Novela zákona o cestnej premávke

Jeeej, podla prilohy so znackami sa ma zmenit MPR pre dialnicu a cesty pre motorove vozidla v meste z 80 na 90?

a cesta pre motorove vozidla uz je rychlostna cesta

Také ľahké, Praha 10 :slight_smile:

Myslim, ze v tejto teme sa spominal aj zakaz parkovania na chodniku, pokial to nie je vyznacene znackou. (konkretne sa spominala situacia v Ziline)

Ostalo to tam?

Ako je to vlastne teraz? Ide mi o konkretnu ulicu, je to stvorprudovka v obci a je to sucast cesty 1. triedy. Pokial viem, nemal by to byt mestsky okruh.

315/1996
§ 24
(1) o) na chodníku, kde by motocykel, motorové vozidlo alebo prípojné vozidlo boli prekážkou plynulého pohybu chodcov; to neplatí,
ak ide o zastavenie a státie, ktoré nepresiahne tri minúty a ktoré neohrozí ani neobmedzí chodcov.
(3) Na cestách I. triedy a za zníženej viditeľnosti aj na ostatných cestách s výnimkou účelových komunikácií je mimo obce zakázané zastavenie a státie na inom mieste než na mieste označenom ako parkovisko. Na vyznačenom okruhu je státie zakázané.

Veselo sa na chodniku parkuje uz roky. Pred par tyzdnami tu prisli policajti a nafotili si vsetky parkujuce auta. Zatial pokuta nedosla nikomu.

(1) o) neporusujem, lebo plynuly pohyb chodcov tu je cely den a nikto sa nestazuje
(3) povazuje sa ulica v meste za cestu prvej triedy? je tu teda zakazane parkovanie?

Ostalo to tak v navrhu novely? (sorry, nechce sa mi to cele citat)

dakujem za odpovede

ps: praha X rulz :smiley:

PB boli Pardubce. PX znelo dost exoticky, stale mi to pripominalo Phoenix :slight_smile:

Pardubice boli PU.

Áno je to tak a zároveň sa zvýšila aj všeobecná MPR pre kamióny mimo obce z 80 na 90 kmh.

Toto je tiež veľká chyba, lebo cesta pre motorové vozidlá je úplne niečo iné ako rýchlostná cesta. Ale stále lepšie ako predošlá (do teraz platná) vyhláška, ktorá pre zmenu pojem rýchlostná cesta nepoznala vôbec. Teraz nebude existovať pojem cesta pre motorové vozidlá. Takže skok z jednej chyby do druhej. :imp:

suhlasim, toto maju celkom dobre vyriesene v Rakusku. Kto o tom u nas rozhoduje?

A ja ked vidim DS, tak ma stale napadne Dusseldorf :slight_smile:

mna zas pri HE - Herľany :slight_smile:

Zaujimave, lebo Duesseldorf ma znacku D. :wink:

no to mi len tak ide na jazyk … aj sa lepsie nadava, ze “co robis ty dusseldorfcan”, ako “co robis ty dunajskostredcan” :slight_smile:

tak tak. PB byla Příbram. Nějak sem nepochopil to s tou Prahou 10. Co mělo znamenat?

To sa hovorievalo u nás ako vtip, ináč PB bola Příbram, tak nám prihrali to X-ko :wink: , tak si z toho Bystričania robili srandu.

PX ako P10, X v tomto pripade je rimska 10ka. :laughing:

:exclamation: KIA, PSA a VW: cestný zákon obmedzí výrobu :arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=10073 :exclamation:

Automobilky nemajú sklady a odstavenie kamiónov im naruší dodávky. Narusi sa system zasobovania JIT (just-in-time) .. :unamused:

.. kamionisti chcu 1 mesiac vyjednavat a medializovat svoje problemy, ked to nepomoze ochromia na 1x dopravu v piatok a nasledne dalsi piatok a ked to nepomoze ma pribudnut aj pondelok .. :bulb: :bulb:

No teda vw, kia a psa maju riaden systém just in time , ked pred bránami im stoja návesi aj 6 hodín. ja osobne to volám sklady na kolesách.

Čo sa týka kamionistov a CESMADu môj názor pretrváva ide jendoducho o vydieranie.

ad automobilky: niektore co idu z daleka mozno dlhsie stoja ale tie co vozia kablove rozvody, plasty do dveri, autopotahy, svetla a brzdy tak tie necakaju ani 30 min. a uz sa vykladaju :bulb:

ad cesmad: je to normalny strajk a na ten mamu pravo rovnako ako aj ucitelia alebo ini sukromni zamestnanci .. niekto to nazve vydieranim, niekto bojom o prezitie - oni to napadnu na ustavny sud a prakticky policia to fakt bude mat tazke: tie kamiony nemaju kde ostat, zostanu na cestach .. pri predstave ze zostane visiet na kazdom HPcku 10 kamionov tak skolabuje vzdy cela doprava .. :unamused: .. ten zakon v tomto bode neni dobry a s pristupom ktorym sa ide je zly lebo neni su vytvorene podmienky na splnenie zakona :bulb:

Vozidla “just in time” maju vzdy prednostne pravo vjazdu do zavodu. Taky VW ma samostatny vjazd do zavodu pre vozidla just in time. Nemoze sa stat, ze by cakali pred branou 6 hodin…inac by to uz nebolo just in time :wink: