Pozri sa Ludo, mne bolo úplne jasné, kam táto téma bude smerovať. Tam, kde aj téma o BB. City, emócie atď. a keď sa to vyčerpá, tak dôjde na boje medzi mestami.
Nič ti nebráni, kandiduj na primátora v Žiline. Tak dosiahneš zmenu, ktorú chceš dosiahnuť. Ak ťa zvolia. A potom všetci uvidíme ako budeš vládnuť ty. Či dobre alebo zle. Lebo riadiť mesto, to nie je len doprava a ten, kto s tebou nesúhlasí, ten je podľa teba hneď laik.
Ja som Žilinčan a tiež nie som spokojný ako sa Slota niekedy vyjadruje v médiách, ale je dobrý manažér, ak vieš čo je to práca manažéra. Vie riadiť mesto a inštitúcie v ňom. To je podstatné. Ja sám som inžinier a sledujem vývoj v doprave a nie je to ideálne v meste samotnom. To je pravda.
Možno už stačilo, že už je tam viac ako 10 rokov. Za jeho pôsobenie sa Žilina dostala veľmi vysoko a keď toto chceš spochybniť, tak potom si úplne zaujatý voči Slotovi ako takému.
Nie je to premiér, nie je to prezident a nikdy nebol a je vysoko pravdepodobné, že ani nebude. A je to dobre, lebo to jeho vyjadrovanie sa by stálo SR reputáciu vo svete. Ale je primátor v Žiline a ľudia sú spokojný, ľudia, ktorí cestujú MHD, ktorí chodia do školy, ktorí chodia po chodníkoch, ktorí sa neboja v noci chodiť po meste, ktorí majú radi šport atď. A ľudia, ktorí chcú prácu. Ja som spokojný s celkovým stavom, ty zjavne nie. V poriadku, ale nenúť sem stále svoj názor.
Ešte sa ti môže stať, že budeš kandidovať a ľudia ťa nezvolia. A budeš to dávať na vinu všetkých laikov, ktorí nič nevedia. … Toto je potom ale diktatúra. A Slota nie je diktáror, je zvolený demokratickým spôsobom a tí čo ho volia, tak sú s ním spokojný a to treba rešpektovať. Nič viac.
Ja osobne volím podľa toho, kto kandiduje a porovnávam a zatiaľ nebol podľa mňa lepší protikandidát tak uvidíme v ďalších voľbách. A naviac, v meste je ďalší orgán s názvom Mestské zastupiteľstvo.
O demokracii by mohol Adoas písať, lebo tam tento systém vlastne vznikol.