Oblasť Tvrdošína a Námestova

to som pisal vyssie niekde :smiley: NO-Lokca chce rekonstrukciu vsetkeho v parametri C 9,5 (lebo max je 8 m v sucastnosti a kamionu sa je tazke vyhnut a slusne to kolise uz pri 70 km/h) intenzita na opodstatnenu rekonstrukciu tam je 9000 - 10 000 v/24 h.
rekonstrukcia by mala byt, komplet vymena povrchu a rozsirenie na parameter C 9,5/60/80
prestavba krizovatky Or. Jasenica (odbocovacie pruhy)
prestavba krizovatky I/78 x II/520 s upravou prednosti v jazde
vymena a doplnenie zvodidiel
rekonstrukcia mostu pri Or. Jasenici, a dvoch priepustov pri Tapesove.
akusticke VDZ
mozeme zacat robit blokadu ako kysucania…

Suhlasim , s tym ,ze ja by som este riesil aj krizovatku za mostom v Or.Jasenici smerom na Tapesovo. Ja by som nechal hlavnu cestu normalne ako je teraz cize Vavrecka - Tapesovo , no v smere od Or.Jasenice za mostom by som riesil to napojenie vybudovanim pripajacieho pruhu. Dost casto su tam nehody.

to je krizovatka I/78 x II/520 uprava prednosti v jazde je lepsie ked bude do NO nie do Vavrecky, na NO ide radovo viac aut a odbocit sa da alebo bude dat ked by sa to upravilo.

A neprinasalo by to este viac koliznych situacii? Ano je jasne ,ze viac aut prejde na tejto krizovatke na smer Namestovo ako smer Tvrdosin…o tom niet pochyb.Ale bavme sa o plynulosti dopravy a bezpecnosti…o to ide hlavne predsa. Ak by si tu prednost prehodil na Cestu NO-Or.Jasenica - Tapesovo tak potom by auta na trase z Vavrecky do Lokce museli na tej krizovatke zastat lebo by to bola krizovatka tvaru T . A to by podla mna zbytone este viac zkomplikovalo a spomalilo tuto krizovatku. Ak by sa ale zachovala prednost v jazde tak ako je teraz,cize rovny usek hlavna cesta a dobudoval by sa len pripajaci pruh v smere Namestovo - Tapesovo…tak by auta bezpecne v 50-60km rychlosti zaradili a krizovatka by bola plynula bez zbytocnych zastaveni…ono aj teraz sa da plynule zapojit len je to dost neprehladne. Teda aspon ja by som to tak riesil. Jednoduchym dobudovanim pripajacieho pruhu. A v opacnom smer od Tapesova - NAmestovo zasa samozrejme samostatny odbocovaci pruh na odbocenie vlavo. Ved priestoru tam je dost aj na rozsirenie tejto krizovatky , ide mozno o 200m…

ja som to myslel takto, vavrecka si postoji ak odbocuje dolava, ak doprava tak len prednost, a z hlavnej len protiiducim. vsetko by bolo plynule a ziadne kolizne situacie, pokial vylucime debilitu. teraz sa musim cez lave plece pozerat ci mi nahodou nejde niekto 80tkou od vavrecky a ku tomu sa musim este udrzat v pruhu, ak odbocujem na NO od DK tak potme je to loteria ci s trafim do pruhu.
tu je mnou navrhnuty nakres aj s prednostami :slight_smile:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=36467

Oprava mosta v Nižnej sa o pár mesiacov oddiali (SSC zrušila súťaž - vyhlásená bude nová)
:arrow_right: viewtopic.php?f=35&t=22550

Take slovenske… Pohoda klidek tabacek, vsak mame cas…

zachranovanie katastrofy za 8,5 mil. € pricom o zlom stave mosta vedia od roku 2012, ziadam peniaze od Jana Pociatka za nezodpovedne nakladanie s verejnymi zdrojmi a hlavu sefa SSC z toho obdobia. okrem toho tiez zalobu za ohrozenie velkeho poctu ludi ktori pouzili most od doby kedy sa zistilo ze je most v havarijnom stave z nedbanlivosti… sakra kde to zijeme…

SSC vyhlasila sutaz na reko mosta v Niznej : uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/359648 . Potesitelne je, ze je to verejna sutaz (ziadne rokovacie konanie) a aj zlty FIDDIC (tusim po prvykrat v historii SSC). Zostava uz len dufat ze si to nevykompenzuju pri vyhodnocovani.

Zdroj? Lebo podla sčítania je to blbosť.

Ďalší dôkaz toho aká je u nás úžasná úroveň údržby cestných stavieb… most na II/584 v Oravskom Bielom Potoku (cesta Podbiel - Zuberec - Liptovský Mikuláš) vyzerá sám o sebe dosť biedne, a teraz z neho “odhnilo” zábradlie.

:arrow_right: myorava.sme.sk/c/20615564/zabra … otoka.html

To je skor dokaz ze ake su zbytocne kraje… Nevedia riesit ani havariiny stav… Ale tak ludia si sami volia ten spravny SMER

V Nižnej spracovali údaje z meračov rýchlosti za september 2017. Neviem kde presne tieto merače sú, podľa popisu by mali byť obidva na I/59 niekde cca v centre obce v smere od Tvrdošína (na každý smer jeden). Podľa týchto údajov tu za mesiac prešlo 439 598 vozidiel, v priemere 14 653 denne. V sčítaní SSC z roku 2015 sa pre Nižnú (úsek 90780) uvádza 9787 vozidiel denne. Samozrejme ide o inú metodiku, inú presnosť, a zrejme aj iný bod merania. Určitý nárast tam bude, ale takto to za 2 roky vyzerá na príliš veľký skok (+50%). Ak je to smerom od Tvrdošína, tak by sa to asi skôr mohlo porovnávať s úsekom 90781 (Tvrdošín - Krásna hôrka - smer Nižná) kde bolo v sčítaní SSC 2015 11542 vozidiel denne.

:arrow_right: zdroj obecný web nizna.sk
:arrow_right: sčítanie SSC 2015

fuha toto som necakal taketo udaje, je jasne ze nizna a podbiel je v spadovej oblasti a nejake automobilove intenzity su aj v ramci niznej kedze z malej oravy do PP Nizna je mozne sa dostat len cez rozpadnuty most na hlavnej ceste, a dochadzka za pracou je vyznamna. zaujimal by ma teda smerovy prieskum ktory by povedal kolko dopravy z toho je skutocne tranzit cez obec.

Preto som za plný profil Nižná -Dlhá-Sedliacka Dubová. Ak by bolo lepšie po R3 cestovať aj z NO do DK cez TS tak by to mohlo mať vyššie intenzity aj ako R2 pri Detve.

aj ja by som bol avsak zatial nemam v rukach ziadne relevantne scitania a prieskumy kde by sa preukazalo ze by priemerna intenzita na danom useku R3 bola aspon 10 000 v/24
preto som bud za polprofil alebo prestavbu cesty kde to teren dovoli.

asi by si mohol spraviť seminárku, taketo data z merani by si kazda obec dala spraviť. Len to vyhodnotit pod patronatom univerzity.

momentalne mam seminarku zo suburbanizacie NO. :smiley: :smiley: ale dakujem aj som nad tym premyslal :smiley: mozno niekedy :smiley:

Ani po ôsmich mesiacoch nie je na poškodenom moste v Nižnej vidieť stavebný ruch.
V Oravskom Bielom Potoku má most iba provizórne zábradlie.

:arrow_right: viewtopic.php?f=35&t=22892

Čo je nové na poškodenom moste v Nižnej? Nič

S titulkom sa nedá úplne súhlasiť, ale na to sme si už pri oravských novinách zvykli :wink: Niečo nové predsa len je. Ak som to dobre čítal, úrad vrátil do súťaže vylúčeného uchádzača ktorý podal námietku (toho čo ponúkol najnižšiu cenu) a teda, do 30 dní od rozhodnutia úradu, by sa mala súťaž vyhodnotiť. Rozhodnutie bolo zverejnené niekedy začiatkom januára, nepíšu presne kedy. Nevyznám sa celkom do týchto procesov, takže niekto znalejší môžete prípadne upresniť.

:arrow_right: viewtopic.php?f=35&t=23120