V prípade, že sa nezvýšia zárobky, tak hlavne mladí ľudia budú odchádzať aj naďalej a preč. Za 8 rokov sa v tomto ohľade nezmenilo nič. Prišlo pár investorov, ale tým sa to končí. Takže treba skúsiť inú cestu, direktívnu cestu, stanovením min. mzdy.
Skôr si nechaj svoje “múdrosti” pre tých, čo ťa mienia počúvať, pretože čo sa týka hlúpostí, tak zatiaľ vedie Dzurinda.
dialniciar ak milujes fica, je to tvoja vec…ale ako si sa dostal teraz k dzurindovi?mam ti tu napisat zoznam ficovych klamstiev alebo co??dzurinda mal podla mna ist uz daavno do politickeho dochodku, ale to co tu natrepal fico, nedokazal zatial zdaleka nikto
prislo par investorov a tym sa to konci?
a nechapem kde beries drzost stanovovat SUKROMNEMU podnikatelovi, kolko ma komu platit?!vo verejnej sfere nech si urcuje kto chce co chce…
Odvody sú dlhodobým problémom SR, ale je to aj o tom, že tu je chaos v sociálnom systéme a nikto tu zatiaľ nespravil poriadok. Tu sa mal spraviť poriadok.
Čo Fico rozpráva je jedna vec, čo robí je druhá vec. Nezbožňujem Fica. Tak neklam.
Keď už máme hovoriť o klamaní politikov, kde máš od r. 1998 do r. 2002 dvojnásobné platy ? Fico tu je 1/2 roka, nesúď, nemáš z čoho.
Vo GB+Ireland je 60 tis. Slovákov, zdá sa ti to málo
ano je, v idealnom stave by ziadna byt nemusela, ale to by sme museli nemat podnikatelsku kulturu aku mame
su a ked vidim tomanovu a jej “odbornost” mam strach ze ten chaos bude este vacsi
z toho co si napisal jasne vyplyva ze fico stale klame dzurik kecal s 2nasobnymi platmi tiez, nepopieram to…ale podla toho ako to obhajoval je mozne ze skor nevedel o com hovori
sudim, mam z coho
zaciatkom juna bolo SVK pomaly tesne pred krachom a ludia stali v rade na chlieb…zrazu je ekonomika v perfektnej kondicii a mame pred sebou “jeden z najuspesnejsich rokov v historii”
dzurinda vraj nehorazne zadlzil krajinu, ale zrazu je obrovsky priestor na branie poziciek…pripominam ze dlh je cca 33% HDP
ficko chcel davat stimuly len investiciam “s vyssou pridanou hodnotou”…porovnaj dotovanie vysokoprouktivneho polnohospodarstva a podpora VS
kolko fico bliakal okolo stimulov pre KIA (nehovorim ze ta investicia nebola cestou z jedneho pruseru do dalsieho) a kolko teraz uz jeho vlada odsuhlasila pre SAMSUNG?
zacnu sa vracat/prestanu odchadzat ak sa zdvihne min. mzda na 50% priemernej? vela ludi pomaly aj pomyslalo na navrat, ale vdaka vlade, ktoru tu mame, si to rozmyslelo…a zabudas na jeden dolezity fakt - kopa ludi ma na paske minimalnu mzdu a 2xtolko na ruku…kazde rano vidim takych ludi cca 80…
Typická reakcia od .. ale nebudem nadávať. Ale práve si sa dostal na tvoju úroveň pravdy.
Nezhodneme, ale absolútne sa nezhodneme a akákoľvek ďalšia diskusia bude viesť k ostrým hádkam, čo mám odskúšané, takže končím. A nekončím preto, že by som nemal argumenty. Ale preto, že sú Vianoce.
Ale poradím: nevracaj sa sem, bude to tak lepšie aj pre teba aj pre SVK.
Ako to chceš v praxi zmeniť A hlavne, že zrazu to nie je drzosť, keď to je aj za minulej vlády.
Pani Tomanová, pokiaľ viem pracuje na MPSVaR už dosť dlho a dosť dlho sa v sociálnej oblasti pohybuje. Lepšie ako Kaníkove hotely. Pani Radičová je sympatická, aj v názoroch a pokiaľ viem 200% preferečných hlasov dostala viac ako líder.
Neklame, o tom je totiž politika. Respektíve klame = politika. Ale zase to má dva pohľady, pozri si dobre “náladu” medzi verejnosťou. Takže asi tých voličov neoklamal. Mne osobne je šuma fuk, či platím alebo neplatím u lekára, ale asi to mnohým jedno nie je.
Nie, nemáš z čoho. Až tu bude Fico 4 roky, potom môžeš niečo hodnotiť. Toto všetko čo ty píšeš, je normálne všade vo svete. Keby si videl, čo sa sľúbi v cestnej politike Kanady od Toronta po zapadnutú farmu s 500 zamestnancami niekde v Alberte a čo sa potom plní, tak by si sa na slovo nezmohol, len na to, že sa klame a zavádza. Ale porovnávať to so SR je nemožné, lebo kým v SR je bronzový zub a sľubuje sa zlatý, tak v tej Kanade je zlatý dánvo a sľubuje sa diamantový.
Toto súvisí s bodom č. 1 a slabou legislatívou.
Ad poľnohospodárstvo: ja som silný kritik dotovania poľnohospodárstva, kedy 40% rozpočtu EU ide na polia … ale žiaľ, kým nebude spravená poriadna reforma, tak SR musí tak ako aj iné krajiny dotovať svojich poľnohospodárov, lebo skrachujú nadobro. Nič tu nie je v tejto krajine, ani nerastné suroviny, ani poriadna energetická, dopravná a ekologická infraštruktúra a to čo tu je, je poriadne zaostalé - bývanie, pracovný trh, poľnohospodárstvo.
VŠ boli priorita minulej vlády, teraz dostanú približne o infláciu viac, čo aj stačí.
je to drzost aj od minulej vlady aj od vsetkych…ale hovorim, minimalna mzda ma svoj vyznam, zvlast u nas…
to ze tam pracuje neznamena ze nie je mimo…65%chudoba v petrzalke bola o com?
oklamal, akurat si to nejako nestihli vsimnut, co ma pri ich vzdelanostnej strukture ani moc neprekvapuje
co som napisal neznaci nahodou to, ze fico robi od A po Z to iste co tak vehementne kritizoval na dzurindovi?
5.som zvedavy aky zakon toto odstrani
obhajujes neobhajitelne ked sa to tyka vlady s ktorou si tak spokojny - VS dostanu realne menej (teda zvysenie nizsie ako inflacia)…ak si myslis ze je to dost - staci porovnat s vydavkami na VS v EU (samozrejme nie absolutnych, pomer k HDP by mohol postacit)…je lepsie vracat peniaze ludom z nebankoviek, alebo investovat do vzdelania??
PS:som na slovensku, nie som absolvent EU BA, ak by mal niekto odtialto odist tak ludia so zmyslanim tvojho typu
Iné Dzurindove prešľapy: kauza vláčiky, pozoruhodná privatizácia SPP ako aj strata kontroly nad firmou, katastrofálna energetická politika, katastrofálna dopravná politika, výrazné zoastávanie v ekologickej a protipovodňovej politike, nenapĺňanie armádnej reformy, takmer všade boli r. 2010, dnes sa vie, že sa to nedá, … už vtedy sa vedelo.
kauza Mojžiš, kauza hlavná budova a je toho ešte dosť.
To na začiatok. A to hodnotím za tých 8 rokov. Len to pomaly pribúda. Kým Fico nemá za sebou ešte zatiaľ nič takéto.
A práve preto, že min. mzda má význam, tak ju treba direktívne stanoviť a postupne zvýšiť a tí, čo nemajú na to dať 50% z priemernej mzdy svojmu zamestnancovi ako min., tak tí tu naozaj nemusia byť. A ver tomu (a to viem zase ja), že oni na to majú, keď majú na svoj život. Ideálne 2. rok podnikania už nejaké to lepšie auto, potom dom. Poznáme, poznáme.
Myslím, že to povedal Fico, že Petržalka je geto a ako vidíš, vyhral tam teraz jeho Ftáčnik v komunálkach, až sa nemýlim.
Ja som ho volil a mňa neoklamal, považuješ ma za nevzdelaného … nepodceňuj druhého pri diskusii. Všetci sme len ľudia a sme si rovní bez ohľadu na vzdelanie či vek alebo rasu alebo sex. orientáciu. Ale to, že ma neoklamal, to neznamená, že som s ním spokojný. Ale chcelo to v SR zmenu a konečne nastala.
nie, pretože ešte nestihol prakticky spraviť nič, aj rozpočet na r. 2007 bol predpripravený.
… - ale ak nie, stále bude investorom chýbať kvalitná infraštruktúra, lepšia vymáhateľnosť práva atď.
V tomto plnohodnotne klameš. Čo dokázali tvoje nasledujúce vyjadrenia na moju osobu, takže celkovo sa drž mimo mojich príspevkov v témach mimo OT, resp. nebudem na teba reagovať, keď si myslíš, čo si myslíš, čo je ešte aj slušné z mojej strany. V mojich očiach si sa dostal pod úroveň slávneho feroslava. Ten si iný názor názor aspoň vypočul.
“kauza” mojzis resp. skupinka bola kusok o niecom inom…
doprava,vlaciky - suhlas
municny sklad, vagony - nic sa nestalo, akurat fico si zase nasral na hlavu, ale tvari sa ze ma pravdu
spp - manazerska kontrola suhlas, alebo ti vadi ta “kurzova strata”?
hovorim, ze podnikatelska kultura je u nas mizerna, ale ci sa to zmeni zvysenim minimalnej mzdy, to teda riadne pochybuje…druha vec je, ze sa urobilo A (zdvihla sa min. mzda), ale B sa neurobilo (odvody)…a kto na to zase doplati?
povedala to tomanova, ze 65% ludi tam zije v chudobe…vyhral tam ftacnik (moc na vyber tam vseobecne nebolo), ale moze sa aj poskladat - SDKU ma tusim 37 zo 40 kresiel v zastupitelstve…kto tu teda vyhral?
nemieril som na teba, pre mna si clovek s obrovskym prehladom v stavebnictve, v tomto ohlade naozaj ani jedinka vycitka, ale je jasne, zvacsa aki volici volili tuto vladu, pred tym si oci nezakryjes
Je krásne vidieť, čo ty vieš o politike a inom a ako diskutuješ:
napísal si najprv toto:
… teraz tvrdíš …
A ja som sa ťa už 2x opýtal ako to mieniš riešiť ty Nedávaš odpovede.
Poslanci sú SDKÚ, akurát, že dnešné právomoci starostov a primátorov sú také, že veľmi veľa rozhodnutí môžu spraviť aj bez mestského zastupiteľstva a aj ich robia. Tak vyhral Smer-SD. A okrem iného, našťastie v samospráve nie je politický boj ako v NR SR.
Takže inak: preferujem SNS, dlhodobo. Volím Smer-SD, SNS som nikdy nevolil. V komunálnej politike je to inak, nevolím vôbec podľa strán. Mne je úplne jasné, že na tomto fóre je väčšina vyjadrujúcich sa užívateľov proti súčasnej vládnej koalícii. Ale ja sa nikdy neznížim k tomu, že poviem: aquila, B;, Andrej, Koksolam, bežte preč zo Slovenska. A tí čo odišli, je úplne nepodstatné, že teraz sa nevrátia. Odišli. Ja som tiež odišiel. Vrátil som sa, ale ťahá ma naspäť. Stranu Smer zvolilo toľko ľudí, že má 1/3 poslancov v NR SR. Takže keď iné nie, tak obhajujem a bojujem už dlho na fóre nie 1/3, ale 40% voličov SR, čo sú hlasy aj so SNS. A máme všetci odísť preč zo SR Jáááááj, pohodak, prinúť nás. Lebo neviem, čo ti mám napísať na toto:
Tak ako ty uvažuješ, mám právo aj ja uvažovať
Odpoviem si sám za teba: asi nie, lebo volím inak než ty.
tak namier na niečo iné
OK.
6:
A je správne tolerovať nebankové subjekty a kryť ich legislatívou
200 000 ľudí prišlo o peniaze. O 30 mld. SKK.
Fico má 4 roky čas na vrátenie 12 mld. SKK, čo sľúbil.
Na všetko máš čas 4 roky. A keď sa mu podarí aspoň 51%, tak to bude úspech.
Na skupinke sa rozpadla SDKÚ.
Muničný sklad a vagóny sú typické tunely štátneho majetku a štátnych financií. A neverím, že to bude odteraz bezproblémové.
SPP - predalo sa 49%, ale zahraničný vlastník má rozhodujúce slovo vo vedení ako keby mal 51%, to je prvá chyba a druhá je 7 mld. SKK kurzová strata.
Ibaže mňa nazaujímala EU BA ani som na to nereagoval. Ja nemám nič proti ekonómom, ale tiež nie je potrebné, aby 10x za deň dávali vyhlásenia 26 roční ľudia k štátnym financiám.
Takže nevieš, kam som mieril a opakovanie klameš. Tvoje prvé klamstvo bolo, že si napísal ako ja milujem Fica. Nemilujem ho ani ako muž miluje ženu ani ako najlepšieho politika v SR.
len si zabudol spomenut, co som napisal medzi tymi dvomi prispevkami
→ cize min. mzda je podla mna hovadina, ale jej existenciu v sucasnej podobe akceptujem, neviem ze by dom napisal nieco ine…proste neexistencia minimalnej mzdy by bola utopiou, ale to neznamena ze v to nemozem dufat
->riesenie - uz som to napisal, ale ak si to nepostrehol, tak tu mas este raz:nie zvysovanie min. mzdy od stola, ale zvysovanie konkurencie, zvysovanie zamestnanosti → ak na tvoje miesto bude zlozite vobec zohnat adekvatnu nahradu, tvoj plat porastie, lebo inak odides pracovat inde…to je praxou v obore, v ktorom pracujem…
velmi vela ano, ale zdaleka nie vsetko…
podla politickeho tricka sa v samosprave nerozhodujem ani ja.
Nevidim absolutne ziadny rozdiel medzi tym, ked mi ty povies ze sa na SVK nemam vracat (hoci tu som - o com nevies a teda tiez “klames” tak isto ako ja “klamem” ze milujes fica) a ked ti ja poviem ze ludia s tvojim zmyslanim by mali odist (pripominam ti ze si s tym zacal ty ) nemysel som to vazne, ale bol som nahnevany, co si povedal ty mne…ak sa ta to dotklo, prepac
mierim na non-stop klamanie volicov, politicke nominacie do statnych podnikov, vplyv financnych skupin (j&t)
pokial viem, vsade sa rozpravalo (aj od vladnucich politikov), ze je absolutna hlupost tam tie peniaze davat, ludia to napriek tomu urobili a teraz placu…prepac, ale v tomto naozaj nikoho lutovat nebudem a odmietam, aby sa peniaze statu (teda aj moje dane) pouzili na toto…kto mne vrati peniaze, co som vcera prehral v nike
to hej, odisla martinakova, ktora dopadla a chovala sa velmi zaujimavo
municny sklad - povodna zmluva s povodnou cenou tusim rok 1991, splnenie o “par” rokov neskor
vagony - cital som v novinach kusok opacne vysvetlenia ako dal fico
ze to bude pokracovat - to som si uplne isty, a bude to pokracovat aj s dalsou vladou aj s tou, ktora pride po nej atd…
s prvou castou suhlasim, co sa tyka druhej - vies kolko stoji zafixovanie obchodu takehoto rozsahu proti kurzovym zmenam?pokial viem, SVK teraz rovnakym sposobom usetri na tuneli sitina
tato vlada mi tu evidentne BUDE prekazat viac ako ta predchadzajuca…
vseobecne - mas velmi divne ponimanie toho, kedy clovek v diskusii klame
ad. navrat na SVK - niektori ludia velmi citlivo vnimaju meciarov vplyv vo vlade (harabin,rezes) ucast SNS na nej atd…a chcem povedat, ze rovnako by mi vadilo hzds aj vo vlade s sdku aj s hocikym inym…rovnako mne osobne vadi slota a jeho gubernatorske spravanie v ziline (mam odtial kolegov z prace, pocul som velmi zaujimave historky)
tebe to mozno neprijde, ale mnohym ludom tieto veci proste vadia a neznamena to, ze nezmudreli
Hlavné je, že keď som napísal, že by to malo byť ešte viac direktívne, tak si sa na mňa osočil aká to je len drzosť voči súkromnému podnikateľovi. A meníš rétoriku, lebo si sa prebudil zo sna a pochopil si realitu.
Podstatné rozhodnutia ano. A veľmi veľa rôznych finančných až po možnosti prenájmov pozemkov, nehovoriac o tom, čo všetko môže zablokovať.
ospravedlnenie sa prijíma.
tak práveže vplyv finančných skupín J and T a Penta a ďalšie je oveľa nižší, na druhú stranu pribudli skupiny Pórovcov a Širokých a politické nominácie neschvaľujem ani ja, ale to tu bolo, je a bude.
Lenže nestačí rozprávať, ale aj konať. A konalo sa veľmi neskoro, ale hlavne že Miklošovci zarobili. Nepôjdu tam tvoje dane, ale moje dane, ako vieš, ktoré dane tam pôjdu ? Až Niké skrachuje a nedajú ti výhru, dá ti ju štát.
Martináková, Šimko. A celou vládnou politikou to smerovalo až k menšinovej vláde. Takže tu by som sa byť na tvojom mieste moc nevyťahoval.
Určite to nestojí 7 mld. SKK, myslím že sa hovorilo, že by to stálo 2-3 mld. SKK. Na tuneli Sitina sa ušetrí 1 mld. SKK, ibaže sa preplatí 0,6 mld. SKK na iných prácach, len to sa v médiách nedozvieš. A zrovna čo sa diaľnic týka, tak je to primalý úspech.