Do kedy bude Slovensko protežovať Žilinu? Čo má NDS s cestou III. triedy?
Teraz už nič. V čase stavby tunela Považský Chlmec boli tieto dočasné mosty náhradnou trasou do Vrania, pretože cesta medzi Považským Chlmcom a Vraním bola neprejazdná. Toto s tým mala NDS.
To je minulosť. Takže opakujem otázku. Do kedy…?
vlados, trocha objektivity , keď je niečo protežované, tak je to bratislava , a pekne potichučku, to ti nevadí??:
buduju sa tunely okolo ZA a nie okolo BA.
okrem toho v BA mas dodnes jednokolajovu trat v sirsom centre.
dokedy sa bude protezovat zilina? dovtedy kym to bude dolezita krizovatka ciest a zeleznic. a dovtedy kym tu budu dvaja z najvacsich zamestnavatelov na slovensku a najvacsi platitelia dani a odvodov
takze tvrdis ze zilina dolezitejsia krizovatka ako BA ci KE ? lebo podla objemu investicii to tak vyzera.
tvrdim? keby sa mi chcelo tak si najdem tie cisla ale zasa by si to ty alebo niekto iny z diskutujucich otocil podla seba tak mi to pride ako zbytocna robota..
schaeffler kysuce je po volkswagene druhy najvacsi sukromny (neratam zeleznice a postu) zamestnavatel na slovensku. kia + mobis su cislo 8 nehovoriac o tom ze maju svoju dvojicku hyundai hned za hranicami v nosoviciach.
schaeffler zaplatil v roku 2018 na daniach a odvodoch skoro 260 milionov eur. plus kolko tisic dalsich pracovnych prilezitosti okolo toho generuju len tieto dve fabriky.
sorry ale kebyze som druhy najvacsi zamestnavatel na slovensku tak chcem od statu aj nejaku protihodnotu - minimalne kvalitnu infrastrukturu. a nie ze moje kamiony sa pomaly ani nemaju ako dostat do fabriky a ze zvazanie zamestnancov z regionu trva trikrat tolko casu..
Sry, ale tá firma má na SVK 2 závody.
https://camit.sk/sk/novinky/21751_zavody-schaeffler-znizuju-pocet-zamestnancov
Závod v Skalici začiatkom vlaňajška zamestnával 5.000 ľudí, dnes o tisícku menej. Kysucký závod má 4.400 pracovníkov.
Združenie zamestnancov v Kysuckom závode uvádza :
https://odborykysuce.sk/zdruzenie-zamestnancov-schaeffler-kysuce/
ja tam vidím aktuálne 4.300 zamestnancov.
S tou daňou to bude podobné
Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu - #3344 podľa devil
prijmy statu su v miliardach.
5-10 km od suvislej dialnice nie je uplne bezne ani na zapade a oni to maju a nikto im nespochybnuje ani ten slavny privadzac do fabriky.
Devil: zaciatok D3 v BRodne je naozaj od KNM na skok, ale opacnym smerom tiez potrebuju aj Shaeffler a hlavne Kia Mobis jazdit, zvlast druhy menovany kde do Nosovic jazdia pravidelne kamiony.. jo a medzi KNM a ZA tiez jazdi vela kamionov, v KNM je DSC, ktora je dost velkym dodavatelom ramov sedaciek do KIE, a veru pekny cas stravia v kolonach.
maweric, nechcem byť sarkastický, ale s devilom sa nediskutuje o oblasti žiliny a knm, ani o pacholande, ale diskutuje sa s ním o prázdnej R4, ktorá bola lacná na rovine a postavena včas, a čo sa stane, keď madari dokončia A31.
netreba, staci si pozriet ten zoznam co som linkol. ten hovori za vsetko.
mne to fakt pride tak, ze sever a ludia co tu ziju si mozu za to, ze je tu kopcovity teren, a ze tu jazdi kvantum tranzitu.. objavil sa tu uz clnaok ze v r. 2023 budu koncit poliaci s dialnicou ktora konci na slovenskej hranici? TO bude tu este radosti jazdit, R2 riesi na 90% len vnutrostatnu prepravu, cize jej vyznam pre zbytok slvoenska je bezpredmetny..
R2 riesi na 90% len vnutrostatnu prepravu, cize jej vyznam pre zbytok Slovenska je bezpredmetny..
teda nechcem byt sarkasticky ale taka D3 ma potom pre SVK vyznam kolko 20percent ?
som myslel ze STAT stavia v prvom rade cesty pre svojich obcanov…a na to vybera dane, ale asi sa nieco zmenilo v socio-ekonomickej nauke ,
alebo mi uslo ze opat jazdime na konoch a vozoch a AUTA a Kamiony maju len zahranicne entity kt tu tranzituju
R2 nema byt LEN spojnica vychod-Ba, lebo nie vsetci musia nevyhnutne cestovat len tam, ale mozu koncit aj v okoli BB resp ZV…
Plne súhlasím s Nevom a doplním otázkou na zamyslenie, prečo by som od Turne nad Bodvou (obdobne spod Sorošky-Jablonova nad Turňou alebo Moldavy nad Bodvou) mal cestovať do Košíc a urobiť 35 kilometrov (v pomere k miestu štartu) a potom 440km do BA, keď z Košíc spodom je to tesne pod 400km a z Turne nad Bodvou do BA je to 370km. Za ten čas, čo prídem do Košíc, som niekde pred Tornaľou a mám ušetrený aj čas aj peniaze na PHM, lebo si to platím zo zarobených a zdanených peňazí a nemám služobné auto alebo auto na ktoré si odpisujem PHM na firmu. Preto som horší ako niekto od D3, lebo tam ide kamiónová tranzitná doprava? Aj od Lučenca ide pomerne veľká tranzitná doprava na Fiľakovo a do Maďarska. A po dokončení bezpečných ciest, čím R2 je, sme svedkami toho, že po čase narastá aj doprava.
Mawerick81 a ja môžem mať názor, že tranzit mi je ukradnutý a slušné cesty pre občanov Slovenska naprieč sú pre štát viac výhodné a to z hľadiska bezpečnosti (menej kolíznych situácii a nehôd vrátane škôd na vozidlách a inom majetku, znečistení prírody, ľudského potenciálu) ako aj ušetreného času, ktorý v dnešnej dobe nemá nik nazvyš. Takže netrep, že R2 nemá význam pre zbytok Slovenska. A ak by si sa obmedzil na početnosť obyvateľstva, tak tomu ver, že aj okresy MI a TV využijú dostavanú R2 v smere na BA, ale aj do Čiech a na Moravu cez Drietomu, kde je plánovaná ale nevystavaná R2, než by mali jazdiť naokolo a zbytočne strácať čas na cestách, ako aj peniaze na PHM, lebo dovolím si opakovať, že nie každý je podnikateľ alebo osoba s možnosťou využívania služobného auta a vtedy na dĺžku kilometrov sa neberie ohľad.
to je taka vecna vyhovorka ze kopcovity teren. cesta sa do ISTEJ MIERY miery moze a MÁ prisposobit terenu a celkovo keby sa namiesto D26,5 stavala 24,5 tiez sa mohlo nieco usetrit.
poliaci koncia na hranici kde chodi 1000-2000 aut denne a 15 km na nasej strane stala cez 400 milionov. potom zilina ktora namiesto severneho obchvatu dostane omnoho drahsi juzny ktory vlastne ani nevyriesi smer KM-MT. to mame dokopy sumu medzi 500 mega a 1 mld. navyse, zato sme mohli mat mozno tucet obchvatov miest kde maju najvacie problemy a niekolko vyriesenych bodovych zavad npr. na R2/R4 ako batka, sarissky stiavnik a pod.
k tomu brodno-lieskovec a lieskovec-oscadnica za take sumy akokeby tam boli velke kopce. a samozrejme turany-hubova za 500 mil az 1 mld.
Projektoval to niekto z nás? Nie. Mňa bodové závady na R2 nezaujímajú. Ja trávim zbytočný čas v kolónach okolo Knm. A niekedy taky, ze 8km cesta do prace trvá hodinu.
je mi to ľúto, ale keby sa pokračovalo ako to bolo historicky plánované, tak úsek mohol dávno stáť. úsmevné bude ak nasledujúci dokončený úsek bude kde sa bude dobudovávať polprofil.
PS: 8km do práce sa bežne chodí verejnou dopravou, tí skalnejší na bicykli. možno kedy tak spravila 1/2 tých čo dochádza, tak by sa situácia skokovo zlepšila.
presne som vedel ze sa toho niekto chyti, verejna doprava stoji v tej istej kolone, a vozim do prace nieco co by na biku vyzeralo usmevne, a hlavne by to neuviezol..