spravy.pravda.sk/absurdny-zakaz- … entare_p23
proste kocurkovo ![]()
spravy.pravda.sk/absurdny-zakaz- … entare_p23
proste kocurkovo ![]()
Napriek tomu ,že tento zákon osekali poriadne od pôvodnej formy a pridali tam aj zbytočnosti, aj tak je lepši ako jeho predchodca.
Gašparovič vetoval nový cestný zákon ![]()
dialnice.info/viewtopic.php?t=10615
dialnice.info/viewtopic.php?t=10840
tak zakon o cestnych komunikaciach platit nebude … neprelomili prezidentove veto.. prekvapive ![]()
zaujimavejsie je skor, ze tym padom sa nerozsiri ani posobnost vyvlastnovaciecho zakona ..
Rekl bych ze prave ten vyvlastnovaci zakon byl hlavnim duvodem proc to neproslo, asi se opozice chytila za nos… jinak ten zakon byl snad docela dobry..a hlavne potrebny…krome nekolika poslanecky pridanych blbosti, viz vyse.
Jaky byl duvod pro prezidentovo veto? Uvedl ho?
Napr. aj to vyvlastnovanie.
Inak:
“Za právnu normu z koaličných zákonodarcov nehlasovali piati poslanci ĽS-HZDS, medzi nimi aj líder strany Vladimír Mečiar a podpredseda Miroslav Jureňa, štyria zákonodarcovia za Smer-SD, medzi nimi predseda NR SR Pavol Paška a piati poslanci za SNS, medzi nimi predseda Ján Slota a podpredsedníčka Anna Belousovová.”
Zaujimava zostava ![]()
Podle měje to dobře. Sice neznám jeho obsah, ale to vyvlastňování je z víc důvodů velká prasečina.
[size=150]parlament neschvalil nový cestný zákon[/size]
[size=150]NR SR[/size] [size=200]našťastie[/size] [size=150]nový cestný zákon neschválil[/size]
[size=75]TagUpdate by B;[/size]
Tak síce novela nebola bohviečo ale vždy bola lepšia ao to čo je teraz
je ešte možnosť, že bude schválený, Kaliňák ho predloží na najbližšej schôdzi.
A ja som si myslel ž e sa musí počkať pol roka a potom až ho predložiť ![]()
na najbližšej schôdzi vlády a tá ho znovu má právo posunúť, ale to hneď tak nebude … zas tam bude prezident v hre ![]()
video.markiza.sk/tv-archiv/telev … viny/16776
príspevok “Cestný zákon možno prejde cez dieru v zákone”
Cize nakoniec presla aj ta min. sadzba pokuty na 5.000 SKK ?
Hovada, clovek aby si bral pozicky ![]()
heh no tak zrovna pokuty treba jednoznacne dvihnut, tie sucasne taxy su doslova smiesne, na nasinca nic ine ako velky bic a maly dvor neplati
sice sa tym aj zvysi korupcia, ale clovek si urcite 3x rozmysli ci pojde cez dedinu 80 a potom bude musiet davat floydovi do vrecka tretinu vyplaty
.
btw podla toho noveho zakona nemozem pocas jazdy pit?
To si na omyle. Na pokutach som uz minul hodne cez 50k, ale este v zivote na mna nemala vychovny charakter a uz vonkoncom nie bezprostredne po jej zaplateni, kedy sa ti nezriedka dvihne adrenalin, najma v pripadoch typu - prekrocenie rychlosti o 6km/h, kedy je jasne ze si sa snazil ist pomaly, 50tkou, ale nejaka odchylka tam skratka je. Co myslis, ze bezprostredne po zaplateni 2k kvoli 6km/h som cez dalsich 20 dedin siel predpisovo, ako tesne predtym ? Zabudni, adrenalin nepusti. Obcas by aj policajti mali rozlisovat. Ale ak to oni maju na haku, preco by som sa ja mal potom snazit ?
Jasne, ze po takejto skusenosti uz to neriesis, ale automaticky nabuduce ides cez dedinu aj 20km.h navyse, kedze vies, ze ti to nie je nic platne, ze sa budes snazit, takze si rovno bokom odlozis patricnu sumu a ratas s tym, ze pokuty su rovnakou sucastou nakladov na dopravu ako poistka, nafta, kolesa a ostatna udrzba. Cize tu tazko hovorit o nejakom vychovnom efekte. Akurat treba zvysit polozku rozpocet na pokuty. No co uz. Inflacia je svina ![]()
To je zvlastni, ja za vic jak deset let intenzivniho rizeni platil pokutu celkem 3x a to vzdy 200 Kc - jednou za chybejici mlhovku na stare skodovce, potom nechteny vjezd do zakazu vjezdu v Praze kde jsem se ztratil a jednou zhasnuta svetla.
Nikdy jsem neplatil za rychlost, jezdim komfortne a snad i bezpecne, predpisy dodrzuju a presto dopravu nikde nebrzdim, protoze je to bezpecne i pro me. No a na padestaku si davam zvlast pozor i v nejmensi vesnicce, i kvuli bezpecnosti i kvuli pokute.
Vychovny vliv na me tedy pokuty maji uz preventivni - proste je nechci platit, tak jezdim tak abych nemusel. A je to..
To si na omyle. Na pokutach som uz minul hodne cez 50k, ale este v zivote na mna nemala vychovny charakter
Tak teraz uz bude mat. Alebo budes platit palky. A je to dobre. Mam najazdene cca 250 tis. km a na pokutach som nezaplatil ani korunu. Pritom chodim na takych autach, na ktorych by si ini nieco dokazovali… Da sa to. Staci si nenamyslat, ze ja som ten, kto sa tu ponahla uplne najviac a vsetci ostatni su na vikendovej jazde.