Novela zákona o cestnej premávke

reflexní vesta pro chodce mimo obec je silně nepraktická

Třicítky místo čtyřicítek jsou taky mor. Většinou se na takových místech dá jet i dnes bez problémů 50. Omezení je když se jede od Trenčína do ZA prakticky v každé obci a nemá to podle mne nijak významný vliv bezpečnost, jen to brzdí provoz.

Mna zlosti, ze vyrobcovia aut uz nemaju za povinnost montovat zasterky na kolesa. Pri dazdi je potom taky bordel ze az.

No so zasterkami je to inak dost na hovno… parkat ked po mne “strelil” dakto kamienok, tak som si vsimol, ze nema zasterky. Ale toto je pre mna uplne nova informacia :neutral_face: fakt sa mi nechce menit celne sklo raz za rok len kvoli tomu, aby auta boli o 300 sk lacnejsie…

minimalne zadne by mali byt povinne .. ja osobne pouzivam aj predne “lapace necistot” :wink:

Zákaz jazdenia v piatok po 16-tej sa nepáči Česmadu, chcú blokovať cesty :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?p=70005#70005

Nechceli by aby im umožnili jazdiť celý týždeň a najlepšie by bolo keby vodiči súprav nemali žiaden zákon o odpočinkoch a mohli jazdiť celý deň bez prestávky. :astonished: :smiling_imp:
Je to dobrá vec. v piatok sa presúva oveľa viac aut ako cez týždeň a každý poznáme ked sa autobus alebo auto vlečie za súpravov cez nejaký horský prechod.

Ešte čakám že budu štrajkovať chodci že budu musieť nosiť reflexné prvky a cyklisti že budu musieť mať prilby atd atd… : :wink: :mrgreen:

Ja s tebou súhlasím, naviac tá ich nátlaková akcia je vydieranie. Čo sa týka odpočívadiel, nemáme ich moc, ale predsa to neodstaví v piatok poobede na víkend. Plánovať to budú musieť ináč. Piatky sú na Slovensku superkritické, takže už bolo načase :wink: .

ja len pevne verim ze to nebude zrovna tento piatok .. z praktickeho hladiska by zostali cesty plne .. :unamused:

Tu je link na celý dokument (vrátane vyhlášky a príloh), tak ako ho schválila vláda…

rokovania.sk/appl/material.n … enDocument

Ešte aj ŠPZ-ky vo vyhláške nechali tak ako v pôvodnom návrhu:

rokovania.sk/appl/material.n … Zdroj.html

Som sklamaný z celej novely ako ja zákona tak aj z vyhlášky…

No to sú blázni, takže BA bude mať skratky BA, BD, BE, BI, BL, BT :unamused:

nevidel by som to tragicky lebo veeeeelmi dlho vydrzi vzdy jedna z nich a ludia si zvyknu :wink:

navrhujem… BL pre pristahovanych blavakov, BT pre ostatnych (lebo z tejto ponuky skratiek znie najmenej idiotsky :slight_smile: )

Dakedy malo mesto Považská Bystrica skratku PX nevie niekto prečo??

Ja to vidím dosť tragicky, hlavne keď existuje iné elegantné a hlavne logické riešenie, tak aby pre každý okres existovala práve jedna jediná jedinečná skratka. Pritom viem, že túto zmenu mali policajti pripomienkovanú oficiálne od NDS (lebo na niektorých DZ sa používajú skratky Bratislavy práve ako BA a to by malo byť tak vždy) a zároveň aj zopár občanov (vrátane mňa) to pripomienkovalo v procese pripomienkového konania. Toto bola veľká šanca na prijatie viacerých pozitívnych zmien, no bohužiaľ kompetentí (s niektorými “odborníkmi” z PZ SR som mal tú “česť”) to chceli mať zrejme čo najrýchlejšie za sebou a tak to aj vyzerá.

v tom zakone su ovela horsie veci nez EVC (oznacenie SPZ sa uz dlhe roky nepouziva) :wink: .. ja netvrdim ze to je dokonale, len ze to nie je tragedia. to je ako ked kalinak ohlasil ze v PZ sa zvysia platy: zvysili sa, akurat sa zrusil 13. a 14. plat, zrusili sa priplatky sa nadcasy a skoro rovnake zostali za psa, auto, potapaci detto .. :bulb: .. nehovoriac o tom ze realne sa neuslo mimo MV, pre fanatykov: VP spada pod MO SR a priamo s MV SR nema spolocne takmer nic :wink:

aj tak je tych znaciek zbytocne vela pre SVK, lepsie by ich bolo menej ale s rozsirenejsim systemom znacenia, vynimka bude vzdy BA a nielen preto ze to je hlavne mesto ale aj preto ze je najvacsie, nejrozvinutejsie a stovky firiem si tu registruju auta :bulb: .. preto to nevidim tragicky :wink:

lebo PB bolo nejake vyznamne mesto v CR :wink:

Lebo za Ceskoslovenska PB bolo Pribram. Trnava mala (a ma aj stale) TT pretoze TR bol Trebic. :wink:

myslel som si ze to bola pribram ale nechcel som to strelit