ja tajne dufam, ze sa nasi zobudia a dopadne to ako centralna vojencka nemocnica v budapesti, ktoru tiez po revolucii “utlmili” a teraz ju dokoncili a urobili z nej v podstate najspickovejsie zariadenie v krajine …
Razsochy su prakticky stavba storocia ako Narodne divadlo. Pri SND sa spojilo vsetko, aby sa to dostavalo a najma tu bol velky tlak z kulturno-spolocenskeho zivota. Pri Razsochach tu ale takyto tlak evidentne nie je, hadam jediny, kto o dokonceni tohto komplexu sniva den, co den je dekan Lekarskej fakulty UK.
ze by svitala nadej ? toto je tusim prvykrat po dlhej dobe co sa zacina uvazovat o razsochoch.. verim, ze to bude mastke, pod 10 miliard to nepojde, dost ludi sa na tom nabali, ale to jedna z mala veci, ktoru som schopny prekusnut za kazdych okolnosti …
vid aj viedensky AKH, jednoz najspickovejsich zariadeni v europe … rozpoce prekrocili tusim 5 nasobne .. celkove naklady boli 36 miliard ATS t.j. asi 100 miliard korun ..
Aquila, dal by pan Boh, aby boli Razsochy dokoncene , priznam sa, ze som necakal taky obrat po nastupe noveho ministra, co mam info, tak sa dost tvrdo lobuje aby sa razsochy dokoncili. Nic ine tam byt nemoze ako zdravotnicke zariadenie, tym padom im to neostava nic ine ako dokoncit, inac budu mat sakra pruser.
Razsochy ako take su perfektna myslienka, nech sa na tom nabalia, ja im urcite zavidiet nebudem, ale nech zacnu uz na tom makat. Ked sa dokoncilo SND, musi byt sposob aj na dokoncenie Razsoch
ono zmena uzemneho planu je najmenej, horsie je ze sa tam vyvlastnovali pozemky za ucelom stavby zdravotnickeho zariadenia za asi 30-50 halierov za m2 a teraz by len doplatenie povodnym majitelom predstavovalo miliardy korun …
ale ako som pisal, toto je jedna z mala veci, ktoru maximalne podporujem, nech sa tam postavi konecne plnohodnotna nemocnica (v bratislave paradoxna taka stale nie je), spickove vyskumne pracovisko, nech je tam campus pre medikov a aj pre ministerstvo zdravotnictva, dotiahnut tam trolejbusovu trat, pri tescu spravit zastavku vlaku a je to super ..
toto zrovna cez PPP moc sancu nema … lebo je tam prilis vela nezarobkovych cinnosti.. cez PPP moze ist naprikald spickove zariadenie pre papalosov a VIP klientov..
ze by ? ale ked vidim, ze vlada da radsej 160 mio na nedorzanu STV ako 150 mio na dostavbu spickoveho medickeho zariadenia v podobe cyklotronu, tak som velmi skepticky ..