Si si isty tou Benovou???Ved ona nema ani trvaly pobyt v BA a ak aj ma, nebyva tam 7 rokov ci kolko to zakon vyzaduje
Mali ste pravdu, Benova uz kandidoaval za Bratislavu II , tak to sa mate na co tesit, OMG
Ak je to to, čo si myslím, že to je, tak tu sa mala dokonca stavať veľká vládna švrť: všetky ministerstvá, úrad vlády, niektoré ďalšie významné úrady a centrály bezpečnostných zložiek s tým, že to všetko súčasné by sa predalo a vzniklo by 1 centrum v štáte. Ale myslím, že to bolo zamietnuté, lebo náklady by boli cez 20 mld. SKK a z bezpečnostného hľadiska by to nebolo práve ideálne.
Toto sa nedostavia toto volebné obdobie.
A ono ani to nové SND nie je na tom výborne, už sa vyčíslilo, že 170 mil. SKK bude potrebné dať na opravy niektorých častí komplexu.
pozn. admin: debata o SND tu dialnice.info/viewtopic.php?t=5488
Ja by som to osobne predal a získané financie dal na modernizáciu ostatných nemocníc.
ja by som postupoval presne opacne
nove je vzdy nove stare nemocnice do znacnej miery nevyhovovali ani v dobe zacatia razsoch, nieto teraz
Lenže na to by muselo ísť krátkodobo (2 roky) do zdravotníctva viacej peňazí a to sa v SR v požadovanom finančnom nožstve nestane.
A preto treba vychádzať z reality, … predať rozostavané v hrubej stavbe a investovať napr. do Kramárov na plastové okná.
opat nesuhlasim. ked sa zacne s vystavbou razsoch aj v roku 2010, stale to bude lepsie riesenie z dlhodobeho hladiska, ako ked sa vrazia 4 miliardy do oprav terajsich zariadeni.
Tak potom sa nezhodneme, ale aspoň si teraz protirečíš, keď považuješ opravu železničnej stanice v SI (výmena okien) za ukončenú, aj keď samotná stavba sa ide rozpadnúť.
Do r. 2010 sa tie Rázsochy rozpadnú …
razsochy vydrzali 17 rokov, tak tie 3 roky ich nezabije. je tam hruba stavba, zelezobetonovy skelet. problem v tom nevidim.
Ty ho nevidíš, ibaže stavba dlhodobo chátra a po dostavbe sa budú ukazovať problémy ako v novostavbe SND, lebo to nemá nič s politikou ale so stavbarinou.
ja som si toho vedomy, ale stale tvrdim, ze z dlhodobeho hladiska je lepsie vybudovat aj o par rokov neskor spickovu fakultnu nemocnicu + univerzitny campus + ministerstvo zdravotnictva na razsochoch a predat ostatne objekty po meste vratane arealu a budov LF UK, ako poberokovat.
a to aj za cenu ze sa cela stavba zbura a postavi nonovo.
razsochy maju perfektnu dostupnost nielen z celej zapadnej casti bratislavy, ale v podstate aj z velkej vacsiny zahoria.
kramare su v tomto (hlavne v zime) skor tragedia.
Hovoríš o 20 mld. SKK. A to je lepšie investovať do opráv a modernizácii.
Ja by som bol za dostavanie tohoto nemocničného areálu. Na slovensku to má jednu velkú prekážku a tá je že toto potrebuje obrovskú investíciu (1/10 rozpočtu všetkých výdavkou na zdravotníctvo, 50% rozpočtu ministerstva zdravotníctva) na začiatok na prvých 5-10 rokov a až potom by to prinieslo efekt.
A práve preto je to lepšie dnes predať za miliardy a tieto investovať do existujúcich bratislavských nemocníc, veď sa vie, že cez pol mld. SKK bude treba len na výmenu okien na Kramároch a spolu so zateplením to ide k miliarde SKK.
Dnes bola vydna na eTRENDe velmi zaujimave prvoaprilova fikcia ohladom Rázsoch.
→ reality.etrend.sk/96647/byvanie/ … rsku-stvrt
Aspon si teda myslim, ze je to 1.april .
dialnice.info/viewtopic.php?t=7044
skoda skoda, ze to nezobere niekto komplexne … ako som to napisal v prvom prispevku ..
Ja dufam, ze sa Razsochy nepredaju… Cez agenturu JPP som sa dozvedel, ze Razsochy este stale niesu stratene, a stale sa hlada sposob, ako to dotiahnut do nejakeho funkcneho stavu. Snad behom 2 rokov budeme viedet ako dalej .
bodaj by si mal pravdu!
a mi aj jedno kto sa na tom nabali
mimochodom ked stavali viedensky AKH, tak povodny rozpocet bol 10 miliard ATS; vysledna suma bez zariadeni bola 36 miliard ats )
tak razsochy zase v ramci projekty vladnej stvrte ..
dialnice.info/viewtopic.php?t=7899
dufam, ze to neprejde
Hmm, vyzera to tak, ze Razsochy idu do stratena,
zaujimavy clanocek na temu Razsoch je v aktualnom .tyzdni:
tyzden.sk/sk/ekonomika/megaloman … tnost_.php