Zakladám toto vlákno pre diskusiu o výstavbe o modernizacie nemocnic a poliklinik na slovensku.
Stav k 4. augustu 2025 Presov: Betonuje sa vo velkom, ideme hore. Cez vikend som spravil nejake fotky z dialky:
Zakladám toto vlákno pre diskusiu o výstavbe o modernizacie nemocnic a poliklinik na slovensku.
Stav k 4. augustu 2025 Presov: Betonuje sa vo velkom, ideme hore. Cez vikend som spravil nejake fotky z dialky:
no a Rázsochy máme tu. Čakam len kedy sa Orbánovi oligarchovia zbalia aj z Martina
možno to neiktorým konečne otvorí oči, bohužiaľ zaplatíme za to vysokú cenu, ale sami sme si to zvolili (poniektorí)
V Martine je ta vystavba podstatne dalej. Martin by mal mat uz kompletne uzavretych 5 podlazi. Na polke stavby by mal mat uz aj stropnu dosku. Robi sa na oplasteni budovy.
Za dalsie. Martin nepatri pod Kalinaka.
Áno už som si to checkol. Pardon za zlú info
Vraveli že v pondelok/utorok zaujmú nejaké stanovisko k stavbe. Je utorok 16:30 a sú ticho ako voš pod chrastou…
Na mimoriadnom zdravotníckom výbore majú odznieť ďalšie otázky na ministra obrany Slovenskej republiky Roberta Kaliňáka (Smer-SD), uviedol poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Peter Stachura (KDH). „Kto dozoruje túto stavbu?“ priblížil prvú. Odôvodnil, že v Centrálnom registri zmlúv totiž nie je platná respektíve podpísaná zmluva medzi nemocnicou v Ružomberku, pod ktorú patrí výstavba novej nemocnice v Prešove, a výhercom verejného obstarávania, teda združením STD. „Čo vyvoláva podozrenia, či stavbu vôbec niekto dozoruje,“ dodal Stachura. Žiada od kompetentných okamžité vysvetlenie uvedených podozrení.
Orbanovci to brutalne odflakli, vyzera to, ako cinske tofu-dreg budovy…
A nie su to len horne podlazia?
a co, horne podlazia odflaknute mozu bit?
nemôžu, ale aspoň by búracie práce neboli v takom rozsahu.
Pokiaľ viem tak ide o teraz najvyššie podlažie, nad ktoré majú ísť ďalšie podlažia (ktoré samozrejme na to v akom stave je najvyššie podlažie ísť nemôžu).
Najprv bolo zistených 34 stĺpov teraz Kali oznámil, že 24 musí ísť dole, takže 10 je asi ešte možné opraviť do použiteľného stavu, ale byť nimi, dám dole všetkých 34 aj keď s hanbou. Ale nikto reálne nevie ako to celé je, keďže stavia sa v režime utajenia a všetko sa tutlá.
Kali bol vždy investor, ktorý nakupoval majetok a mám taký silný pocit, že vždy sa na tom nejak nabalil cez 3-tie osoby, ale nikdy mu na to neprišli. Hlavne, že potrebuje tajiť svoju haciendu na Pag-u v Chorvátsku, ako inak napísanú na manželku.
Objednávateľ diela, Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok, preto oficiálne odstúpil od zmluvy o zhotovení diela s doterajším zhotoviteľom. Aby sa predišlo obrovskému časovému sklzu, ministerstvo promptne našlo náhradu.
„Oslovili skupinu spoločností na Slovensku, ktoré sú určitým garantom kvality a sú dostatočne známe, aby sme v tejto stavbe mohli pokračovať,“ priblížil Kaliňák. Rezort s nimi dnes podpísal zmluvu v hodnote 259 miliónov eur. Nové konzorcium zabezpečí hrubú stavbu a hlavné infraštruktúrne časti vrátane ciest. V skupine sa spojili firmy Invest a Metrostav, ktoré v pôvodnom tendri skončili na druhom mieste, a dopĺňajú ich giganti Skanska, Strabag a Hornex.
Táto kauza nemocnice v Prešove mi pripomína stavbu tunela Višňové. Mala to stavať Skanska, ale nakoniec to dostal Remeta lebo mal lepší strannícky pas, toho zo stavby vyhodili lebo bol neschopný a nakoniec tam aj tak prišla Skanska. ![]()
len Skanska v kole 2 uz bola o x 100 milionov drahsia (lebo cas a oprava co pokazil Remeta). Vie niekto ako to nakoniec skoncilo a kto za to zaplatil tie zbytocne miliony, lebo sa mali sudit alebo neico take a je okolo toho zahadne ticho.
Nikdy to nevieme urobit dobre, ale vzdy to vieme opravit a zaplatit za to viac ako na 1. krat.
Architektonicky najkrajšia nemocnica z tých, ktoré momentálne staviame. Možno aj na celom Slovensku