este v tomto obdobi chce SSC zjavne stihnut turcianske teplice - pribovce .. uvidime ako moc hlbkova reko to bude a ci ju vobec stihnu
Úprava vozovky na ceste I/18 medzi Martinom a Vrútkami
ndsas.sk/aktuality-uprava-vo … 827s45649c
Novy koberec na I/18 je uz polozeny okolo Kralovian a momentalne sa pracuje na cca 4km dlhom useku okolo Sutova, cca od odbocky na Ratkovo po odpocivadlo za Sutovom v ostrej 180 stupnovej zakrute. Zatial je zfrezovana vozovka, asfalt sa zrejme bude klast buduci tyzden.
Velkoplosne opravy sa vykonavaju aj na Sturci (v ZA kraji), niekolko kratsich usekov je uz hotovych, na dalsich Eurovia dnes kladla asfalt.
inac, neviem, ci ste si to vsimli, ale uz aj v novom asfalte su na niektorych miestach vyjazdene kolaje…tie horucavy tomu asi nepomahaju…
Mozem len potvrdit, celkovo sa stav I/18 v ZA kraji zlepsil k nepoznaniu. Uz ukoncuju asfaltovanie aj na takmer celom prietahu cez RK. Take mnozstvo usekov naraz sa snad opravovalo iba v ramci eurofondovych balikov na opravy ciest.
len obrovska skoda, ze to nezacali opravovat az ked bude dialnica dokoncena .. ten rok by to uz vydrzalo
V pripade DS-Turany absolutne suhlasim, ale v pripade ZA, Kralovian ci RK potrva este dlhe roky, kym bude dialnica dokoncena.
youtube.com/watch?v=Zdl9oGk_j-Y
video: cesta II/519 Nitrianske Pravno (krizovatka s I/64…pri napojeni je II/519 ako hlavna cesta) - Pribovce (krizovatka s I/65) … (v obci Pribovce 45 min. prestavka)
cesta cez Vysehrad…sympaticka spojnica TN a ZA kraja, resp. okresov PD,TR a MT…a cesta II. tr. s velmi slusnym povrchom
youtube.com/watch?v=spjIMDAxRTY
video: lesna cesta alebo off-road alternativa k useku I/18 Trusalova - Sutovo (Rieka)…
doslo aj na mna a neplanovane som sa ocitol na useku Turany - Sutovo, kde 1.8. asfaltovali pri Sutove a nasledny meander a na tomto useku bolo zdrzanie az 1 hod a to aj vecer pred 20 hod…
tak som skusil taku adventuru ![]()
upozornenie..len pre vyssie podvozky…feliska, ktoru som stretaval v 0:39 mala dvihnuty podvozok, zrejme stavana na tuto trasu ![]()
youtube.com/watch?v=M7t-H7OLi8U
trasa z Martina na horský prechod Šturec alternatívou po II/519 a III/06538 za účelom vyhnutia sa panelovke. Na ceste I/14 na Šturec je zopár úsekov opravených je stále je tam hodne takých ktoré potrebujú rekonštrukciu.
ale len pre osobné autá a v obciach na tejto trase zvyknú občas merávať tak pozor na rýchlosť.. a ešte taká malá nevýhoda, rampy v malom čepčíne, možné zdržanie
cestu späť do MT som si už plnými dúškami užil po panelovke I/65 youtube.com/watch?v=BBoL4cLjBZA
Ako pozerám, aj ked to v tej rýchlosti slabo vidieť, šturec z martinskej strany bol ščasti poopravovaný.
No nejako ti na tej betonke triaslo kamerou ![]()
Najvážnejšie poškodené úseky s rozpadom vozovky na HP Šturec v Žilinskom okrese sú skutočne opravené, opravy boli ukončené cca pred dvomi týždňami.
turiec.sme.sk/c/6932818/hlavny-t … bytny.html
Podľa mňa dobré riešenie. Kruhový objazd resp. semafór by bola somarina, to som rád, že vôbec také niečo neprešlo. Len rozmýšľam, či by na 1/18(samozrejme aj inde na Slovensku) v úseku ZA - RK nemohli vyriešiť viac križovatiek takýmto spôsobom(zvýšilo by to určite bezpečnosť a možno, aj keď nepoznám normy, by na niektorých úsekoch potom bolo možné zvýšiť rýchlosť z 90 na 100), keďže niekedy vyjsť na 1/18 je trochu problém(treba si niekedy hodnú chvíľu počkať).
Myslím, že vo Vrútkach bola už predtým minimálne jedna križovatka riešená týmto spôsobom.
V obci je to relativne bezpecne riesenie. Hodilo by sa to ciastocne oodelit barierami, napr. tak ako su pruhy oodelene pod Strecnom, aby to chytraci nevyuzivali na predbiehanie, ale len na zaradenie sa do priebezneho pruhu.
Vsak kusok vedla maju MUK…
toto je relativne lacne a rozumne riesenie, ktore je bezne aj na zapade, a takto to urobit na par dalsich odboceniach na hlavnych tahoch a sme vysmiaty ..
Pridal som do galérie obrázok zo Života Turca z minulého týždňa. http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=16895
Je tam znázornený východný obchvat MT (nie R3). Cesta pre nikoho.
Podľa mňa by bolo vybudovanie východného obchvatu v MT úplne zbytočné. Martin patrí podľa mňa medzi mestá s najplynulejšou premávkou.