Oblasť Spišskej Novej Vsi a Gelnice

tu na tom obchvate si este vela pockame :frowning:

PS : mali by na nom byt okrem napojenia privadzac 2 MUK - pri napojeni na smer RV a pri buducom MADARAS PARKU - bude to zabavno - vystavnicko - oddychove centrum , ale ani tam nie je isty termin zacatia vystavby

Len tak trochu odbocim…V PRIEVIDZI uz mame tiez priemyselny park)))…ale zatial 3 rok ziva prazdnotov…Ale obchvat sa buduje…to je ok…

Smižany pripravujú cestný obchvat

dialnice.info/viewtopic.php?t=9599

Ja som zo SNV, ale toto sa mi nepaci: Smizany maju za zeleznicnou tratou dobru cestu - ako obchvat v zmysle obidenia zastavanej casti dopravou, ktora nema ciel ani vychodisko v obci, a ceste cez obec cize doprava je vyriesena. Vedla cesty (obchvatu) je zeleznicna trat, ak na jej mieste postavia dalsiu cestu, tak to fakt nevidim zmysel, lebo budu dve paralelne cesty vedla seba - a nema zmysel, aby jedna sluzila na obsluhu obce, lebo tam je dlzka mozno nieco cez 1km - cize ak nejdem do Smizian, idem mimo obce po sucasnej ceste, ak idem tam, idem do obce po miestnej ceste. Naco tam stavat medzi tieto uz existujuce cesty dalsiu???
Druha vec je riesenie zeleznicnych priecesti, lebo je to krizovanie s hlavnou tratou a to bolo zle od (pre mna) nepamati. Este ako dieta (80te roky) si pamatam, ze sme chodili radsej nikolkokilometrovou obchadzkou cez telep ako cez priecestie - tam sa cakalo nekonecne dlho a krizovatky tesne pri zeleznicnom priecesti su DESNE.

presne kvoli tym zeleznicnym priecestiam je ten obchvat potrebny

To sme sa nepochopili… ak ides po obchvate, tak cez priecestia nejdes, a ked sa tam zrusi trat a pojde v inom koridore, tak ani miestna komunikacia nebude pretinat priecestia. Tak naco tam dalsiu cestu? Treba si to pozriet cez google earth, ja to mam v hlave a nevidim logiku. Fakt treba pozriet a pochopite co myslim…

Největší problém současné cesty kolem Smižan vidím v tom kratičkém úseku, od odbočky na Čingov po výjezd na Spišský Štvrtok. Tam se podjíždí velmi úzkým a nepřehledným podjezdem trať. Pak následuje kratičký průjezd. Toto je jediné, co je třeba řešit. Jinak je to naprosto vyhovující. Ach jak to tam mám rád :slight_smile:

Rekreačný aerál “Spišský raj”, Spišská Nová Ves - urbanistická štúdia :arrow_right:

eia.enviroportal.sk/detail/rekre … cka-studia

v “Prílohy-mapa5” je priblizne nacrtnuty areal, s lanovkou az do SNV…

toto sa mi paci ako sa rozvija potencial turizmu aj na chudobnom spisi aj v chudobnej oblasti humenneho kde ma byt vtaci park (tak akosi)

dialnice.info/viewtopic.php?t=10898

1. oktobra je v SNV vyjazdove rokovanie vlady. Starostovia obci veci zbytocne nekomplikuju a uz v predstihu pozaduju vybudovanie privadzaca do mesta, ktory im vlada urcite slubi :sunglasses: Ale slubi ho do roku 2010? :slight_smile:

KE kraj v tomto roku opraví cesty za vyše 11 mil. € a pritom: Opravovať sa budú aj cesty spájajúce obce smerom na Spišskú Novú Ves a Spišské Vlachy, kde sa ráta aj s úpravou mimoúrovňovej križovatky a dvoch križovatiek s kruhovým objazdom, a náklady predstavujú vyše 2,5 mil. €. :stuck_out_tongue: viac info :arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=11819

Nespevnená krajnica, tisíce dier a na nich tisíce záplat (a na záplatách opäť tisíce dier), prepady, preliačiny, výtlky, vydutý asfalt, odpadnutá krajnica, tabule a značky spred roku 1980. Toto všetko a ešte oveľa viac zažijete, keď sa vydáte na strastiplnú cestu 535 (Palcmanská Maša-Sýkavka) a 533 (Sýkavka-SN) Do Spišskej už len cez Poprad :smiley:

Myslis toto? :slight_smile:
dialnice.info/album_page.php?pic_id=6117

Celkovo je v tejto oblasti katastrofalny stav ciest, a nielen II a III triedy, ale aj SSC tu takmer vobec neopravuje havarijne useky na I/67 a I/66

Presne. :smiley:
Ja som myslel, že to je III. trieda..Hanba zodpovedným tak či tak, čakal som, kedy sa prepadnem aj s autom do hlbokej rokliny, čo je dookola. :slight_smile:

Na jednej strane je smutné, že toto je vôbec cesta III. triedy, lebo vyzerá skôr na takú lepšiu lesnú. Ale zas na druhú stranu - je zjavne ako-tak v dobrom stave z hľadiska povrchových opráv.

Dialniciar, praveze to je cesta II. triedy. Povrchove opravy skus ohodnotit po tom, ako po nej prejdes autom. Zaplata na zaplate

dosvecujem presne tak to tam vyzera minuly rok som siel z spisskej smerom na roznavu a presne tak to tam vyzera

v tejto oblasti sa nenachadza ziadna cesta 1 triedy

no kedysi som pocul ze planuju zmenit cestu spiska - levoca na cestu 1 triedy po tom co tam bude dialnica

Z fotky to nevidno, ale tá cesta je zvlnená ako Pacifik pri búrke.