Navrhujem nové sekcie

Väčšinou som to ja, kto tu dával a dáva návrhy pre vznik nových sekcií. Ako ste si mohli všimnúť, prešiel som si takmer celé fórum za tento týždeň. Prečítal som mnohé témy, ktoré som už dlho nesledoval alebo som ich aj videl 1. krát …

Dávam návrh pre vznik novej sekcie: “Mosty”. :arrow_right:

Diskusia k všetkým cestným aj diaľničným mostom, ich výstavbe aj ich opravám. Na mnohých úsekoch diaľničnej siete je z celkovej dĺžky až 20% mosty, máme dosť veľa estakád postavených, niektoré sa plánujú (PB).

Keď už máme sekciu Tunely, extra Diaľničnú spoločnosť a PPP a financovanie projektov, tak by sa určite odľahčilo cestnej sieti, keby sme založili novú sekciu venovanú len mostom.

Okrem toho navrhujem v časti fóra kde je Ostatná infraštruktúra a Želzničná infraštruktúra navrhujem tiež novú sekciu (to bol ešte návrh Branča, len som ho vtedy zavrhol) “Krajské Mestá” - veľmi by sa odľahčilo Cestnej sieti. Jednoducho si nemyslím, že by patril rozvoj miest do “ostatnej infraštruktúry”, pretože tam je veľa k doprave, MHD, SAD, novým obchodným zónam, rozvoj priemyslu a možno aj politika. Možno by to mohla byť sekcia “Mestá” a postupne aj viac ako len 8 župných.

Nezbavujem sa zodpovednosti v sekcii Cestná sieť, dokonca keby nemal kto, môžem nové sekcie moderovať sám, či s niekým.

Nakoniec, o nič nejde, len o väčšiu prehľadnosť na fóre. A sekcie Mosty aj Mestá by mali po niekoľko 100 príspevkov úplne bez problémov.

Tak, čo vy na to :question:

Pridal som hlasovanie.

Sekcia “Mosty” by mala:

519 príspevkov zo sekcie Cestná sieť.

A mohli by tu byť aj mosty (nie lávky) pre pších v rámci SR. Dokážem si predstaviť naozaj zaujímavý obsah takejto sekcie a bez problémov by som ju rozvíjal a myslím si, že nie som sám.

Sekcia “Mestá” by mala:

679 príspevkov zo sekcie Cestná sieť.

Jednotlivé mestá sú totiž v sekcii Cestná sieť kryté celými regiónmi a často už sa v týchto témach nediskutuje len k cestám.

Po týchto krokoch by prišlo aj k transformácii cestnej siete. :sunglasses:

Hlasoval som za možnosť a) - len škoda že ešte nie je nová verzia fora, dalo by sa to lepšie podeliť :wink:

Ja som tiež za založenie novej sekcie Mosty, pretože na Slovensku sú skutočne zaujímavé mostné stavby nielen odovzdané ale aj v realizácii, stačí sa ísť pozrieť na dialničný úsek Važec Mengušovce, kde monentálne pôsobím.

samostatna sekcia zatial nebude => z technickeho hladiska, bohuzial sa caka na novu verziu fora …

Hlasoval so za Mosty. Ostatné by som nemenil, stačí mi tam delenie sekcií a tém tak ako je.

aquila,

nechcem byť drzý, ale k Novému roku si vytvoril bez problémov hneď viacero sekcií:

Monitoring tlače (2006) - a založil si novú sekciu pre tlač na rok 2007.
Monitoring tisku - ČR
Historie - ČR

Čakať by sme mohli bez problémov aj s ešte jednou - dvomi. :sunglasses:

Čakáme na novú verziu už rok … keby som sa spoľahol na novú verziu fóra už pred rokom 1/2 fóra tu nie je …

ano ale to su sekcie, ktore tu mali byt uz davno, kym sekcia mesta nepotrebuje samostatny chlievik, ale bude ako sub forum

to iste bude s mostami .. ktore bude zatial v ramci sekcie tunely, mosty

a ad cakanie, hold taka je realita, dovody som X krat spominal, ine dolezitejsie veci “cakaju” na implementaciu a nie taketo detaily :wink:

Chceš mi povedať, že si chcel aj mestá a mosty odčleniť od sekcie Cestná sieť už skôr :question:

Ale chápem ten výraz chlievik v prípade “miest” - s diaľnicami je to okrajové.

Chcel by som však v takomto prípade, ako si sa vyjadril, doplniť, že ak naozaj bude nová verzia fóra, tak potom ja presne podľa schémy: dialnice.info/viewtopic.php?t=3705 vytvorím bez problémov 13 podsekcií a v nich budú jednotlivé témy a osobne som proti tomu, aby sa mosty pričlenili k tunelom a to by bol proti každý, kto sa v tom aspoň trochu vyzná. Nič proti laikom.

Nemám čas sa rozpisovať, nech už budú nové sekcie akékoľvek, prajem fórum veľa šťastia.

Zbohom.

Som rád, že 68% užívateľov podporuje vznik sekcie Mosty. :sunglasses:

Hlasoval som za možnosť číslo jeden. Nové sekcie vždy pomožu jednému - rozvíjať sa, mať širší záber. A mosty si vlastnú sekciu zaslúžia keď už ju majú tunely. Z hladiska stavebného by som to nespájal ani ja.

Možno že vedenie fóra - majitelia - site admins - sponzori - nechcú mať širší záber, potom by som mestá nechal tam kde sú.

Len odkaz: Dialniciar sa vzdáva moderovania nových sekcií, Mosty odporúča doprastavákovi a mestá Brančovi. Dôvody: odborná sposobilosť a predchádzajúci záujem v druhom prípade.

Skade máš honďák túto informáciu ? :question:

A nemáš odbornú sposobilosť :question:

Mám , mojím odborom je mostné staviteľstvo,ako som už minule spomínal,momentálne budujem most pri Važci na diaľnici Važec-Mengusovce.

Nezvažuje sa premenovanie sekcie Rýchlostné komunikácie na správny názov Rýchlostné cesty :question:

Jurislav, ty dokážeš človeka prekvapiť. Predstav si, že správny názov je Rýchlostná komunikácia a mýliš si to s: Cesta pre motorové vozidlá. Hlavne sa ma nepýtaj “prečo?”. :wink:

Mohol by si argumentovať, že ja sám používam skratku RC, ale to preto, že ja celkovo používam dosť veľa skratiek aj pri mestách a RK je Ružomberok.

Opäť ťa pošlem sem :arrow_right:

ssc.sk/custom/rozvojcs/02_Koncepcia.pdf

teraz strana 5

Nemusíš ma nikam posielať, názov rýchlostná komunikácia je správny tak ako aj rýchlostná cesta. Neviem, že ťa to baví, stále sa hádať. :wink: