Novela zákona o cestnej premávke

200 kc ? Taku nizku sumu som neplatil aspon 10-15 rokov.
Minule som platil 1000ku za to, ze som mal v hmle podvecer zapnute predne hmlovky. Argument policajtov ?
“Vy ste jediny za poslednych 10 minut vysli z tej cesty s hmlovkami. Nie je AZ taka hmla, aby museli byt zapnute hmlovky”.
Lenze hmla bola a z opacnej strany slo dost aut so zapnutymi hmlovkami. Samozrejme, ze aj po zaplateni pokuty som ich znova zapol po nastartovani motora. Nebudem ohrozovat svoju bezpecnost kvoli krepym kretenom.

Obcas, sa pravda stane, ze clovek rovno zaplati minimalnu sumu, ak su dotycni nenazrani. Minule sa predo mnou dohadovali sami od seba, ze chcu ako uplatok aspon 80% minimalnej sumy pokuty, lebo si to musia delit napoly. V taky cas sa im clovek vykasle na hlavu, a necha si vystavit blocek - ked su nenazrani, nech nemaju nic…

Myslim, ze takychto prikladov by tu viaceri mohli uviest na desiatky - vychovny element musi zacat od vychovavatela, v nasom pripade od vyberacov, pardon “policajtov”…

1. pokuta cca r. 1997 nebo 1998
  2. pokuta 2005
  3. pokuta 2006 nebo 7

Vzdy jsme se domluvili s tim ze jsem uznal svou chybu a vsichni policiste zhodnotili vzdy ve stylu - vypadate na slusneho ridice, myslim ze 200 Kc jako napomenuti staci. Celkove za tech rekneme 11 let najeto cca 200-220 tis km.

Co s tym ma znacka auta ? Z hladiska prekrocenia rychlosti 20km/h navyse na CLK500 je to iste ako 20km/h na Felicii, ci nie ?

To su dva rozne javy, ci nie ? Cize druhy este nevylucuje prvy. Okrem toho, len VELMI zriedka sa mi stane, ze ma na ceste nik nepredbehne, aj ked aj ja predbieham, cize tato alternativa u mna rozhodne neplati. Mam daleko k tym, ktori letia vecer do zakruty v dedine 140km.h cez plnu ciaru…

No ved hej. Prinajhorsom pojdu kvartalne premie na pokuty, co uz. No ved policajti to aj primerane pocitia pri jednani :wink:

joe1024 - bez urazky ale to co pises ukazuje aky si…ja mam najazdenych cosi okolo 100k km a suma zaplatenych pokut je jedna velka NULA
.
na takych ako si ty pomaha s prepacenim len jedno - dobre sa na tom aute vyd.bat, polezat si par mesiacov v nemocnici a este lepsi vychovny ucinok je, ked pri tom nezranis len seba. Hovorim zo skusenosti, mal som takeho kamarata a teraz je taky krotky ako baranok, na jeho smolu nikoho nepocuval predtym
.
nic na svete ma nepresvedci ze nase pokuty su adekvatne…z vlastnej skusenosti - pozri si vysku pokut v slovinsku a chod sa pozriet ako sa tam jazdi…to sa s nami neda ani porovnat…

Prepac, ja som si neuvedomil, ze hovoris o Cechach. To je ina krajina, iny svet, iny pristup k ludom a nielen v oblasti policie.
Vid aj nedavny incident v Thajsku a pristup CZ zastupitelstva k rieseniu situacie a SK “zastupitelstva”. A to je ten problem, ze u nas sme si na to uz zvykli, kedze volby dopadaju vzdy tak ako dopadaju.

Tiez som bol absolutne sokovany pristupom CZ policajtov k rieseniu situacie, ked ma tam zastavili. Normalne, som mal dojem ze som v zapadnej Europe.Fakt. U nas by si zgustli na buzeracii. To bola jedna z toho mala situacii, kedy mi ani platenie pokuty nedvihlo adrenalin a malo to fakt vychovny charakter. Je to skratka len o pristupe.

Podla toho co hovoris, to asi nebol ani u mna ojedinely incident, ale fakt sa tam takto policajti spravaju. Cize si aj zasluzia oslovenie Pan Policajt.

Tak ale nemozme predsa zrovnavat Cechy a Slovensko. Preto ste sa oddelili, aby ste ten “balast” nemuseli zivit :laughing:
Toto je jedna z veci, kde nam ani prijatie Eura nepomoze.

Naopak, dnes jezdim hodne Praha-Presov a na Slovensku si davam jeste vetsi pozor nez v Cechach. Od Trencina do Presova potkame min. 3x mereni rychlosti a nekolik hlidek…staci si zapnout Expres radio po prejezdu hranic, policiste jsou vsude v kteroukoliv denni i nocni dobu.

V Cechach naopak policejni hlidky neni skoro videt, rychlost meri spis mestska policie..a tam bych na podobny pristup nesazel :sunglasses: Po D1 Brno-Praha potkate policii vyjimecne, na Slovensku nekolikrat, vc. onech dalnicnich Passatu a Audi.

Takze slovenska policie urcuje muj styl jizdy jeste vic nez ceska :smiley:

Robis zo mna uplneho pirata ciest, ale na to som prilis pomaly. Cca 10-20 km.h v dedine a 30-40 km.h navyse mimo dedin je bezna cestovna rychlost, v ktorej ma este obehne aspon zo 10 aut v priebehu pol hodiny, kedze som prilis pomaly. Ja nepredbieham ked nevidim a nevletim 140 do zakruty v dedine cez dvojitu plnu ciaru.

Aha ! Konecne to chapem. Tak preto som uz tri razy bural tak, ze som si siel klidanko 60km.h - 80 km.h v pravom pruhu (ziadne predbiehanie) a z vedlajsej cesty ma niekto nabral.

Presne ta rychlost vysvetluje, aj to, ze som minule bural na parkovisku pocas ranajok pri kompe (zenska pri cuvani si NEVSIMLA, ze do mna vrazila, tak znova zaradila spiatocku a ZNOVA do mna vrazila) :slight_smile:

Ale dosial som netusil, ze je to tou rychlostou. Cize potom robim dobre, ze nechodim predpisovo, lebo dosial som mal buracku len v pripadoch ked som siel predpisovo v pravom pruhu, alebo som pri rychlosti 0 km.h sedel v robote pri kompe :sunglasses:

Nepoznam situaciu v Slovinsku, takze nehodnotim, len si precitaj este raz moj prispevok vyssie ohladom situacie v CZ, aby si chapal na co narazam.

Navyse, je predsa prirodzene, ze sa clovek buri, ak sa dvihnu ceny. Nik nema rad inflaciu, ale co uz - zvykneme si, tak ako vzdy doteraz, ved aj tak - co narobime, ked vacsina za nas vzdy pri volbach rozhodne :unamused:

P.S. : Ak sa vam zda, ze miera ironie je v tomto prispevku vyssia, nie je to len zdanie

Ja som platil pokutu trikrat.
Prvy krat v roku 2000, ked som mal vodicak par mesiavo a na dialnici PO-KE som presiel do laveho pruhu, kedze na pravej krajnici stali policatji. Zaplatil som 500Sk za bezdovodnu jazdu v lavom jazdnom pruhu. Nepomohla ani veta: “Neprajem Vam, aby okolo Vas prefrcal niekto v 130-kilometrovej rychlosti a zachytil Vas spatakom”.
Druhy krat v roku 2006, ked som si kupil svoje prve auto a hned druhy den som niekde zapotrosil technicak, kedze som bol zo vsetkych papierovaciek uplne zmatany. Samozrejme ma zastavila cestna kontrola a z 1000 Sk som to uhral na 500Sk.
Tretikrat pred pol rokom, kedy na ulici v PO, ktorou denne prechadzam dvakrat a je mi obrovskou rutinou, zmenili na jeden tyzden dopravne znacenie zo zakazu vjazdu nakladnym vozidlam na zakaz vjazdu okrem dopravnej obsluhy. Proste som si nevsimol zmenu dodatkovej tabule. Toto som uz neuhral, ale aj kvoli tomu, ze som nemal STK a emisnu, ktora neplatila dva dni a kvoli navalu na STK staniciach som bol objednany az na dva dni po pokute.

joe1024 ja nehovorim o tom ze niekto do teba nabural…ale ked si zaplatil uz 50k na pokutach tak “ASI” nieco s tebou nebude v poriadku nemyslis?
.
a sorry, ale ak je podla teba 80 v dedine normalna cestovna rychlost si pre mna obycajny ignorant a nic viac

To sa nazbiera postupne za roky. Navyse, temer 10k sa mi raz podarilo za 1 mesiac, ked som viac jazdil, ale to bol extrem, a navyse ten mesiac som s pokutami ratal (aj ked pravda nie az s takymi).

Pozri, staci preexpirovane STK (2k), jedna papuca (1k) a jedno prekrocenie o 25 km.h (2k) a uz mas 5k a ani nevies jak - to ide rychlo :slight_smile:

Ty inak, co robis ak ides v kolone ktora ide povedzme 75km.h cez dedinu ? Pribrzdis, nech sa na teba zozadu niekto nalepi a spravi tukes ? Nechodim tak vzdy, ale cca v intervale 10-20. Proste to zavisi od premavky. Ak niekto ide 65, tak ho v dedine predbiehat nebudem, pokial FAKT nevidim daleko dopredu a nie je volna cesta - ale to je napr. na useku PO-PP tazke sci-fi…

Toto mas odkial? Niekde om zachytil, ze maximalne zaplatis v blokovom konani 60EUR (ca 1800 SKK). O akych min. 5000 SKK hovoris?

No ved cely minuly rok sa len o tom hovorilo, ze dolna hranica sa posunie na 5k. To bolo aj v prvom navrhu, ktory bol vetovany

Pozeram, ze novinari sa klasicky rozchadzaju, ale nasiel som, ze pokuta v blokovom konani nebude max. 60 EUR, ale to bude jej zakladna sadzba.

Vôbec nepomôže nový zákon, ani vyšší počet policajtov. Jednoducho drtivá väčšina ciest I. triedy má prekročené prípustné intenzity a technický stav ciest II. a III. triedy je absolútne nevyhovujúci … dopravných nehôd na Slovensku nebude dramaticky klesať a rovnako tak nebude prudko klesať počet mŕtvych a ťažko ranených, … na SK pribudli DN, že niekto predbieha vo vysokej rýchlosti do blížiacej sa zákruty a oproti ide ďalší prirýchlo, čo vyplýva z pomerov: keď môžem ísť rýchlejšie, tak idem, než keď idem 75 km/h v dlhej kolóne a to isté oproti mne.

to je ale zas o řidičích a jejich chování …

Ale to je Thomas vždy …

… ale skutočne to nemá nič spoločné s tým, že cesta má prekročené intenzity a stovky zákrut sú postavené mimo noriem a dodnes sa s nimi nič neurobilo …

Schválený zákon a vykonávacia vyhláška :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=11415

Zaujala ma vo vyhláške dopravná značka E 14 Kategória tunela. To je novinka? Ake sú tie kategórie?

drahovsky.blog.sme.sk/c/176983/V … jazdy.html

aj toto preslo v novom zakone, skoda ze sa toho novinari nechytili este pred schvalenim

Zachytil som informáciu (tuším na TA3), že by po novom už policajti nemali tolerovať prekročenie rýchlosti do 10 km/h, ako to neoficiálne doteraz bolo. Je to pravda alebo len výmysel novinárov?