noooo tak ty si zaspal ale riadne dobu .. 11 rocny v aute su takisto ako uz aj 15 rocny za volantom a este aj 1,5 promile v sebe a na to ti moze stacit noviny .. ale to ty nemas kedy lebo este si sa citat nenaucil.
Dialniciar, preco sa zbytocne zhadzujes. Naco vystupovat pod roznymi nikmi a vydavat sa za niekoho, kto nie si. Tu si ta kazdy vazil kvoli prehladu, nadhladu a genialnej analyze… Nie preto, ze si nejaky dedusko s nadorom. Tak pod hrat cistu hru, radi si precitame tvoje analyzy a vizie, za co budes mat na fore uctu. A pravdu povediac aj za neskutocnu fantaziu. Tak nechaj tie “zakulisne” hry tak, nepotrebujes vyvolavat respekt klamstvami… Myslim to v dobrom a uprimne.
celodenne svietenie = suhlas. Nezmysly okolo neviditelnosti neosvetlenych ucastnikov nie su na mieste. Auto ma podla mna svietit, bral by som vodicaky takym, ktori su schopni ist neosvetleni vecer, lebo slniecko len zapada…
Na cyklistov si clovek musi dat pozor, takisto na chodcov na prechodoch. Ak cyklista zazmatkuje, je uplne jedno,ci ostatne auta svietia alebo nie.
50 km/h v meste = suhlas. Aj tak na MPR vsetci ****u, tak aspon bude neoficialny “vodicakovy” limit 70 a nie 80.
zimne pneumatiky = nezmysel! Poctivo prezuvam kazdu jesen a jar, bavim sa na nazoroch, ze zimne pneu su nezmysel, ze staci zahriat pneumatiky Ale nech mi niekto vysvetli, preco mam dostat pokutu zato, ze prezujem koncom marca a zaciatkom aprila pride studena vlna s namrazami??? Fakt si ti ludia myslia, ze vedia kontrolovat pocasie!!!
Sorry, mohlo to vyzniet tak, ze zimne pneu su nezmysel. Myslel som to tak, ze diktovat ze musis mat od 15.10 do 15.3. zimne pneu je nezmysel. A suvislu vrstvu snehu tazko predpovedat. Bojim sa, ze to bude len dalsia motivacia na nezmyselny vyber pokut.
Ano, zhodneme sa na tom, ze je obrovske riziko jazdit na slikoch v zime, ale pamatam si roky, kedy som prezuval uz zaciatkom marca. A ako spieva Prince - Sometimes It Snows In April
Raz som cakal s prezuvanim na letne a cuduj sa svete, v marci prisla poriadna snehova nadielka a cesta KE-NR vyzerala pri Detve tak, ze kazdych 5 km bolo nejake auto “v sancu” a snad jediny som isiel ako tak 80tkou, ostatni sa vliekli.
Tak nejako. Ako to ale potom zakonne vyriesit? Keby boli posledne roky velmi snehove zimy, asi by bola verejna mienka viac naklonena navrhu zakona. Posledne roky skor ale ukazuju opak.
Mne to skor pripada, ze posledne roky su zimy intenzivnejsie. Ja som zil v tom, ze marec je uz jar v plnom prude a pritom sneh bol este v aprili.
Neviem ako to zakonne vyriesit. Problem je, ze formulacia ako “súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza” su prilis subjektivne. Ked ti najdem “flak” bez snehu, tak je to ok?
argumenty za zimne pneu vo vyhlaske:
odstranenie rizika v zime
vyssia bezpecnost, menej nehod, mensie skody, …
proti:
obtiazne subjektivne posudzovanie okolnosti
tazko najst vhodnu formulaciu
absurdne nezmyselne argumenty:
vysoka cena pneumatik v porovnani s cenou auta (š120 vs. Dunlop) - !!!
este vidim ako vagny bod v zakone:
nevztahuje sa povinnost zimnych pneu (ZP) na terenne auta.
To je co?
Skoda Roomster Scout?
alebo
Toyota Landcruiser?
Alebo Praga V3S je urcite terenne auto, nepotrebuje teda ZP
To chcu vymenovat v zakone, ktore modely su “terenne” auta??
ja som skor za svietenie take ako doteraz 15.10-15.3
pri rychlosti v obci som za povodnu rychlost 60, v takom rakusku maju velmi uzke cesty v dedinach hlavne, preto sa ani necudujem, ze tam maju 50, ak by aj u nas bola 50, tak s tym, ze ine useky by mali dovolenu aj 70, si neviem predstavit ako napriklad v NR po ceste triedy andreja hlinku by som isiel 50, alebo v ZM, kde teraz je priemyselny park a je tam 60, tam pred 10 rokmi nic nebolo a jazdilo sa tam 90
cize bud 60, alebo 50 v centre a okrajovejsie casti 70, alebo, kde to rychlost dovoli
No a sme pri koreni veci. Ak pride jar skoro, tak mam drat 2 mesiace zimne pneu v 20 stupnovych teplotach len kvoli tomu, ze si pani poslanci myslia, ze rozkazu vetru, dazdu???