Nech chodia vlakom. Inak nam kamiony kompletne zapchaju a rozbiju cesty.
nech sa zase zbalia a idu inde ![]()
nic nie je horsie ako sa vliect a riskovat zivot pri jazde za kamionom, ale treba mysliet aj na to, aky by mal zakaz ich jazdy efekt na ekonomiku a dalsie veci… pekne to popisal J. Drahovsky
co tak zakazat kamiony uplne a to si potom mozte ist kupovat vyrobky namiesto tesca, lidla a billy vo vasom meste, do ich centralnych skladov v senci, v nemsovej alebo v novom meste. alebo aj ostatny tovar vo vasich mestach, do ich centralnych skladov. ja ako vodic nakladneo auta, som proti tomu. kazdeho takeho co schvaluje tento zakon, zoberiem na tyzden na cestu do zahranicia a ked sa budeme vracat v piatok domov, budeme musiet cakat 4 hodiny niekde na hraniciach ale par kilometrov od domu. a myslim, ze sa to robi iba preto, aby vypadla cela bratislava na vikend prec. ja proti nikomu nic nemam, tiez by som nehnil v BA ale isiel na chatu niekde, ale preco ja musim stat preto, aby iny sa mohol presunut, co ja nemam narok na volno ? dufam ze toto neprejde a ak to prejde, tak bude este sranda na cestach
. lebo tolko kamionov co chodi smer H-CZ, ale H-PL nemaju kde upratat ![]()
No na Slovensku je málo odstavných plôch pre návesové súpravy to máš pravdu , ale určite ich tento zákon aspoň donúti stavať. ( no teda aspoň dúfam
)
Tu nemôžeš vravieť len o BA, ale o celom slovensku. Na cestách v piatok a v nedelu v popoludnajších hodínách je najväčšia premávka a to nie pretože idú bratislavčania na chaty ale je presun študentov a pracujucich mimo svojho trvalého bydliska.
Jasné že máš nárok na voľno ale to je tiež vec dispečera ako zorganizuje dopravu kedže v tom čase je možnosť si čerpať prestávku, dňový či týždenný odpočinok, ktorý udáva legislatíva Tu ide len o optimalizáciu rozvozu! Však v zahraničí je bežný zákaz jazdy v určitých hodinách.
Ale samozrejme tiež by ma nahnevalo keby som mal stáť niekde 4 h niekde nejakých 50 km od domu.
Pozrime sa na to z druheho brehu: dialnice.info/viewtopic.php?t=10128 ![]()
Síce som za rozvoj železnice, ale nie takto na silu.
Tie cesty práveže zapchajú ak sa to prijme. Zoberme si takú diaľnicu BA - TT. Kde tie kamióny budú stáť? Na tie malé odpočívadlá sa ťažko zmestia. Budú stáť pri Avione na parkovisku? V piatok, v hlavný nákupný deň?
Nehovoriac o zvýšení nákladov na logistiku, teda menšiu konkurencieschopnosť SR.
Záver: Učebnicový príklad myšlienky z dielne populistickej strany.
Skor sa tomu hovori vyplod choreho mozgu…
Inak take “bystre” opatrenia sa robia aj inde. Napr. problemy s atenskymi zapchami: “uz dlho existuje zakon,ze v parne dni mozu ist do centra iba auta s SPZ konciacou na parne cislo a v neparne dni, konciacou na neparne cislo. myslite,ze to niekto dodrzuje??”
sport.diskusie.sme.sk/viewdiscus … rf=1423118
Čo sa stane, keď kamióny zastavia
dialnice.info/viewtopic.php?t=10222
“Automobilky dostávajú v režime just-in-time bezmála tretinu dielcov. Podľa údajov Združenia automobilového priemyslu by hodinový výpadok v bratislavskom Volkswagene spôsobil stratu na obrate 25 - 50 miliónov korún. V prípade výluky pohybu kamiónov na viac ako dve hodiny hovoria vo Volkswagene o možnom rušení alebo skrátení piatkových pracovných zmien.”
Úradnícky hlod mesiaca: “Riaditeľ odboru dopravnej polície prezídia Policajného zboru Milan Anjel (…) dodáva, že podobný a ešte výraznejší zákaz kamiónovej dopravy bol aj v období bývalého Československa.”
Neviem, či sa mám smiať, alebo plakať.
ja si myslim, ze v tomto pripade by mal platit celoeuropsky zakon, bud vsade, alebo nikde
S tými odpočívadlami bude ešte riaden problém, to je pravda.
Vodiči, chodci či cyklisti sa budú od októbra riadiť novými pravidlami cestnej premávky. Parlament to dnes schválil v novom zákone, ktorý by podľa vlády mal prispieť k väčšej bezpečnosti na slovenských cestách ![]()
To naozaj schvalili tu Rafajovu blbost o zakaze telefonovania a pocuvania hudby? Nech sa radsej policia zameria na dochodcov a malych romov bez pudu sebazachovy a opilcov… a nech nebuzeruje normalnych ludi
Som zvedavý, ako chcú zistiť, či človek naozaj telefonuje a či to z akéhokoľvek dôvodu (do ktorého im samozrejme nič nie je) len nepredstiera
Alebo či naozaj práve počúva hudbu, alebo má len v ušiach slúchadlá a prehrávanie zastavené.. Alebo chcú ľuďom nariadiť aj to, aby si ľudia pri prechádzaní cez cestu demonštratívne odložili slúchadlá, prípadne držali ruky pekne vedľa tela? ![]()
Pocuvanie hudby je dost rizikove hlavne na bicykli. Uz som mal niekolko kritickych situacii, kedy mi vyletel bezprizorne niekto so sluchatkami na bicykli spoza rohu do cesty. Nepredpokladam vsak, ze by sa to vyrazne zlepsilo, keby nemali sluchatka
hlavne vsak mi pripada uplne zvratene zakazovat to zakonom. Cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami…
Není mi jasné, jak to chtějí kontrolovat. Řidič, kterého staví policie prostě vypne při zastavování rádio. Taky by mohli zakázat hovor za jízdy se spolujezdcem ![]()
Ten zákaz má byť pre chodcov, nie pre vodičov
ale aj tak si neviem v praxi predstaviť jeho kontrolu.
O to větší je to s prominutím blbost.
zadne s “prominutim”… ![]()
to je blbost… ( dialnice.info/viewtopic.php?t=10468 )
To mas tak, ked zakony tvoria numerologovia