Pokial viem, doprovodna komunikacia sa neplanuje. Pomale vozidla vsak jazdia po ceste, ktora sluzila autam tusim v dobe vystavby RC. Dostanes sa na nu tak, ze na Hronskej Dubrave odbocis smerom na BS a zakratko dolava. Je tam potom este par odbociek, ale mozes si to pozriet na google earth.
Dobudovanie samotneho useku Rudno - Zarnovica na stvorpruh nijako neodlahcilo mestam alebo obciam v danej oblasti - cely usek uz ako dvojpruh od roku 1998 viedol mimo zastavanu oblast. Ina vec je plynulost, bezpecnost a rychlost premavky na danej trase.
Dlhodobo najhoršie cestné napojenie v tomto regióne na ostatné regióny má mesto Banská Štiavnica. Je to spôsobené jej polohou ako aj faktom, že v minulosti tu nebol dôvod postaviť cestu I. triedy až k mestu a dnes tu citeľne chýba cestné napojenie v podobe cesty I. triedy na ZC/ZH, teda na RC R1, lebo v tomto prípade tu ani nie je cesta II. triedy.
V tom teréne si neviem dosť dobre predstaviť výstavbu cesty 1.triedy.. teda postaviť sa dá takmer všetko, ale pri dnešných finančných možnostiach (a zrejme aj pri finančných možnostiach o 5 rokov) by to podľa mňa sotva bolo reálne, aj keby sa použili peniaze z eurofondov. Zase takáto cesta 1.triedy by nebola pre štát až taká vysoká priorita..
Hovorca národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík hovorí, že príprava na stavbu R2 je zastavená, kým sa nevyjasnia problémy okolo výstavby rýchlostnej komunikácie R1.
… ja odjakživa tvrdím, že BS je celkovo odrezaná od okolitého sveta. Chýbajú kvalitné cesty a že sú slabé autobusové spoje, to je tiež známy problém regiónu. Je mi jedno, kam pôjde VHP, ale radšej sa mali náklady na sťahovanie dať na výstavbu cesty I. triedy. A BB VÚC by mal posilniť SAD spojenie.