Oblasť Galanty, Šale a Dunajskej Stredy

Pochopili sme sa veľmi dobre. :wink:

Každá cesta na Slovensku I. aj II. triedy zaznamenáva v piatok a nedeľu k večeru vyššie intenzity, to mi nič nehovorí. A to nielen na Slovensku, ale aj v Holandsku, USA, … to by sme tu za chvíľu na tomto svete nemali nič iné, len cesty a diaľnice. :bulb:

Andrej, na ceste BA-DS skutočne netreba zatiaľ RC, bude stačiť, ak sa začne stavať po r. 2015. Jej parametre sú oveľa lepšie ako úseky pred Žilinou či na I/51 blízko obce Jablonica. Jazdím tadiaľ dosť často. Intenzita ešte často nič nehovorí, pokiaľ sú dobre riešené obývané miesta.

Takže inak: keď si myslíš, že z teba bude dopravný inžinier, vysvetli mi prosím rozdiel medzi parametrami cesty I. triedy a RC na 1/2 profil ? (odpoveď pre ostatných, technicky ide prakticky o to isté a rozdiel v jazde nespoznáte).

To, čo celkovo pomôže, to je nová cesta I. triedy medzi DS a NZ. Tým sa tam presunie časť tranzitu a vytvorí sa tlak na výstavbu RC R7, podobne ako sa postavilo Branisko a zvýšil sa dôvod na cestovanie týmto úsekom.

Obchvat Galanty odbremení centrum :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8674

Nový cestný obchvat Galanty, ktorého slávnostný výkop urobili dnes za účasti primátora Alexandra Mézeša, vyrieši problém mesta s nákladnou dopravou. Rýchlostná komunikácia odkloní tranzitnú dopravu v smere na Bratislavu a na Sereď.

… no, tak jedna zásadná oprava: nejde o rýchlostnú komunikáciu, ide o cestu I. triedy. :exclamation:

Maddoc, ak budeš mať viac priebežných informácií, prosím, napíš ich sem. Aby sme aj my ostatní vedeli, ako prebieha výstavba, aj keď teraz sa asi spomalí, lebo ide zima.

Tak este inak: Nielen mesto Sala, ale cela cesta I/75 potrebuje odbremenit. Z pohladu vodica je jedno, ci to bude najprv samotna R7 alebo iba cesta I. triedy v jej trase. Ja by som bol radsej za R7, pretoze ak by sa postavila cesta I. triedy, klasicke slovenske riesenie by bolo nestavat v tomto useku R7, lebo tu uz je nova cesta I. triedy :wink:

K ceste BA-DS poviem len tolko, ze hlavne usek BA-Samorin ma uz davno prekrocenu kapacitu :wink:. Tam by R7 nesluzila ani tak tranzitu ako ludom dochadzajucim denne do BA.

Nejde o slovenské pomery, ide o slovenské potreby. To, čo treba, to je R1. A postaviť cesty tam, kde nie sú. Predsa RC sa stavajú všade, kde sú dnes cesty I. triedy. Takže neviem, o akom slovenskom zvyku to hovoríš. :bulb: Ide o to, aby sme boli efektívny a zároveň vyriešili dopravný problém. Ja nespochybňujem potrebu R7, ale jediný úsek, kde je skutočne potrebná je úsek, kde dnes žiadna cesta neexistuje a preto, keď vieme, že technické parametre sú rovnaké, je vhodné tu postaviť najprv cestu I. triedy. Hovoríme aj tak o stovkách mil. SKK. :bulb:

Cesta BA-DS je na hranici prekročených kapacít, ale ešte zďaleka nie je celkovo preťažená, práve na svoje parametre. A výrazne jej pomôže D4, i keď nespochybňujem potrebu R7, ale nie dnes. Po tej ceste sa stále dá jazdiť bez problémov 90 km/h, má slušnú šírku atď. a že je plná áut ? Je, ale je na tom mnohonásobne lepšie práve pre svoje parametre, než napr. cesty od TT na BA, kde sa ani dobre nepredbieha osobné auto. :wink:

Lenze kym smery z BA na MA, PK a SC mas vsade cesty 2+2 a tiez dobre vlakove spojenie, tymto smerom mas jedinu cestu 1+1 (ze je siroka, uznavam :sunglasses:) a zaroven dost slabe spojenie vlakom. Na ceste sa da jazdit 90 len po Dunajsku Luznu, odtial to ide rano v kolonach. Nehovoriac o tom, ako trpia obyvatelia obci, ktorymi cesta prechadza.
Proste, je to region s velkym potencialom a slabym dopravnym napojenim na BA, ktoremu by velmi pomohlo tych par km R7. Za tym si stojim :slight_smile:
Ale to sme uz OT :slight_smile:

Dnes rano som si pozrel stavenisko (prechadzam okolo vlakom). Situacia je takato:
Prijazdova cesta k Samsungu - buldozer odrnul ornicu v dlzke cca 50m v smere od docasneho ukoncenia cesty smerom k I/75.
Samotny obchvat - buldozer odhrnul ornicu v dlzke cca 100m v trase obchvatu od zeleznice smerom k I/75
Okrem toho sa na stavenisku pohybuje aj bager, ktory pracuje podla vsetkeho na prekladke zavlazovacieho potrubia.

Myslím si, že nie sme OT. Bytostne sa to dotýka celej oblasti. :wink:

Mňa ale nikto nepresvedčí nikdy o tom, že najprv treba 1/2 profil RC, ak tam ani žiadna cesta nie je. Čo tam treba je najprv cesta I. triedy a max. tak obchvaty pár obcí od BA po DS v parametroch RC. :bulb: To by bolo rozumné riešenie. :wink:

Takze este raz, ako som to myslel:
Suvisla R7 BA-Samorin (polprofil). Dalej po DS staci par vylepseni sucasnej cesty.
NEJAKA cesta medzi DS-NZ. Ako vodicovi mi je uplne jedno, ci RC alebo cesta I. triedy, ked su velmi podobne jazdne vlastnosti. :wink:

Áno, zle som ťa pochopil. Viac v IS. :wink:

Obnova ciest II. a III. triedy v okrese Dunajská Streda

• z úveru od Dexia banky sa obnovi 101 km ciest v hodnote 183,7 mil. SKK
  • z bežných výdavkov kraja sa obnovi 49 km ciest v hodnote 76,4 mil. SKK

Obnova ciest II. a III. triedy v okrese Galanta

• z úveru od Dexia banky sa obnovi 60 km ciest v hodnote 116,7 mil. SKK
  • z bežných výdavkov kraja sa obnovi 21 km ciest v hodnote 33,5 mil. SKK
  • z eurofondov sa obnoví most pri obci Šoporňa v hodnote 36 mil. SKK

Chakteristika cestnej siete v tejto oblasti:

Okres Dunajská Streda

• spolu 135 km ciest II. triedy, z toho žiadny úsek nie je v havarijnom stave a 32 km je v nevyhovujúcom stave
  • spolu 351 km ciest III. triedy, z toho 10 km je v havarijnom stave a 121 km je v nevyhovujúcom stave

Okres Galanta

• spolu 77 km ciest II. triedy, z toho žiadny úsek nie je v havarijnom stave a 4 km sú v nevyhovujúcom stave
  • spolu 171 km ciest III. triedy, z toho žiadny úsek nie je v havarijnom stave a 12,5 km je v nevyhovujúcom stave

Zdroj: TT VÚC, na odkazoch je všetko detailne rozpísané

trnava-vuc.sk/dok_a_vyz/2007 … _tab.1.xls
trnava-vuc.sk/dok_a_vyz/2007 … I_cast.doc

I/75 Galanta – obchvat - podrobné informácie k etapám :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8789

Toto bude poriadny obchvat. :wink:

Nemam nic proti obchvatu Galanty, ale podla mna sa mohla radsej cast financii presunut na opravu betonky Sladkovicovo-Galanta. Takto bude samotna Galanta vyriesena perfektne a pristupove cesty do nej ostanu v prisernom stave :unamused:

GA skôr potrebuje kvalitné napojenie na Trnavu a to štát aj rieši. Betónka viac rieši samotnú Bratislavu a Trnavu. :wink:

O Šaľu sa zaujíma zahraničný výrobca pneumatík :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8902

Najviac dopravných nehôd v TT kraji je pri Dunajskej Strede :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9209

Križovatka v Seredi spôsobuje časté kolízie pre optický klam :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9326

Zdravim, neviete niekto či sa už začal stavať obchvat Galanty ktorý má myslím robiť Váhostav. Prípadne by ste mohli hodiť do galerie nejake foto … :slight_smile:

Zemné práce sa začali už v r. 2007. :wink:

Viac informácií tu: dialnice.info/viewtopic.php?t=4621 .

Sereď: Lepšie spojenie s Horným Čepeňom

mynoviny.sk/c/3746160/Lepsie … penom.html

Mesto Sereď sa už niekoľko rokov snaží o lepšie prepojenie s odtrhnutou mestskou časťou Horný Čepeň, ktorá je od mesta v kilometrovej vzdialenosti. Priestor na výstavbu rodinných a obytných domov či na podnikateľské aktivity je zapracovaný do územného plánu, ale záujem zo strany investorov neprichádza. „Zatiaľ sa nikto z investorov výrazne neprejavil, hoci obyvatelia zo seredskej mestskej časti Horný Čepeň by ich privítali. Určite by sa tým pomohli zlepšiť a skvalitniť služby,“ uviedol zástupca seredského primátora Peter Rampašek. Najmä starší obyvatelia sa sťažujú na existujúci stav, pretože v mestskej časti služby na požadovanej úrovni chýbajú. Problém je dokonca aj s potravinami. „Mladí si nakúpia v meste, ale tí starší to majú s nakupovaním oveľa ťažšie a komplikovanejšie,“ upresnil Rampašek. Problémom sú vlastníci pôdy Nízky záujmom investorov pociťuje mesto najmä pre veľký počet vlastníkov pôdy. Ten by spôsoboval zdĺhavú komunikáciu a následne aj realizáciu projektov. Jedinú zmenu, ktorú môžu obyvatelia mestskej časti Horný Čepeň v najbližšom čase očakávať, je vybudovanie cyklochodníka. S jeho realizáciou by mesto Sereď malo začať už počas tohto roka. „Cesta medzi Sereďou a mestskou časťou je pre veľkú frekvenciu áut, najmä do automobilky PSA v Zavare, nebezpečná. Doprava sa zintenzívnila a nemáme záujem aby dochádzalo k nehodám.“ BARBORA BZDUŠKOVÁ

© 2008 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

[25. 2. 2008]