Asi mám medzery vo vzdelaní… ako vyzerá dopravná značka, alebo dopravné zariadenie, ktoré dovoľuje otáčanie na križovatke? Doteraz poznám len dopravnú značku zákaz otáčania.
Zvykne sa pouzivat znacka D53 - jazdne pruhy v krizovatke s tym, ze pruh najviac vlavo ma oznaceny smer jazdy ako otocenie. Ak si z Bratislavy, tak take znacenie mozes vidiet na krizovatke Bajkalska - Vajnorska.
Na trase od ZA po Ivachnovú určite nie, budú tam úseky s tunelmi a u nás sa väčšina tunelov stavia na 80 km/h a nie na 100 km/h tak ako to je vonku. Takže pred každým tunelom bude zníženie rýchlosti zo 130 na 80 km/h. Alebo v prípade úseku s viacerými tunelmi bude na celom tomto úseku 80-ka. Moc by som tomuto vyjadreniu neveril…
Inak vidí sa mi to dosť divné, lebo ešte nedávno chceli znižovať paramatre diaľnic až na D22,5.
Nie nebude, u nás sa s takým “prepychom” neuvažuje. U nás sa projektujú tunely na parmeter T8,0/80, lebo výrub je drahý a traba šetriť na šírke tunelov a aj intenzita osvetlenia a jeho nastavenie by stálo viac na 100 km rýchlosť (to je oficiálne zdôvodnenie). Ale hlavne že pruhy budú široké 3,75m a VDZ budeme striekať na obrubníky. Už Prokopovič vyhlásil, že tunely budeme stavať na plný profil a parameter minimálne T9,5/100 tak ako je to vonku, ale časy sa menia.
“Ministerstvo vnútra navrhuje povinné celodenné svietenie a povinné jazdenie na zimných pneumatikách, ak je na ceste súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza. Tieto ustanovenia obsahuje návrh zákona o premávke na pozemných komunikáciách, ktorým sa v utorok 15. apríla bude zaoberať Legislatívna rada vlády. Robert Kaliňák ďalej navrhuje znížiť maximálnu rýchlosť v obci zo 60 na 50 kilometrov za hodinu…”
take veci ako zimne pneumatiky, celodenne (celorocne) svietenie a hasiaci pristroj by mali byt ako povinna vybava aut, samozrejme autolekarnicka+trojuholnik+tazne lano, sada poistiek a ziaroviek, nahradna pneumatika atd. k tomu.
Ziarovky…lenze uz su niektore auta kde ked chces vymenit ziarovku musis odmontovat cele svetlo a tazko si myslim ze normalny vodic bude to robit sam. Skor pojde do servisu.
Však si písal, že nie si dopravný policajt, tak nekecaj. Alebo keď si odskočíš z Hlavného veliteľstava Galaxie a priľahlých okresov. Možno mi budeš salutovať. Alebo nepoznáš subordináciu? Chlape zrovnaj sa, lebo ti preženiem perká!