Neviem, prečo práve ja by som sa mal vyjadriť k nezamestnanosti SR, keď na Slovensku nežijem a bližšie mám k Grécku. 
Ak vláda prezentuje číslo 11%, tak reálne je to v roku 12%, pretože teraz sú sezónne práce. 
Ale v EÚ sa oficiálne hovorí, že na Slovensku je nezamestnanosť okolo tých 16%, 15-17%. Reálne, najvyššia nezamestnanosť je v Poľsku, 18%.
Ja som nehlasoval, resp. neviem posúdiť pravý údaj, … nie je to až také podstatné.

Lebo ja mám prehľad len o tom, že napr. v RS (Rimavská Sobota) je cca. 30% nezam. a netrápi ma, či to je 25 alebo 33%, proste je to veľa. V takejto lokalite je najväčším zamestnávateľom štát, čo by viedlo keby to bolo v celej SR, ku krachu SR ako štátu. Podobne je na tom Orava, Spiš, Gemer, … problémy sú v regiónoch, kde končí baníctvo. … 
Ja nesledujem vývoj v nezamestnanosti na Slovensku (nejde o to, 20 min. na nete a viem, čo chcem vedieť
), pretože mne stačí údaj, že SR ju nemá najvyššiu v EÚ, myslím, že min. práve to Poľsko je na tom ešte horšie. 
To, čo je však povedal by som ešte horšie je to, že Slováci majú nízku životnú úroveň, čo je spôsobené skutočne vysokými cenami (mnohé tovary sú v SR drahšie než ma “západe”), ale platy sú nízke. Aj taký údaj, ako je min. mzda, proste práca nie je dosť cenená.
Preto veľa ľudí odchádza študovať/pracovať do zahraničia a samozrejme má to aj iné dôsledky.
Poznám ďalší údaj, a to, že na Slovensku žije 20% ľudí v chudobe. Dokonca, teraz ste sa posunuli až na 21%.