to som pisal vyssie niekde NO-Lokca chce rekonstrukciu vsetkeho v parametri C 9,5 (lebo max je 8 m v sucastnosti a kamionu sa je tazke vyhnut a slusne to kolise uz pri 70 km/h) intenzita na opodstatnenu rekonstrukciu tam je 9000 - 10 000 v/24 h.
rekonstrukcia by mala byt, komplet vymena povrchu a rozsirenie na parameter C 9,5/60/80
prestavba krizovatky Or. Jasenica (odbocovacie pruhy)
prestavba krizovatky I/78 x II/520 s upravou prednosti v jazde
vymena a doplnenie zvodidiel
rekonstrukcia mostu pri Or. Jasenici, a dvoch priepustov pri Tapesove.
akusticke VDZ
mozeme zacat robit blokadu ako kysucania…
Suhlasim , s tym ,ze ja by som este riesil aj krizovatku za mostom v Or.Jasenici smerom na Tapesovo. Ja by som nechal hlavnu cestu normalne ako je teraz cize Vavrecka - Tapesovo , no v smere od Or.Jasenice za mostom by som riesil to napojenie vybudovanim pripajacieho pruhu. Dost casto su tam nehody.
to je krizovatka I/78 x II/520 uprava prednosti v jazde je lepsie ked bude do NO nie do Vavrecky, na NO ide radovo viac aut a odbocit sa da alebo bude dat ked by sa to upravilo.
A neprinasalo by to este viac koliznych situacii? Ano je jasne ,ze viac aut prejde na tejto krizovatke na smer Namestovo ako smer Tvrdosin…o tom niet pochyb.Ale bavme sa o plynulosti dopravy a bezpecnosti…o to ide hlavne predsa. Ak by si tu prednost prehodil na Cestu NO-Or.Jasenica - Tapesovo tak potom by auta na trase z Vavrecky do Lokce museli na tej krizovatke zastat lebo by to bola krizovatka tvaru T . A to by podla mna zbytone este viac zkomplikovalo a spomalilo tuto krizovatku. Ak by sa ale zachovala prednost v jazde tak ako je teraz,cize rovny usek hlavna cesta a dobudoval by sa len pripajaci pruh v smere Namestovo - Tapesovo…tak by auta bezpecne v 50-60km rychlosti zaradili a krizovatka by bola plynula bez zbytocnych zastaveni…ono aj teraz sa da plynule zapojit len je to dost neprehladne. Teda aspon ja by som to tak riesil. Jednoduchym dobudovanim pripajacieho pruhu. A v opacnom smer od Tapesova - NAmestovo zasa samozrejme samostatny odbocovaci pruh na odbocenie vlavo. Ved priestoru tam je dost aj na rozsirenie tejto krizovatky , ide mozno o 200m…
ja som to myslel takto, vavrecka si postoji ak odbocuje dolava, ak doprava tak len prednost, a z hlavnej len protiiducim. vsetko by bolo plynule a ziadne kolizne situacie, pokial vylucime debilitu. teraz sa musim cez lave plece pozerat ci mi nahodou nejde niekto 80tkou od vavrecky a ku tomu sa musim este udrzat v pruhu, ak odbocujem na NO od DK tak potme je to loteria ci s trafim do pruhu.
tu je mnou navrhnuty nakres aj s prednostami
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=36467
Oprava mosta v Nižnej sa o pár mesiacov oddiali (SSC zrušila súťaž - vyhlásená bude nová)
viewtopic.php?f=35&t=22550
Take slovenske… Pohoda klidek tabacek, vsak mame cas…
zachranovanie katastrofy za 8,5 mil. € pricom o zlom stave mosta vedia od roku 2012, ziadam peniaze od Jana Pociatka za nezodpovedne nakladanie s verejnymi zdrojmi a hlavu sefa SSC z toho obdobia. okrem toho tiez zalobu za ohrozenie velkeho poctu ludi ktori pouzili most od doby kedy sa zistilo ze je most v havarijnom stave z nedbanlivosti… sakra kde to zijeme…
SSC vyhlasila sutaz na reko mosta v Niznej : uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/359648 . Potesitelne je, ze je to verejna sutaz (ziadne rokovacie konanie) a aj zlty FIDDIC (tusim po prvykrat v historii SSC). Zostava uz len dufat ze si to nevykompenzuju pri vyhodnocovani.
Zdroj? Lebo podla sčítania je to blbosť.
Ďalší dôkaz toho aká je u nás úžasná úroveň údržby cestných stavieb… most na II/584 v Oravskom Bielom Potoku (cesta Podbiel - Zuberec - Liptovský Mikuláš) vyzerá sám o sebe dosť biedne, a teraz z neho “odhnilo” zábradlie.
To je skor dokaz ze ake su zbytocne kraje… Nevedia riesit ani havariiny stav… Ale tak ludia si sami volia ten spravny SMER
V Nižnej spracovali údaje z meračov rýchlosti za september 2017. Neviem kde presne tieto merače sú, podľa popisu by mali byť obidva na I/59 niekde cca v centre obce v smere od Tvrdošína (na každý smer jeden). Podľa týchto údajov tu za mesiac prešlo 439 598 vozidiel, v priemere 14 653 denne. V sčítaní SSC z roku 2015 sa pre Nižnú (úsek 90780) uvádza 9787 vozidiel denne. Samozrejme ide o inú metodiku, inú presnosť, a zrejme aj iný bod merania. Určitý nárast tam bude, ale takto to za 2 roky vyzerá na príliš veľký skok (+50%). Ak je to smerom od Tvrdošína, tak by sa to asi skôr mohlo porovnávať s úsekom 90781 (Tvrdošín - Krásna hôrka - smer Nižná) kde bolo v sčítaní SSC 2015 11542 vozidiel denne.
fuha toto som necakal taketo udaje, je jasne ze nizna a podbiel je v spadovej oblasti a nejake automobilove intenzity su aj v ramci niznej kedze z malej oravy do PP Nizna je mozne sa dostat len cez rozpadnuty most na hlavnej ceste, a dochadzka za pracou je vyznamna. zaujimal by ma teda smerovy prieskum ktory by povedal kolko dopravy z toho je skutocne tranzit cez obec.
Preto som za plný profil Nižná -Dlhá-Sedliacka Dubová. Ak by bolo lepšie po R3 cestovať aj z NO do DK cez TS tak by to mohlo mať vyššie intenzity aj ako R2 pri Detve.
aj ja by som bol avsak zatial nemam v rukach ziadne relevantne scitania a prieskumy kde by sa preukazalo ze by priemerna intenzita na danom useku R3 bola aspon 10 000 v/24
preto som bud za polprofil alebo prestavbu cesty kde to teren dovoli.
asi by si mohol spraviť seminárku, taketo data z merani by si kazda obec dala spraviť. Len to vyhodnotit pod patronatom univerzity.
momentalne mam seminarku zo suburbanizacie NO.
ale dakujem aj som nad tym premyslal
mozno niekedy
Ani po ôsmich mesiacoch nie je na poškodenom moste v Nižnej vidieť stavebný ruch.
V Oravskom Bielom Potoku má most iba provizórne zábradlie.
viewtopic.php?f=35&t=22892
Čo je nové na poškodenom moste v Nižnej? Nič
S titulkom sa nedá úplne súhlasiť, ale na to sme si už pri oravských novinách zvykli Niečo nové predsa len je. Ak som to dobre čítal, úrad vrátil do súťaže vylúčeného uchádzača ktorý podal námietku (toho čo ponúkol najnižšiu cenu) a teda, do 30 dní od rozhodnutia úradu, by sa mala súťaž vyhodnotiť. Rozhodnutie bolo zverejnené niekedy začiatkom januára, nepíšu presne kedy. Nevyznám sa celkom do týchto procesov, takže niekto znalejší môžete prípadne upresniť.