Národná Diaľničná Spoločnosť, a.s. všeobecne

nova mapa diaľničnej siete na stránke NDS prináša jednu podstatnú zmenu trasy D1 na východ od Košic teda celé trasovanie od Budimíra až po hranicu s Ukrajinou,kde je aj nový bod spojenia diaľnic už mimo Vyšného Nemecka. ndsas.sk/mapa-dialnicnej-siete-ewu/44907s

NDS po kritike radšej na stránke znova zmenila resp. vrátila termíny výstavby naspäť o 5 až 25 rokov v prípade R2,predsa lepšie vypadá 2020 ako 2040,ach tie voľby robia zázraky,moje ovečky :smiley:
Turany-Hubova posun iba o rok na 2017

a tato institucia si hovori odborna…co tak zrusit vsetky terminy okrem tych vo vystavbe alebo aspon okrem tych kde nie je aspon uznesenie vlady v kratkodobom horizonte.

Toto patrí skôr sem, ako tam: posting.php?mode=reply&f=42&t=225#pr173742 :wink:

Hmmm…

Vcera som ostal velmi milo prekvapeny pri realizacii opravy mosta pri Zamarovciach. Namiesto standardneho zuzenia do jedneho pruhu (ako to bolo zvykom dlhe roky), ostali zachovene styri pruhy. Nas smer sa uhol na krajnicu a protismerne pruhy boli rozdelene. Rychly pruh presiel do protismeru a druhy ostal na svojej strane. Takto som to videl nespocetne vela krat v D a A. Vply na plynulost dopravy minimalny. Skladam poklonu NDS a dufam, ze v tom budu pokracovat.

zaujimave: ndsas.sk/rychlonabijacie-stanice … ily/49143s
sutaz na 24 rychlonabijacich odpocivadiel, pre koho?

zatial takmer pre nikoho, ale nadradena dopravna infrastruktura by ako prva mala mat nove technologie. v Amsterdame uz velmi vela elektromobilov jazdi, za poslednych 5 rokov obrovsky narast.

viewtopic.php?f=35&t=21794

takze zakaz zverejnovania zmluv, co efektivne znamena, ze pokial sa nezverejnia nie su platne .. uvidime co za tym realne je.

ono aj nezverejnena zmluva je platna, avsak nie je ucinna. O platnosti zakon nehovori absolutne nic, akurat ze ak do 3 mesiacov od podpisu nie je zverejnena, plati, ze nebola vobec uzavreta, takze skor sa ide tym smerom, ze nezverejnenie zmluvy do 3 mesiacov ma ucinky odstupenia od nej :wink:

nedá sa dostať do časti výstavby dialnic a RC, mozno aktualizuju terminy výstavby :smiley: :smiley: :laughing:

nová mapa, úsek Čadca,Bukov-Svrčinovec očervenel
http://ndsas.sk/dialnicna-siet/44346s

:smiley: D1 Prešov nie je ani v červenom, znamenie pre Prešovčanov ?

Prečo by mal byť v červenom, keď ešte ani zmluva nie je podpísaná?

Stranka NDS je obnovena, neviem mam zatial z nej divny pocit, podla mna starsia verzia bola prehladnejsia. V sekcii priprava stavieb dali prec termin zacatia vystavby. Stale mi tam chyba sekcia kamier, ktora ale je v mobilnej aplikacii.

No hrôza. Kopu uzitočnych informácii tam zmizlo. Roky začatia výstavby už radšej neuvádzajú, radšej tam uviedli časovú os s fázami prípravy. Úseky v príprave sa nedajú ani rozkliknut, dufam, že to časom doplnia. Rovnako aj mapa dialničnej siete je menej prehľadná. Ale naopak oceňujem (aspoň) aktualizáciu úsekov, ktoré sa majú otvárať tento rok, doplnenie nových úsekov v príprave (napr. Kriv-Myt, Myt-Lov…) a čiastočnú aktualizáciu mapy (napr. R4). Tej mohli venovať trochu viac úsilia (napr. vypustiť konečne Kremnicu…) No fakt nič moc, povedal by som, že takmer katastrofa.

Mne sa nový dizajn webstránky nesmierne páči, je konečne štrukturovaný a logicky usporiadaný. Zároveň obsahuje oveľa viac informácií ako predošlý web, takže za mňa obrovský palec hore pre NDS!

Dizajn je fajn, ale oveľa viac info? Ja som tam našiel asi o polovicu menej info. Ale asi len zle hľadám.

Záleží, aké informácie ťa zaujímajú. Ak o odovzdaných a užívaných úsekoch, tak tie zatiaľ nie sú. :smiley: No mne hlavne chýbali prehľadné plániky a aktuálne informácie o stave pripravenosti jednotlivých úsekov, takže ja som spokojný. :slight_smile:

D4 a R7 tam preco niesu ze su vo vystavbe?