Novela zákona o cestnej premávke

Asi mám medzery vo vzdelaní… ako vyzerá dopravná značka, alebo dopravné zariadenie, ktoré dovoľuje otáčanie na križovatke? Doteraz poznám len dopravnú značku zákaz otáčania.

Zvykne sa pouzivat znacka D53 - jazdne pruhy v krizovatke s tym, ze pruh najviac vlavo ma oznaceny smer jazdy ako otocenie. Ak si z Bratislavy, tak take znacenie mozes vidiet na krizovatke Bajkalska - Vajnorska.

140 resp 160kmh je realnejsia …

zvazuju sa useky D2 a D1 medzi PN a PB …

perlicka, ze vraj nove useky cez PPP by mali tiez mat 160kmh ..

dialnice.info/viewtopic.php?t=9308
dialnice.info/viewtopic.php?t=9309

Na trase od ZA po Ivachnovú určite nie, budú tam úseky s tunelmi a u nás sa väčšina tunelov stavia na 80 km/h a nie na 100 km/h tak ako to je vonku. Takže pred každým tunelom bude zníženie rýchlosti zo 130 na 80 km/h. Alebo v prípade úseku s viacerými tunelmi bude na celom tomto úseku 80-ka. Moc by som tomuto vyjadreniu neveril…

Inak vidí sa mi to dosť divné, lebo ešte nedávno chceli znižovať paramatre diaľnic až na D22,5.

Teď jsem zrovna chtěl napsat, že zužování a zrychlování mi moc nejdou dohromady :slight_smile:

A v tuneloch nebude aspon 100 km/h ako to je napriklad v Rakusku?

tomu tiez nechapem, preco chcu v tych relativne kratkych tuneloch davat 80kmh …

Nie nebude, u nás sa s takým “prepychom” neuvažuje. U nás sa projektujú tunely na parmeter T8,0/80, lebo výrub je drahý a traba šetriť na šírke tunelov a aj intenzita osvetlenia a jeho nastavenie by stálo viac na 100 km rýchlosť (to je oficiálne zdôvodnenie). Ale hlavne že pruhy budú široké 3,75m a VDZ budeme striekať na obrubníky. Už Prokopovič vyhlásil, že tunely budeme stavať na plný profil a parameter minimálne T9,5/100 tak ako je to vonku, ale časy sa menia.

Svietenie a zimné pneumatiky budú možno povinné :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=9895

“Ministerstvo vnútra navrhuje povinné celodenné svietenie a povinné jazdenie na zimných pneumatikách, ak je na ceste súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza. Tieto ustanovenia obsahuje návrh zákona o premávke na pozemných komunikáciách, ktorým sa v utorok 15. apríla bude zaoberať Legislatívna rada vlády. Robert Kaliňák ďalej navrhuje znížiť maximálnu rýchlosť v obci zo 60 na 50 kilometrov za hodinu…”

take veci ako zimne pneumatiky, celodenne (celorocne) svietenie a hasiaci pristroj by mali byt ako povinna vybava aut, samozrejme autolekarnicka+trojuholnik+tazne lano, sada poistiek a ziaroviek, nahradna pneumatika atd. k tomu.

Určite, aj bez zákona.

Ziarovky…lenze uz su niektore auta kde ked chces vymenit ziarovku musis odmontovat cele svetlo a tazko si myslim ze normalny vodic bude to robit sam. Skor pojde do servisu.

v pohode .. ale nikde neni napisane ze v servise zrovna na jeho typ budu mat pokial to nebude autorizovany servis. :wink:

No tak to máš pravdu, ja to síce viem urobiť, ale nie je to jednoduché. Čo sa týka žiaroviek je to blbý policajtský predpis na šikanovanie ľudí.

teba si niekedy rad vychutnam na ceste :smiley: :smiley: :smiley: .. ked nebudes dobre osvetleny .. :wink:

Však si písal, že nie si dopravný policajt, tak nekecaj. Alebo keď si odskočíš z Hlavného veliteľstava Galaxie a priľahlých okresov. Možno mi budeš salutovať. Alebo nepoznáš subordináciu? Chlape zrovnaj sa, lebo ti preženiem perká! :laughing: :laughing: :laughing:

ako vojensky policajt mam rozne pravomoci .. :smiley: ale to ty nepochopis lebo clovek co ma 10 rokov a pustili ho k netu vie velmi malo zo zivota .. :wink:

Cely dialniciar :wink:

no vyborne, dalsi magor

Ale Juraj, no… uz to fakt nie je sranda.