Nemocničný a univerzitný komplex Rázsochy

no dokonca, … ja som len reagoval na tých tvojich 160 mln. Sk

Aha, pardon, ja som to zle prečítal … ty si písal o cyklotróne. :astonished:

Vlada dnes schvalila dostavbu komplexu Razsochy!

uverim, az sa skutocne dostava, ale bolo by to super :wink: radsej ako ten prihluply medialny kompex za 4 miliardy …

Kľudne mediálny komplex, kde by bol priestor aj pre súkromných investorov a všetky budovy STV, SRo atď. odpredať … ideálne cez PPP a potom ročne platiť z MK SR 100-200 mil. Sk po dobu 20 rokov. Lebo toľko minimálne stoja úniky tepla, nevyhnutné a neustále opravy tých starých budov, navyše dosť nevyužitých. Ešte by tieto inšitúticie aj boli na úrovni krajiny, ktorá je členom EU/NATO/OECD.

Nechvalila dostavbu, iba zatial zrusila rozhodnutie minulej vlady o odpredaji celeho arealu.. To este nic nemusi znamenat :bulb:
Samozrejme, ja by som bol za dostavanie nemocnice, aj univerzitneho kampusu, ale naklady na to budu obrovske.. :unamused:

Na medialny komplex je miesta dost aj inde. Tato stavba bola stavana vylucne ako zdravotnicke zariadenie a tazko si predstavit jej prestavbu na inu cinnost.
Navyse, v zapadnej casti mesta je toto idealna poloha pre situovanie zdravotnickeho komplexu, ktory tu chyba! Taky zdravotnicky komplex nemozes postavit len tak hocikde, ale musi to umiestnenie splnat viacero kriterii, zatial co pri medialnom komplexe je tychto kriterii ovela menej. Treba si uvedomit, ze nemocnica musi mat strategicku polohu najma pre obyvatelov zapadnej casti mesta, musi byt rychlo dostupna (casto ide o zivot) a v tom je sucasna poloha priam idealna. Tiez je dialnicou dobre pristupna aj mimomestskym uzemiam.
Apropo, toto uzemie je aj v uzemnom plane mesta vyclenene pre zdravotnictvo a myslim ze aj keby zmenu presadzoval niekto z najvyssich kruhov, tak to len velmi tazko na magistrate prejde. Nastastie tam este su ludia, ktori to vedia na odbornej urovni obhajit :bulb:

Ja som nikdy a nikde nenapísal a ani nepovedal, že objekt rozostavaných Rázsoch sa má prebudovať na mediálny komplex. Len tvrdím, že jeho výstavbou sa nestratí, naopak získa a ušetrí.

Takže:

1. čo sa nestratí?
  2. čo sa získa?
  3. čo sa ušetrí?
    ..a poprosím uviesť konkrétne, nie všeobecne :bulb:
  1. Ak to bude postavené cez PPP: vláda nestratí počas výstavby ani 1 SKK.
  2. Po dostavbe Slovensko ako snažiace sa zaradiť medzi vyspelé krajiny získa multimediálny moderný komplex s 1/3 iných služieb, kancelárií, lepších bytov atď. Hovorí sa tomu prestíž.
  3. Slovensko hoci bude ročne splácať 200 mil. SKK, v konečnom dôsledku ušetrí: dnešné náklady na pokrytie budovy STV sú rádovo stovky mil. SKK, budova je v havarijnom stave, niekoľko poschodí je prázdnych, rovnako je na tom SRo atď.

dialnice.info/viewtopic.php?t=11782

tak nadej tu stale je ..

Zdravotníctvu sa črtá sekera 300 mil. €, takže ak sa aj bude niečo predávať nemyslím si, že bude nová výstavba mať prednosť …

dialnice.info/viewtopic.php?t=12049

hm takze mozno cez PPP… ale neverim tomu ..

Podľa tichých zákulisných info by mali Rázsochy prejsť pod MO a mala by tam byť Nemocnica sv. Michala ( teda bývalá Nemocnica MV a Vojenska nemocnica MO ktoré boli zlúčené )

johhan, to je iny “projekt” … nemocnica sv. michala sa ma stavat na cintorinskej ako take nove male statne minisanatorium pre papalasov (aj ked oficialne to bude akoze pre verejnost) a “povolany” sa dostanu k pozemkom / budovam nemocnic MV a MO :wink:

nemocnica pre papalášov ? inak neviem ani o tom, čo johhan píše :slight_smile:

všade vo svete patria ku špičkovým zariadeniam vojenské nemocnice, ale sú prístupné aj pre verejnosť, kto vie ako to je u nás ?

mozem sa vyjadrit k Vojenskej nemocnici v Ruzomberku. Naozaj ma kvalitny personal - odrornikov a aj vybavenie na vysokej urovni. Je pristupna aj civilom a ti to nalezite vyuzivaju a rozculuju sa ze sa vojaci predbiehaju musia cakat :slight_smile:

Nie, ide o to že by sa Rázsochy dobudovali ako Nemocnica sv. Michala a všetky budovy a pozemky sa predajú - aj na cintorinskej

mno to by nebolo zle, ale moc tomu neverim.. resp temer vobec .. lebo stale sa hovori o nemocnici sv. michala ako malej na cintorinskej ..

ale bodaj by si mal pravud, ja osobne by som to len privital, keby sa predali aj kramare, mickiewicka, areal LF UK na 29 augusta a urobil poriadny campus a konecne komplexna nemocnica v BA .. a moze tam sidlit aj ministerstvo ako sa planovalo .. vsetko pokope.. zaroven by to ako sa planovalo ciastocne obsluhovalo zahorie

Audit: Dobudovanie Rázsoch má stáť pol miliardy eur
dialnice.info/viewtopic.php?p=97866#97866

“Dobudovanie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Rázsochy v bratislavskom Lamači bude stáť 480 miliónov eur bez DPH, vyčíslil audit, ktorý uvádza Ministerstvo zdravotníctva v materiáli o návrhu riešenia dostavby nemocnice.
Ministerstvo zároveň dodáva, že financie na oživenie bude nutné hľadať v mimorozpočtovom financovaní, napr. na báze verejno-súkromného partnerstva, tzv. PPP projektoch.”