Oblasť Rimavskej Soboty a Revúcej

viewtopic.php?f=35&t=21805

Takze pribudnu nam hned 2 nove jednotky, z toho 1 podla expwym avizovaneho noveho cislovania ani nemala byt. Zaujimave bude, ze ci sa v sulade s II/531 sa precisluje aj sucasna I/72 Tisovec - RS (v Tisovci je ako hlavna RS - Muran, od BR je tusim stopka). Co je vsak najviac podstatne, je to, ci to cele bola dalsia epizoda politickej frasky alebo to malo aj nejaky prakticky vyznam. Ja sa skor priklanam k moznosti c. 1.

Na ceste I/16 od Bátky po Figu prebieha rekonštrukcia. Pri Bátke aj Fige je “prichádzajúci” jazdný pár rozobratý až po podložie. Od 15.8. má byť zatvorený úsek Bátka - Teška.

Ahojte. Neviete kedy to otvoria? Tu píšu, že koncom novembra. O dva týždne idem na západ, potešilo by, keby tam nestratím 20 minút :slight_smile:
bystrica.dnes24.sk/vodici-uz-po … -16-425019

Podla SSC je to stale zavrete len do 30.11.: zjazdnost.sk/situation/list.html
A nejaka diskusia k tomu bola tu:

No a ak by nebolo, mozes skust ci to fakt ide prejst aj takto:
google.com/maps/dir/Torna%C … 812295!3e0

SSC predlzila opravu Batky do 31.12. zjazdnost.sk/situation/view … 3df2df231d
ALe podla googlemaps aj Waze sa uz cez Batku jazdi. Vie niekto potvrdit?

Google maps posiela teraz zase inou trasou - malá obchádzka pri osade Teška, potom cez Rakytník a Uzovskú Panicu. Je to o 10 minút rýchlejšie, ako cez Číž. Vie to niekto potvrdiť, že sa dá tadiaľ ísť?

Podla Waze je cesta z I/16 na Rakytnik zavreta. Cize skor odtial na Dulovo a potom Batku. Kazdopadne, mne google planovac dalej hovori, ze normalne po I/16 aj ked je uzavreta :slight_smile:

[quote=“devil”]
Rekonštrukcia uzavretého úseku I/16 mešká, obchádzka potrvá]

Podľa toho konca treba ísť stále cez Číž, ale podľa toho začiatku článku sa dá ísť asi aj ako som písal. Fakt tu nie je niekto z tej oblasti? :slight_smile: Alebo len nechce poradiť aj keby mohol :slight_smile:

včera sme išli z Trnavy do Košíc a ešte je bohužiaľ potrebné použiť obchádzku cez Rimavskú Seč.
Inak k tej obchádzke…po celej trase od Rimavskej Seči po Bátku sú vyznačené zákazy predbiehania a celý čas max. 60 km/h, čiže ak človek chytí nejaké pomalšie auto alebo kamión pred sebou je to ozaj na dlho…

asi pred mesiacom to vyzeralo takto
vobraze.sk/wp-content/uploads/2 … atka-1.jpg
vobraze.sk/wp-content/uploads/2 … atka-3.jpg
lokalizacia
google.sk/maps/@48.384279,2 … 384!8i8192
google.sk/maps/@48.3907131, … 384!8i8192

tam dole si evidentne poniektori skracovali cestu :smiley:

Dik za aktualizacie. Tu su linky na cele clanky o tej oprave z vobraze.sk:
vobraze.sk/dianie-v-regione/dop … je-hotovy/
vobraze.sk/dianie-v-regione/dop … -v-r-seci/

Ved ano, ja chodim cez Donovaly alebo Certovicu a parada

youtube.com/watch?v=XplW6xWoVPs

No je tam, ze planovane dokoncenie “leto 2023”. No ked toto fakt, tak to je neskutocny amaterizmus…

Len aby to bolo to leto. Keď teraz ide zima.. a jazdiť sa má len semaforom po jednej polovici. Kedy až je jar a čo až tak urobili dodnes. Ale nechcem byť skeptik, dúfajme že to v lete bude, lenže leto je fakt široký pojem pre rekonštrukciu cesty, aj keď beriem že to vlastne odznova stavajú, ale aj tak je to amaterizmus ako píšeš.
A súčasťou tejto polročnej rekonštrukcie bude aj obnova vozoviek na trasách obchádziek???

Od kedy sa ma “jazdiť len semaforom po jednej polovici”? To je mi novinka. Vsak predsa povodny plan bol dokoncit do 30.11., takze uz 31.12. je natiahnutie. A robia uz od augusta, takze do leta to by bolo viac nez zdvojnasobenie odhadovaneho casu. Je mi zahadou ako je mozne, ze sa o tomto tak malo informuje…

Tá rekonštrukcia je rozsiahlejšia ako sa počítalo, aj most pri Bátke bol na tom horšie. Bolo by vhodné pohľadať o koľko sa navýši cena. Pri tak rozsiahlej rekonštrukcii sa malo prehodnotiť aj smerové vedenie, síce by to bolo ešte drahšie, ale bola by to kvalitná náhrada za nepostavenie paralelnej R-ky.

vzhladom na potrebny vykup pozemkov by uz asi bolo vyhodnejsie (a podstatne lepsie riesenei) postavit rovno tu R-ku (ked uz su pozemky v podstate vykupene)

hlavna vec, že na juhu, na rovine, podľa niekoho, stavia načas a stavby sa nepredražujú a nevznikajú náklady naviac. :smiley: