomerácie, ako je MT a ZA??. ktorá vytvára tú “lokalku”?, a zapcháva strečno?: na juhu, ako počítam tak počítam, ZV -DT-možno rožnava , tornala moldava n/b, a to je kolko km?. 200?
Vždy mu na to niekto skočíte. Veď len troluje. Už to pochopte a kašlite na neho.
Kto to má stále čítať? Celé fórum iba debata sever vs. juh…
asi tak, ale teraz už konečne pochopil!!
akurat ty si napisal ze vodici by “si mohli konečne vstúpiť do svedomia” a chodit juhom. ja som ta len zacal konfrontovat s tym co si napisal. cez ZA sa na vychod proste neoplati chodit. ani do presova ani do kosic. visnove si upchavate hlavne vy sami, ZA, kysuce, RK, LM a este orava. aj tak je bezne prejazdne.
ZV a BB je cca. to iste ako ZA-MT. KE-PO je asi tak 2nasobok obyvatelov. BA a siroke okolie asi 4nasobok. a taky krakow ma tolko obyvatelov ako ZA kraj. a hlavne si nahovarajte aka ste velka a jedinecna “aglomeracia”. lol
ferguson, tak to necitaj. ja zase necitam vsetky tie zapletky telenovely visnove. mali by predat prava filmarom z juznej ameriky. kludne by z toho urobili 300 dielov.: D smiesne je ked ides urcovat o com sa mame bavit.
len taká maličkosť, čo si zabudol pripomenúť, že BB-ZV majú elegantné , ešte z čias socíku, dialničné prepojenie, ktoré je pripavené na 3+3.
medzi BB-ZV nestoji ziadne pohorie.
Nerád sa miešam do tejto debaty, ale z Bratislavy do Košíc práveže dosť veľké percento jazdí práve cez Čertovicu, pretože aj Strečno, aj Donovaly (už pár mesiacov kvôli opravám) aj ZV - KE sú problematické. A v porovnaní s optimálnou trasou v rámci našej aj maďarskej súčasnej cestnej siete (BA-ZV-KE) je to aj najmenšia zachádzka.
maps.app.goo.gl/TjhzHw1DDT1pKV4W6 (aktuálne vyhľadanie trasy BA-Hlavná stanica - KE-hlavná ul.)
Ak nerátam cez Vernár a trochu divokú, spoznávaciu horskú trasu cez Brezno, Zbojskú, Muráň, Jelšavu, Štítnik a Rožňavu. resp. nejaké jej ešte divokejšie alternatívy, ktoré sú, čo sa týka čisto vzdialenosti, menšou zachádzkou ako cez Čertovicu. Mimochodom, tú trasu mám najradšej, len to nie je trasa na rýchly a efektívny presun, ale na spoznávanie, preto ju nerátam.
Ten link samozrejme berie situáciu v čase kliknutia naň, to som si neuvedomil. V čase písania príspevku (nepísal som ho cielene v určitom čase) ukazoval ako najrýchlejšiu trasu BA - KE cez Čertovicu, druhú najrýchlejšiu BA - ZV - RV - KE, a napokon tretiu, kde bol rozdiel už väčší - cez Čertovicu, ale na začiatku v BA na Most SNP, Einsteinovu a D1
Pointa sedi aj v tvojom prispevku. Strecno je horsia alternatíva ako tieto 2 a to aj ked je bez problémov prejazdne.
Ake percento aut chodi cisto Ke - Ba ?
V nedelu okolo 5 som siel popod Strecno zo Ziliny - smerom na vychod. Takze dalo sa pozriet co smeruje do Ziliny. Smer do Ziliny bol relativne plynuly, len take 2 - 3 kratke kolony, inac plynuly prud aut - auto za autom.
Dalo sa pozriet co za ECV boli na autach. Moj odhad bol, ze najcastejsie ECV bola ceska. Asi tak kazde 5 auto bol Cech. Ono to dava zmysel, ked aj teraz mi dalo najrychlejsiu trasu Kosice - Brno cez Zilinu a Trencin, co googlu vychadzalo na 5:13 hod a cez Certovicu a R1 na 6 hodin a to nehovoriac o smere na Ostravu, kde to je jednoznacne.
Kopec ECV bolo BA, BT, takze sa neda odhadnut odkial isli, ale evidentne chodia aj Bratislavcania cez Strecno. Ta velka lokalna premavka, tym myslim MT, ZA ak bolo jedno auto z 20, tak to bolo vela. Uznavam, znacky KE, MI a HE tiez nebolo moc vidno.
V mojom príspevku v súvislosti s Čertovicou som samozrejme myslel dosť vysoké percento z tých, ktorí idú z BA do KE alebo opačne. Aké percento celkového tranzitu Z-V je BA-KE alebo ďalej, to nech posúdia kompetentní na základe údajov zo skenerov EČV na našej diaľničnej sieti, technické možnosti na to máme.
Dnes už prvé dve písmená na EČV veľa neznamenajú. Kopec ľudí kúpi ojazdené auto z Bratislavy a nechá si pôvodné EČV. Vidím to na svojich susedoch. Okrem toho kopa služobných áut na lízing je evidovaných v Bratislave.
presne, firemne auta s BA ecv ale takisto aj ceske, jazdi to kade-tade a vecer moze byt zaparkovany v ZA.
a ake percento aut ide z vychodu do brna alebo aj do prahy ?
intenzita pod strecnom je 22k a tranzit je asi polovica a tranzit znamena vsetko co ide okolo ZA cize aj PB-MT a pod. ked sa odpocita vsetko co nejde dalej ako LM potom mas cislo co ide z vychodu cez strecno. a to si myslim ze je mizerne cislo.
Zúfalo sa snažíš obhájiť, že tranzit na Strečne je minimálny. Kadiaľ by asi ten “tranzit” PB-MT mal ísť, keď nie cez Strečno? Južnou trasou? Pri akej vzdialenosti už pre Teba lokálka prestáva byť lokálkou a mení sa na tranzit? To, že v SR je určite dosť CZ a dokonca aj PL služobných áut je pravda, vidím na domácom parkovisku denne, ale skúšať tie stovky CZ turistov smerujúcich na sever SK skryť pod lokálne služ. autá so zahraničnou registráciou, je vskutku trápne
Zúfalo sa snažíš obhájiť, že tranzit na Strečne je minimálny. Kadiaľ by asi ten “tranzit” PB-MT mal ísť, keď nie cez Strečno? Južnou trasou? Pri akej vzdialenosti už pre Teba lokálka prestáva byť lokálkou a mení sa na tranzit? To, že v SR je určite dosť CZ a dokonca aj PL služobných áut je pravda, vidím na domácom parkovisku denne, ale skúšať tie stovky CZ turistov smerujúcich na sever SK skryť pod lokálne služ. autá so zahraničnou registráciou, je vskutku trápne
v podstate suhlas, stovky aut. spoludiskutujuci tu pisal o kazdom 5 aute, co si myslim ze je dost prehnane. mozno realne v tom konkretnom case. ja nepisem ze tranzit cez strecno je minimalny. pisem ze cast tranzitu na vychod je minimalny. to je trosku rozdiel.
A ani jeden o tom zjavne nemáte žiadne dáta, len pocity, takže dosť zbytočne…
Aj by som tak trochu čakal, že v roku 2024 s automatickými mýtnymi bránami bude bez problémov dostupný anonymizovaný dataset s intenzitami každých 10 minút, vrátane interaktívnej mapy a nejakého what-if modelu, a zistenie podielu áut idúcich cez Strečno s počiatkom cesty v KE/PO a cieľom v BA bude otázka jedného dopytu a dvoch minút. Aha, sorry, zlá krajina.