Nezamestnanosť na Slovensku

Verím len sám sebe. :sunglasses:

1. Chvalabohu, že ide robiť korekcie na II. pilieri. Reálne na to nie je na dlhšie ako do r. 2010 a potom čo ? On je zodpovedný, mierne to upraví, o 1-2% a okrem toho sa upravia niektoré podmienky ako možnosť vstúpiť aj neskôr alebo aj vystúpiť. Toto chcela robiť aj Radičová. Na začiatku išlo hlavne o to, presvedčiť ľudí, čo bolo dosť náročné už po krachoch bánk a nebankových subjektov.

2. Tak ja už tú predstavu vidím, dokonca som ju videl už pri voľbách a 80% sa deje. Takže ja som spokojný ako volič hlavnej vládnej strany. Diaľnice na rok 2007 budú na tom tak, aby sa pokračovalo v prioritách a zvážia sa finančné možnosti do r. 2010. Zvažuje sa aj PPP, aj nové úvery. Limitované eurom. Nie som minister práce, neviem čo pomôže rozvoju Gemera a jeho sociálnych istôt, ale pýtam sa, čo sa tam zmenilo za 8 rokov ?

3. Nie, Kaliňák má prehľad v bezpečnostných otázkach krajiny. O tom ja niečo viem. Podobne Kašický je z obrannej tajnej služby, Kubiš je kariérny diplomat, Počiatek mimoriadne úspešný podnikateľ … v týchto oblastiach by som sa neobával. Nakoniec aj Vážny je stavbár a prvé čo robí, chce zlanicť výstavbu diaľnic, Mikolaj je učiteľ na VŠ a aj stavbár. Nikde tu by som sa neobával. Zdravotníctvo potrebuje viac peňazí, má ich.

4. nebolo by milión ľudí, keby to bolo adekvátne a odborne vysvetľované v médiách. nehľadaj čarodejnicu tam, kde nie je