Novela zákona o cestnej premávke

Z mojho pohladu je viacero dovodov:

1. Lepsi stav lavych pruhov, takze setris auto
  2. Ked poznas mesto, tak sa zaradis do jedneho pruhu a nemusis potom prechadzat do inych, ked chces pokracovat vo svojom smere - zvysuje sa tym plynulost dopravy

Suhlas. Avsak su useky, kde toto neplati. Mohla by tym padom existovat znacka na vybranych usekoch prikazujuca jazdu v pravom pruhu.

1.plynulost - najdu sa samozrejme ludia, ktori brzdia pomalou jazdou v lavom pruhu,ale vacsina jazdi normalne. Tak preco by mala vacsina trpiet?

1. v noci je bezpecnejsie ist vlavo, kvoli chodcom

i15: v mestach su chodniky chodci nemaju co na ceste robit

Nie všade su chodníky!!!

bavime sa o cestach ktore maju min. po 2 jazdne pruhy, teda o sirsich magistralach v ramci velkych miest .. tam chodniky su a ak nie, ani tam nemaju co hladat lebo tam ludia nemaju preco ist .. okrem toho byva zvykom mat aj v strede travnaty pas a ludia idu skor po nom ako poceste :bulb:

ok ked nejakeho zrazis, tak si mozes povedat, ze na ceste nemal co robit

PRESNE MOJA REČ

lebo pravdaze denne mame pozrazanych ludi v PJP na sirokych magistralach nasich miest vsak? :smiley: :smiley:

O zákone v dnešnej tlači. :wink:

dialnice.info/viewtopic.php?p=69777#69777

Vláda schválila celoročné svietenie i prísnejšie pokuty

dialnice.info/viewtopic.php?p=69953#69953

Ja svietim aj bez toho celoročne, dobre, že je to späť.

Ja som zase spokojný s týmy zimnými pneumatikami ale škoda že nebudú povinne pre vozidlá nad 3,5 t na všetky nápravy.

Vyzera to ze zatial tento zakon je dobry. Uvidime ake zmeny urobi parlament. Ale suhlasim aj s prilbou pre cyklistov a reflexnu vestu pre chodcov mimo obce.

jedine co by mohli dat, ze na viacprudovych cestach v meste by mohla byt 80kmh .. lebo na takej dolnozemskej ked bude 50kmh …

dolnozemska asi viac ako MPR 70 km/h mat nebude
inac povypadava dost vela MPR 40 km/h po celom SVK
a zrejme sa zavedu postupne MPR 30 km/h

Inac som cital ze EU zavedie, od 1.1.2010, povinnost pre vyrobcov aut aby nove auta mali specialne led lampy v predu ktore sa automaticky zapnu ked sa startuje auto. To by znamenalo vacsiu bezpecnost a hlavne jeden argument menej pre odporcov, to jest ze celodenne svetenie sposobuje vacsiu spotrebu.
Komisia uz dlho rozmysla zaviest celodenne svetenie v EU.

O snehu sa bude licitovať :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=10018

O úvahách niektorých výrobcov áut sériovo montovať led osvetlenie na denné svietenie do reflektorov áut som čítal už pár rokov dozadu. Aj sa čudujem, prečo to nejako zaspalo. Teraz to výrobcovia možno dostanú príkazom :wink: Ale na to by sa zrejme musel upraviť príslušný paragraf zákona, súčasné znenie (a zrejme aj v pripravovanom novom cestnom zákone) hovorí o povinnosti mať zapnuté stretávacie svetlá.

od kedy bude vlastne platit ten zakon?