Oblasť Spišskej Novej Vsi a Gelnice

No tak o to horšie, že to je cesta II. triedy, … ale je to na kraji. :wink:

Dokumentáciu na stavebné povolenie (DSP) v podrobnosti dokumentácie na realizáciu stavby (DRS), dokumentáciu na ponuku (DP) a výkon autorského dozoru (AD) pre stavbu: Privádzač Spišská Nová Ves - Levoča, I. etapa.

vypracuje GEOCONSULT, a.s.

Začiatočná predpokladaná celková hodnota zákazky: 500 000,0000 EUR bez DPH.
Celková konečná hodnota zákazky: 470 866,2400 EUR bez DPH.

Počet prijatých ponúk: 1

To je krása, keď sa iba 1 prihlásil … ale našťastie splnil podmienky. :slight_smile:

ahoj realne sa moze vyhlasit tender ?? na stavbu ?kedy ak vies ,dik

Vie sa ako daleko je k vystavbe privadzaca dilanice D1 SNV -D1-LEVOCA?

Fico na vyjazdovom rokovani slubil, ze ho urychlia. Cize slub, za ktorym je ktovie co. Odvtedy je o nom ticho (myslim privadzac, nie Fica :slight_smile: )

Kadiaľ pôjde privádzač SNV-LE? Počul som,že z Levoče sa napojí na Harichovce a koniec. :imp:

Z noveho Informatora Sp. Novej Vsi:

„Kedy sa má začať s výstavbou diaľničného privádzača a juhovýchodného obchvatu Spišskej Novej Vsi a kedy bude obchvat SNV kompletne hotový?“

V zmysle Uznesenia Vlády SR č. 706 z 8. 10. 2008 Vláda SR uložila ministrovi dopravy, pôšt a telekomunikácií uskutočniť pre Mesto Spišská Nová Ves výstavbu nového cestného privádzača z diaľnice D1 do 31. 12. 2012. Výstavba Juhovýchodného obchvatu sa má uskutočniť v úzkej spolupráci s Košickým samosprávnym krajom, pretože sa zámer týka ciest v ich majetku a správe. Mesto Spišská Nová Ves už zabezpečilo spracovanie príslušných dokumentácií, vrátane územného rozhodnutia, s použitím vlastných zdrojov a prostriedkov fondu Phare.
Realizácia Juhovýchodného obchvatu investične patrí do kompetencie Košického samosprávneho kraja. Presnejší termín realizácie zatiaľ nie je známy.
Ing. arch. Teodor Štubňa,
vedúci odd. ÚPaSP, MsÚ

1. 2012 spejazdniť privádzač do SNV ? To budeme radi keď do tej doby vobec napoja MÚK na Levoču. MÚK Levoča bude pre Levoču a MÚK Jánovce(alias Sp.Štvrtok) pre Spišskú. Počul som že v najbližšej dobe by sa mal začať realizovať západný obchvat Smižian ktorého súčasťou má byť aj kruháč pod želežničnou traťou. Verte, že ak to fakticky zrealizujú do dvoch rokov, dialničný privádzač SNV nebude skor ako na Vianoce 2014.

Ja som len citoval z Icka, inak si tiez myslim, ze stavat ho zacnu najskor okolo roku 2012.

Co sa tyka zapadneho obchvatu Smizian, nie je podla mna velmi potrebny, uplne staci cesta smerom na Cingov. Ak sa tam bude nieco take realizovat, tak podla mna v suvislosti s modernizaciou zeleznice, a to tak skoro nebude.

Nateraz by v SNV naviac pomohlo zosynchronizovanie tych 4 semaforov v centre. Ked coskoro pribudne semafor pri podjazde, sa na semaforoch nacakame. Mam odskusane, ze niektore smery su nastavene na cervenu vlnu - aj ked sa maximalne snazim stihnut to, tesne pred prichodom k semaforu nabehne cervena vzdy rovnako - keby bol jeden semafor minutku posunuty, bol by plynuly prechod.

Ale tesi ma, ze zacali s novym mostom z Mieru, to dost pomoze, lebo semafor pri Metropole smerom z Mieru je uz pretazeny.

Este by sa malo vyriesit parkovanie v meste, stacilo by odstranit niektore nezmyselne zakazy parkovania - napr. za Levocskou branou, vedla pri policii, medzi policiou a nabytkom v slepej ulicke povolit pozdlzne parkovanie, pri hlavnej poste zboku, …

Smižany doplatili pred rokmi nato že váhali zo severným obchvatom ktorý sa mal plynule napojit na obchvat pri Telepe. Teraz trpia a pokiaľ ten západný obchvat nepostavia tak trpieť budu večne, hlavne ten asi 300m úsek od kaštieľa po ten katastrofálny železničný podjazd.
Čo sa týka červenej vlny v SNV, to je príbeh sám o sebe. Na zelenú proste 50tkou mestom neprejdeš, vyprovokuje ťa to ísť o trochu rýchlejšie čo je pre centrum mesta dosť nebezpečné. Ale stejne ti na to kompetentní povedia že je všetko v absolútnom poriadku, nejaké exhaláty na križovatkách predsa nie sú v ich kompetencii. Most na sídl. Mier je konečne zmysluplná investícia aj keď mestu pomože len trochu.
Výstavbu JV obchvatu zosynchronizovať z výstavbou privádzača k D1, inak si to zas schytajú Harichovce ktoré tým pádom stiahnu vacsinu tranzitu v smere zo Smižian.

http://dialnice.info/gallery/image.php?album_id=54&image_id=8626Nedalo mi nepridať do fotogalérie pár fotiek prejazdu cestou II/535 spájajúcu rušnu turistickú oblasť na juhu Slovenského raja zo Spišskou Novou Vsou. Čo si o tom pomyslieť, neviem. Je to zúfalé, žalostné, katastrofálne a čo ja viem čo ešte. Naviac kamiónová doprava tomu vobec nepridá. Fakt sa tu čaká na nejakú tragédiu a až potom sa asi kompetentní rozhýbu. Smutné, toto je realita ciest v 21.storočí.http://dialnice.info/gallery/image.php?album_id=54&image_id=8627

Moja reč, chodievam raz za rok do tejto oblasti, len smerom cez prechod Vernár a potom okolo Dobšinskej ľadovej jaskyne. Tam sa mi zdala cesta ďaleko v lepšom stave ako táto na fotkách. Už tie fotografie ma odrádzajú ísť z Mlyniek smerom na Spišskú Novú Ves a opačne.

Tak tá cesta je skutočne hrozná :open_mouth: :unamused:. Pokiaľ by si atlantis nenapísal že sa jedná o II/535, tipoval by som to na nejakú lokálnu cestu III. či skôr IV. triedy alebo lesnú cestu, ktorú používajú lesní robotníci pri zvážaní dreva, no určite by som si nepomyslel, že cesta v tak významnej oblasti cestovného ruchu, smerujúca do okresného mesta (SNV) môže mať takúto podobu, takýto stav. Je vôbec naplánovaná oprava v najbližšom čase? Cesty II.(a nižšej) triedy sú vo vlastníctve samospráv (VÚC) tuším, tak neviem neviem, či na to budú peniaze.

atlantis: kde presne ten úsek je ? to snáď ani nemôže byť cesta II. triedy, … to by som ani za cestu III. triedy neoznačil :frowning: … a tam si akože vyhnú 2 kamióny ?

toto vyzerá skôr na nejakú “skratku” :slight_smile:

Predmetný (fotený) úsek je vyznačený modro cez googlemaps. Tu je link: http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s_d&saddr=Silnice+535&daddr=48.848903,20.427361&geocode=FURm6QId-l04AQ%3B&hl=cs&mra=mi&mrsp=1,0&sz=13&sll=48.847547,20.43251&sspn=0.065858,0.110378&brcurrent=5,0,0&ie=UTF8&ll=48.847999,20.44281&spn=0.131715,0.220757&z=12
Keď som tade prechádzal tak som míňal dva kamióny ale čo sa týka míňania dvoch kamiónov šírka cesty to vcelku dovoľuje ale je otázkou času že sa tam krajnica niekde zosunie. Čo sa týka opravy tejto cesty dopočul som sa niečo také že VÚC mieni postaviť novú paralelnú cestu dolinou Hnilca do obce Hnilec a tam sa má napojiť už na stávajúcu II/533 ktorej stav je mimochodom tiež žalostný. O realizácii tohoto projektu ale nemám ani potuchy.

Na Spiši vznikla kvôli uzavretej ceste až 100 km obchádzka :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13591

+foto dôvodu

Podľa najnovšej informácie došlo k zosuvu cesty II. triedy pri Novoveskej Hute a poškodený je aj most pri spoločnosti Embraco v Spišskej Novej Vsi na ceste II. triedy na hlavnom ťahu v smere do Košíc, ktorý je uzavretý. Situáciu rieši krízový štáb, zrejme bude použitý pontón. Aktuálne je zaplavená aj cesta II. triedy č. 533 zo severnej strany od Levoče.

Najhoršia situácia je na týchto úsekoch ciest:

Cesta II/546 :exclamation:

*pred obcou Prakovce pred odbočkou do Soc. Ústavu, zjazdná s obmedzením rýchlosti a zúžením vozovky, podmývanie cesty
*za obcou Prakovce cca 500m v smere na Helcmanovce uzavretá cesta, pokles cesty v celej šírke na úseku cca 20m pokles cesty a zosuv svahu nad ňou
*intravilán Gelnica uzavretá cesta pre nákladné vozidlá s vynimkou zásobovania, podmočená cesta, na základe rozhodnutia civilnej obrany

Cesta III/546015 :exclamation:

*Pred obcou Henclová 1,5 km zjazdná v jednom jazdnom pruhu vymytá opora mosta o celej šírke cesty, za oporou sa spravila diera v ceste
*Pred obcou Henclová 1 km zjazdná v jednom pruhu, zosuv svahu na jeden jazdný pruh
*v obci Henclová na konci cesty III/546015, zjazdné v jednom pruhu podmytá cesta

Cesta III/546010, cesta do obce Thurzov uzavretá, voda preteká cez cestu, podmývanie krajnice. :exclamation:

Cesta III/547015 intravilán Krompách (pred nemocnicou) zjazdná v jednom pruhu, prepadnutá krajnica. :exclamation:

Cesta II/533: pred dvoma rokmi obnovený úsek cesty pred Novoveskou Hutou zjazdná s obmedzením 0,5m od krajnice boli rozostavené betonové zábrany, odtrhnutých 0,5m cesty na dĺžke 35m. :exclamation:

Ďalšie cesty v rôznych úsekoch, napr. II/536 alebo II/536005 sú poškodené a s problémami prejazdné pre ich zatápanie.

Neprejazdná pre osobnú aj nákladnú dopravu ostáva cesta medzi Prakovcami a Helcmanovcami. Kvôli zosuvom pôdy cestu uzavreli. Pracuje sa však na náhradnom dočasnom riešení. Už cez tento víkend by mal byť úsek prejazdný v náhradnej trase. Pôjde o dočasnú panelovú cestu cez les ponad zosuv. Tá však bude prejazdná iba pre osobné autá. :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13649

*v článku aj informácia o ceste SN-KE (spadnutý most nahradil nový, dočasný)